Zajimave ceny na rok 2015 - http://goo.gl/QabpGC - koupit do 16.01.15 Napr. odlet Praha: Addis Abeba (ADD) CZK 13,594 - odlet mezi 05.04.15 - 15.10.15 Bangkok (BKK) CZK 13,830 - 05.04.15 - 30.11.15 Peking CZK 13,257... atd. Z Budapeste je to jeste o par set korun levnejsi napr. Budapest - Bangkok vychazi na 12700kc cca... Budapest - Peking za 13000HUF coz je cca 11300kc z Prahy je tato cesta za 13250kc... .

Emirates

Založil ve fóru Letecké společnosti

v čem jsou ty Emirates tak naprd? je to myšleno tak, že jsou dneska všechny 4* a 5* aerolinky stejně průměrné nebo že jsou třeba horší oproti Qatar Airways?

0 Citovat

naprd nie su, ale zase z nejakeho dovodu maju medzi pospolitym ludom auru nadpozemskej aerolinky smiley

0 Citovat

Emiraty určitě naprd nebudou, jen prostě nejsou "megaestrašupajaksikdekdomysli".
My s nimi letíme poprvé a to proto, že letí A380, kterou chtějí někteří z party a že mají pro nás ideální časy. Pokud připočtu, že cenový rozdíl třeba oproti číňanům a ukrajincům byl málo přes tisícovku, je to imho rozumná volba.


Ad check in: ten jistě onlině zrobíme, chci se maximálně vyhnout frontám. Pokud se tedy nepletu, když neřešíme sedačky, tak si jen nějakou tu dobu před doletem (14 dnů?) vyberu jídlo a provedu check in.

0 Citovat

stafhaf: checkin lze nejdříve 24 h před odletem a pokud na letišti nemá dopravce oddělený drop off (což většinou nemá) nebo necestuješ bez odbaveného zavazadla, tak se frontě stejně nevyhneš (tedy vystojíš tu samou frontu na checkinu jako všichni ostatní jen proto, abys jim dal na pás odbavené zavazadlo).

0 Citovat

V Praze Emirates drop off má. Je sice trochu schovanej za celou tou šílenou frontou smiley Vyzkoušeno letos v červenci...

0 Citovat

checkin lze 48 hodin před odletem

0 Citovat

jaký komfort vám dopřeje letenka v první třídě za 531 000 Kč smiley

http://virality.cz/letenka-za-pul-milionu/

0 Citovat

Na letu z PRG do Bangkoku je přestup devět hodin.
http://www.emirates.com/cz/czech/plan_b ... nnect.aspx
Podle toho co tady píší je možnost tranzitního hotelu.(nebo jiného hotelu zdarma). V rezervaci na stránkách do doby zaplacení kartou (economy) se člověk závazně nic nedozví.

Směrem tam je varianta s nejkratším přestupem 9hodin, pak je ještě možnost delšího přestupu, to ale z podmínek u té druhé možnosti je jasné, že to nemusí akceptovat a poskytnout vůbec.

Pokud se letí v Economy má někdo s Dubai Connect nějakou praktickou zkušenost?

0 Citovat

pozeram to aj na emirates a google flights a vzdy je tam nieco okolo 2-3 hodin na PRG-DXB-BKK

0 Citovat

V obou směrech se dá letět s kratším přestupem. Bangkok je jedna s nejfrektovanějších linek, takže to určitě nepůjde. Navíc už se to někde řešilo, že to je dáno i cenou letenky od $1100 a výše.

0 Citovat

Letos jsme letěli PRG-DBX-DAR a přestup jsme při cestě tam měli cca 10 hodin a žádnej hotel jsme nedostali...

0 Citovat

Ahoj. Též se podělím s naší zkušeností.
Na transfer přepážce je už pozdě řešit hotel. Alespoň takhle mi to před 3 roky řekli v Dubaji a dostal jsem též jen poukázky na jídlo.
Pokud si ale zažádáte o hotel přímo když kupujete letenky, jde to.
My jsme letěli Praha-Perth. Při cestě tam čekání 11 hodin, zpátky 8,5. Tenkrát jsem kupoval letenky přes čedok, byl jsem na pobočce na Zličíně.
( Nyní bych vše řešil jinak, ale tenkrát jsem ještě neznal cestujlevne smiley )
Na pobočce nám klučina povídá, že máme přestup víc jak 8 hodin, jestli nechceme zamluvit hotel zdarma.
Tak mu říkáme že na cestu tam ano, ale zpátky že osm hodin na letišti přežijeme. Po přistání v Dubaji jsme normálně prošli kontrolou, dostali razítko do pasu a pak šli podle šipek na hotel bus. Autobus nás odvezl na hotel a "ráno" zase z hotelu na letiště.
Když jsme letěli zpátky domů, tak se nám to rozleželo v hlavě a řekli si, že se půjdeme zeptat na hotel. Přišli jsme v Dubaji na přepážku a jak už jsem psal na začátku, jenom poukázky na jídlo. Tak jsme se najedli a pak trávili čas na letišti. Nic hroznýho, ale postel je postel. smiley

0 Citovat

Ahoj, máme letenky s Emirates z Prahy na Puket. Při zpáteční cestě odlet 9.40, přílet Dubaj 13.15, následují let do Prahy další den v 8.55. Myslíte, že můžu požádat o hotel ? Díky moc za radu.

0 Citovat

Ne, minimální cena je 1100 $ smiley tak drahou letenku určitě nemáte.

0 Citovat

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat či je pravda že na palubě je v economy třídě free alcohol ?

0 Citovat

za kazdu takuto lahko vygooglitelnu otazku (http://www.emirates.com/english/flying/dining/economy-class-dining.aspx) sa opravi jeden fuel dump a jeden cestujuci sa pokusi nastupit v strede cesty s expirovanym pasom:D

0 Citovat

Čau, jen pro kontrolu (jelikož je to první let s non lowcostem):

Letíme v pondělí.

1) údaje o pasech zadány
2) check in je možný nejdřív 48 hodin před letem
3) ted už lze vytisknout ve správě rezervací "Ticket and receipt". To je nějaká vstupenka k aktivitám na letišti? Letenka to ještě není, nebo ano?
4) tu totiž očekávám až po provedení check in

Sorry za "noob" dotaz, ale podobné problémy jsem s Wizzem ani Ryanem neřešil. A jelikož mám na starosti administrativu pro celou skupinu, nechci nic pokazit.

A ještě zpáteční cesta.
Tam dělám stejný postup (odbavit přes mobil, nebo nějaký pc), nebo neřešit a jen dojít na letiště a odbavit se tam?

0 Citovat

tak letis s normalnou aerolinkou a ked mas aj bagaz, tak online checkin by som riesil maximalne k vyberu miest na sedenie ak je to tam povolene. ani by som nic netlacil smiley

0 Citovat

Bagáž máme (vyšla by rozměrově/váhově i do kabiny, ale díky litru slivky se nevejdeme s ostatníma tekutinama, takže musí jít na odbavení). Sedadla nerezervujeme, je to za 600Kč/let=lichva při čtyřech letech.
Jde mi hlavně o let zpět. I kdybych nic nepotvrdil, netisknul, stačí mi přijít na letiště v cizině včas a odbavit se klasicky u přepážky, nebo si i v cizině musím něco tisknout (ten Ticket and receipt)?

0 Citovat

žádný check-in nemusíš dělat. Na letišti ti vytisknou udělají boarding zdarma.
Jen ze zkušenosti doporučuji udělat check-in před odletem z PRG, protože tady bývají fakt dlouhý fronty, ale u luggage drop-og nebývá nikdo smiley

0 Citovat

Ak clovek neleti v business/first class tak online check-in je dobre urobit uz len kvoli tomu aby si nemusel na letisku vystat radu ako kedysi na banany a pomarance. Vacsinou byva jedna prepazka vyhradena prave pre online check-in a na moje prekvapenie byva vacsinou prazdna aj na takych letiskach ako Hong Kong, Taipei kde vsetci ludia cumia od rana do noci do mobilov smiley

0 Citovat

Tak po prvním letu nenízkonákladovkou rychlá recenze pro případné zájemce.

Lety PRG/DBX, DBX/BKK, následně zpět. Stroj Airbus A380.

Airbus A380 je kolos, pokud jste neletěli, je to zážitek a fotka nutná. Na druhou stranu to není vesmírná loď, takže nečekejte jen díky tomu nějak extra místo. Hodně se řeší, že místa je naopak málo, tady ovšem nesouhlasím. Při mé výšce 178cm a váze 90kg se sedělo slušně, nohy netrpěly, místa bylo přiměřeně.

Jeden let jsme dostali úplně poslední řadu, dle seatguru jedny z nejhorších sedadel nejspíš díky umístění třech WC na zádi. Nebyl sebemenší problém, žádné řady se vedle nás nestřídaly, naopak velkou výhodou bylo, že se dalo jen vstát, udělat dva kroky za sedadlo a tam byla spousta místa na protažení, procházku. Možná je to u jiných letů a časů jiné, u nás bez problému.

Během celého letu se asi třikrát podávalo pití (mango, apple, orange juice, voda, pivo, víno, destiláty dle výběru), plus jedno až dvě hlavní jídla. Ve všech případech byl k dispozici výběr, at jsme seděli na středu, či vzadu, nikdy ani jedno jídlo z výběru nechybělo. Jídla chutná, u snídaně kombinace pečiva, krekrů, máslo, marmeláda, sýr, ovoce, omeleta, čaj/káva, oběd hlavní jídlo, plus opět ovoce, pečivo, moučník. Pití se dalo kdykoliv vyptat i mimo běžnou nabídku.
Teplý ručník podáván na dvou letech, příjemná věc.

Zábavný systém ICE. Po čtyřech šestihodinových letech už tam nebylo mnoho, co by mě zaujalo smiley Nabídka stále stejná, při posledním letu nejely hry. Filmy na zpestření letu dostatečné, jedna, dvě novinky ze současné nabídky u nás, fanoušky Marvelovek nadchne celá nabídka smiley K dispozici i hudba, kamery na letadle... nebo si můžete zapíchnout vlastní notebook/tablet.

Posádka vstřícná, letušky milé, usměvavé, stewardi taktéž. Při letech z/do Prahy při výdeji jídla něco asi nešlo ideálně, z Prahy si letušky špitaly, že pár lidí nadávalo na "pomalost", do Prahy jsme seděli u nouzového východu poblíž "kuchyňky" a tak jsme viděli, že posádka jede na 110%, vozíky na jídlo nacpané meníčkama, kam se jen dalo, dle obličejů bylo vidět, že úplně nestíhají, ale ze strany pasažerů asi v poho.

Nebudu říkat let, ale podařilo se nám naším slovanským šarmem okouzlit posádku natolik, že nám umožnili rychlou prohlídku horní paluby, neboli FC a BC. Ach, och, uch, no snad jednou se podaří dopřát si i horní patro smiley

Celkové shrnutí: nemám srovnání s jinou "klasickou" aerolinkou, tak jen pocitově.
Cenově dle mě trochu nadsazeno za "značku", ale jinak si myslím, že za ty peníze Emiraty stojí. My sehnali letenky za slušný peníz, navíc s tarifem obsahujícím 30kg zavazadlo, což není na všech tarifech běžné. Pokud se netrefí na akci/nekoupí včas, vychází letenka již dráž a je tedy otázkou, zda nabídka je za danou cenu akceptovatelná.

0 Citovat

Dotaz: výběr sedadla dřív než je check-in: mohli jste si vybrat sedadla zadarmo nebo jste za to platili?

0 Citovat

Mohli, ale za 600Kč segment = 2400 Kč za osobu.
Takže jsme to neudělali a stejně nás posadili spolu. Respektive v Praze u check-in jsme dostali každý místo jinde, po prosbě si nás zapsali a při otevření gate nám dali nové letenky, tentokrát už společně. Ostatní lety již jsme byli usazení společně.

0 Citovat

Emirates trapčí v televizi... Místo lepší třídy v letadle lepší aerolinka? Nejlepší ekonomická třída? :D Bože... Ani ten byznys nemají top, natož eco.

0