Ahoj všem. V dubnu 2024 se chystám na Floridu ale potřebuji pouze jednosměrnou letenku (zpátky je plavba do Evropy). Ideální odlet z Prahy 19/4 případně 20/4. Když vyhledání one way tak nejlevněji vychází TAP Portugal. Když jsem ale zkusil například PRG-MIA a pak JFK-PRG vyjde letenka o pár stovek levněji. Dokážete někdo nakombinovat tak abych se dostal pod 10 k za osobu. Zpáteční cestu nechám propadnout tudíž je mi jedno odkud kam to bude, jde mi o let PRG-MIA. Díky moc za jakýkoli tipy.  .

One way Miami nejlevněji

Založil ve fóru Hledám letenku

11 reakcí

Ahoj všem. V dubnu 2024 se chystám na Floridu ale potřebuji pouze jednosměrnou letenku (zpátky je plavba do Evropy). Ideální odlet z Prahy 19/4 případně 20/4. Když vyhledání one way tak nejlevněji vychází TAP Portugal. Když jsem ale zkusil například PRG-MIA a pak JFK-PRG vyjde letenka o pár stovek levněji. Dokážete někdo nakombinovat tak abych se dostal pod 10 k za osobu. Zpáteční cestu nechám propadnout tudíž je mi jedno odkud kam to bude, jde mi o let PRG-MIA. Díky moc za jakýkoli tipy.

0

Tak za zpáteční let ještě můžeš dostat zpět taxy.

0 Citovat

Aha, pokud let neproletim? Ale to bude asi par korun ne?

0 Citovat

V podstatě jen odletová taxa plus něco navíc, bude to kolem tisícovky.

Nenechat se zmást tím, že v kolonce taxy jsou často mnohatisícové částky - to totiž zahrnuje i YQ a YR taxy (tzv. carrier imposed surcharges), a ty jsou nerefundovatelné.

0 Citovat

odbaveny kufr v cene? Na cruise asi jo, ze, bo dress code atd. V tom pripade ta tva jednosmerka je za 12k s kufrem. Long haul dovolenou bych ale na TAP letence nestavel.... Pokud potrebuji OW long haul, temer vzdy resim pres rewardy.  Muzu poradit pouze s OW alianci - v tomto pripade British Airways za cca 40k Aviosu plus cca 2k v ceskych za taxy. Idealne mas nejake Aviosy nebo ti nekdo proda prebytecne a nevyuzite(lne) Aviosy za rozumnou cenu (treba 0.7p/1Avios) chybejici Aviosy. Pri teto cene by ses na 10k za OW letenku dostal. Flexi letenku s kufrem a vyberem sedadla zdarma 24h pred odletem. Pred par dny bych ti milerad pomohl, ale bohuzel se kvanta mych Aviosu rozpustila pri planovani vyletu na rok 2024....

EDIT: pokud ti lez nejake Aviosy u Aer Lingus, Iberia, Qatar - vse se da nahrnout na jeden ucet pres Combine my Avios. S Vuelingem je to slozitejsi

EDIT 2: jsem si nejak neuvedomil, ze Iberia take lita MIA naprimo z MAD za 20k Aviosu plus 120eur v taxach.

 


screenshot-2023-11-04-at-16-38-05-select-flights.png
screenshot-2023-11-04-at-16-44-59-british-airways-step-one-choose-the-dates-and-times-of-your-flights.png
screenshot-20231104-223826-firefox.jpg

0 Citovat

Tak to je skutečně praktická rada. /facepalm

2 Citovat

@petr76 a není lepší taková rada, která pomůže třeba i někomu jinému, než jízlivá poznámka ? 

0 Citovat

Tak Petr76 nechápe, že jsou i lidé, co ty Aviosy mají a podobná rada jim přijde vhod. Má svůj omezený pohled na svět a k tomu ještě dost negativní.

2 Citovat

Díky. Bohužel žádné věrnostní programy nevlastním - ještě jsem v tom nenašel žádný větší smysl. Zatím jsem našel nejlevnější za ca 12k return PRG-MIA a JFK-PRG s BA pres Londyn. 

0 Citovat

Tady asi nic lepšího nevymyslíš pokud to nemá být úplný hardcore s lowcosty

Jen mimochodem, ta zpáteční letenka se dá možná ještě využít, pokud tam dáš co nejpozdější zpáteční termín, je pořád šance na změny letů aerolinkou a refundaci - nikdy nevíš, možná se to dá koupit i jako open jaw...

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tak za zpáteční let ještě můžeš dostat zpět taxy.

 

Úplně bych na tohle nevsázela. Třebas taková LH group to zakazuje. Samozřejmě pokud se tedy nejedná o vyšší tarif umožňující refundace. Což je pak ale zase mimo téma kvůli ceně letenky.

0 Citovat

Třeba SQ proplací taxy i u nejlevnější economy třídy. Samozřejmě záleží na dopravci, ale zrovna u letu do USA jich je docela dost.

0
11 reakcí