Ahoj, Poslední dny trávím nekřesťanské množství času hledáním letenek do mimo-evropského tepla v období Nového Roku, ale stále se mi to nedaří rozlousknout.  Celkem dobře vypadají letenky do USA, kam však nemůžu kvůli potřebě standardních víz, kvůli mojí návštěvě Íránu. Ty už však nestíhám vyřídit. Mimo to vypadají cenově dobře lety ze Saudské Arábie (např. Srí Lanka okolo 11-13k), jen ty víza jsou voproz a další zásah do rozpočtu. Japonsko za 13.7k z BUD taky super - jen o tolik bychom se neohřáli. Vím, že je to vcelku na poslední chvílí, ale i tak - pokud tedy máte jakékoliv zajímavé tipy, budeme jen rádi. Nevadí nám ani nějaký krkolomější routing ala to, co háže Kiwi. Místa odletu/příletu (nemusí být stejné): ČR, SK, PL, HU, AT, východ Německa...Prostě dojezdem z Brna. Termín: Odlet od 25.12.+, přílet kdykoliv okolo půlky ledna. Cena: Do 15k by to byl luxus. :-) Díííky.    .

Kam za teplem na Silvestra?

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahmad Masúd napsal(a):

Káhira klidně, ale jak tam oslavit Silvestr netuším. 

Většina lepších hotelů má New Years Eve parties a jak je egyptska libra dost na dně, tak už to není ani moc drahé. Akorát to je (většinou) v arabštině a vyžaduje vhodný společenský oděv. Ale bývají tam fakt dobré břišní tanečnice a místní celebrity a all you can eat.

Z klubů je legendární Cairo Jazz Club, populární i mezi expaty, tam bych se nebál zajít, ale asi bude třeba rezervace. Mívali striktní door policy, že pouští jen páry nebo míchané skupinky, samotné muže nebo mužské skupiny ne, tak záleží, v jaké budete sestavě. Další expat friendly místa v centru jsou v Zamaleku a Garden City, mimo centrum v Maadi a Heliopolis, kde se v některých klubech dá koupit i (místní) pivo nebo víno. Zahraniční alkohol spíš v těch hotelech. Nová "posh" předměstí jako Festival City moc neznám.

Zajímavá verze by mohla byla nějaká party loď / dinner cruise na Nilu, ale tam bych šel jedině před doporučení / cestovku, rozhodně ne přes nějakého naháněče u řeky, zvlášť pokud sebou budete mít holky.

Low cost verze je ohňostroj u pyramid.

Edit: ještě k tomu počasí - v prosinci/lednu je v Káhiře fakt docela kosa a větrno. Mnohé levnější hotely, hostely a mnoho apartmánů nemají vůbec žádné topení a topení pomocí klimatizace, pokud je dispozici, není žádný zázrak. Na to bacha při hledání ubytování.

1 Citovat

Kapverdy nebo kanarske ostrovy ;)

0 Citovat

Na Kapverdách i Kanárech v zimě jsem byl a bylo to spíš "není mi zima" než "je mi teplo". Asi hodně záleží na konkrétní destinaci a štěstí na počasí, ale zkrátka nejsou to tropy jako někde v Karibiku či JV Asii.

2 Citovat

Aha tak to se omlouvam, my zazili napr na Tenerife 23-26c snad cely pobyt a jasno, takze pocitove vedro. Ocean tedy studenejsi nez na podzim. Ted jsme se vratili z Kanaru znovu a je tam az neprijemne vedro a more teploucke.  Myslela jsem, ze to tak byva pravidlem. Novy rok je za 3t, takze se to uz zas tak vyrazne nezmeni

0 Citovat

Na Kanárech  jsem na přelomu roku koupala pouze jednou za týden, když bylo hodně sluníčka a nefoukalo, jinak jsem tam nevlezla. Na tůrach na pobřeží v pohodě v tričku a v kraťasech, dokud se nesetmí. V parku kolem Teide sníh, silnice zavřený a kolem nuly. 2 dny lilo jako z konve. Takže za mě taky teplo vypadá jinak, ale možná jsem jen měla smůlu na počasí a mám ráda teplo. Pořád teda lepší než v Česku, ale teploty při dešti byly kolem 13 °C, když bylo sluníčko tak i 25°C.

0 Citovat

já byla přes Vánoce na Lanzarote a v lednu na Gran Canarii. Pokaždé se teploty držely mezi 26-28 °C, na GC jen jednou fučelo tak, že se nedalo být na pláži. Ale to se dalo přejet na chráněnější místo. Do hor jsem párkrát oblékla mikinu, jinak pořád krátký rukáv a sukně. V oceánu jsme se koupali každý den, teplota tak 19-20°C, na krátké plavání úplně v pohodě.

Zato v únoru na Madeiře jsme se do hor vůbec nedostali, neb kvůli sněhu byly zavřené silnice

2 Citovat

No, asi je to tedy jak kdy. Určitě nejde srovnávat, jak je dole a jak na Teide :D Tam je sníh je v létě ;) Každopádně nyní jsou tam třicítky a moře jako kafe 🤷🏻‍♀️ V noci to nejde pod 19c. Tak bych skoro i věřila, že tam bude i pěkný přelom roku

0 Citovat

Vloni i předloni jsme byli na Vánoce a Silvestra na Gran Canaria, na koupání bylo každý den, teploty v rozpětí 24-30 stupňů. Na výlety dokonalé počasí. Značka ideál. 

1 Citovat

Silvestr na Fuerteventure 2022, pocasi tak na hrane, co se koupani tyka, polojasno 20-24°C. 

0 Citovat

Ono tedy to původní zadání "teplo na Silvestra" je dost volné. Pokud je představa válet se na pláži a pít koktejly s deštníčkem, tak bych Kanáry nevolil, ale pokud je moje představa nemrznout v Česku, tak Kanáry jsou OK. Moje bývalá kolegyně tam jezdí přes 10 let vždy přes Vánoce a dlouhodobě tam zažila vše možné - od 15 stupňů a deště celý týden po slunné třicítky.

Kapverdy mám zimní zkušenost z Boa Visty. Přes den relativně teplo, ale dost větrno, noc chladná. Oceán divoký, ale koupal jsem se, ale v podstatě jako jeden z mála. Tam kde nefoukalo, to bylo mnohem lepší, ale nebylo to teplo, co by si lidi představili od "jedu do Afriky", což spoustu koupáků na místě poněkud překvapilo (mě ne) :-) Ale zase - nezmrznu, takže asi OK.

6 Citovat

Díky všem za tipy a rady. Hodně se tu opakovaly Kanáry, což jsou záruka kvality. Měl jsem ale spíše na mysli něco kapku exotičtějšího.

Nakonec jsem koupil přímý let s Káhira - Jakarta (s EgyptAir) za krásných 11.8k...,k tomu přípoj Wizzem z BUD a je vymalováno..., a ještě zkoukneme i pyramidy. :-)

Stále to vychází celkem dobře...kdyby náhodu někdo sám zvažoval.

5 Citovat

dnes inak prisla zmena casov na BUD-Giza ... strasne casy priletov aj odletov :D

0 Citovat

David Černý napsal(a):

.

Nakonec jsem koupil přímý let s Káhira - Jakarta (s EgyptAir) za krásných 11.8k...,k tomu přípoj Wizzem z BUD a je vymalováno..., a ještě zkoukneme i pyramidy. :-)

Stále to vychází celkem dobře...kdyby náhodu někdo sám zvažoval.

 

U sousloví "přípoj Wizzem" mi zaskočilo u oběda, nicméně chápu, že třeba jste ochotni oželit např. pyramidy v Gíze. 

(nezvažuji, to raději Bánovce nad Bebravou :-))) ). 

 

 

1 Citovat

Přípoj Wizzem je skoro oxymóron tedy. Ta ušetřená koruna na marce by vás příště mohla vyjít draho;-)

3