Dobrý den, chtěla bych se zeptat vás, co máte lepší rozhled. Sháníme letenky z Prahy do Ponta Delgada pro 2 dospělé v termínu v polovině srpna. Momentálně se pohybují kolem 10 tisíc. Myslíte, že ještě budou nějaké akce nebo nemá cenu čekat? Děkuji...  .

Azory srpen 24

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

12 reakcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat vás, co máte lepší rozhled. Sháníme letenky z Prahy do Ponta Delgada pro 2 dospělé v termínu v polovině srpna. Momentálně se pohybují kolem 10 tisíc. Myslíte, že ještě budou nějaké akce nebo nemá cenu čekat? Děkuji...

0

Lenko, Čedok tam tenhle rok vypravil pár terminů jako zájezd. Tak možná přijdei něco na srpen (jen zájezdy) a občas má TAP akce kolem 5k

1 Citovat

Azory s Čedokem byly luxusní. Týden se snídaní ve 4 * vyšel v last minute na necelých 11k, šlo to ještě pak o několik stovek dolů. Byli jsme poslední termín a prakticky celé letadlo byli lastminuťáci, tak nevím, zda se to Čedoku vyplatí i tuto sezónu :-D Atlantik byl teplý, dalo se v něm koupat, u oceánu bylo často kolem 25 stupňů ve stínu, v horách klendra a vichr (ale vychytali jsme 2 dny, kdy i tam bylo krásně, teplo, slunečno, bezvětří). Kdo nechce oceán, všude jsou přírodní termály. Hortenzie kvetly i v listopadu. Google počasí ani Norové neuměli předpovědět nic. Pokud trváte na Azorech, asi se váhat příliš nevyplatí, pokud půjdete do rizika, třeba čapnete něco hodně levného na poslední chvíli, i když se srpnem je to těžký doufat.

P.S. na Azorech všechny autopůjčovny chtějí depozit 1000 euro, ale jedna ne a je super: https://autoilheu.pt přímo v Ponta Delgadě. Já tam z hotelu došel pěšourem.

Kdyby chtěl někdo tipy na restaurace, výlety apod., stačí napsat.

1 Citovat

Byli jsme tam na SM loni začátkem zari za 3,2tis. z Prahy TAPem, kupovala jsem letenky takhle v lednu, cekejte na akci. 

1 Citovat

A byla ta loňská akce i na srpen? V listopadu 2022 měl TAP akci na Madeiru na téměř všechny termíny roku 2023, i v létě 2023, ale kromě července a srpna (jen návrat začátkem července šlo koupit). Akce na Azory jsem nesledoval. Na rok 2024 TAP akci na Madeiru či na Azory zatím na léto neměl a nedivil bych se, kdyby žádná tak výrazná jako na loňský rok už na letošek nebyla. A na srpen už teprve podle mě nebude. 

0 Citovat

Akce na prázdniny a teplý Atlantik v listopadu 😂😂

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

A byla ta loňská akce i na srpen? V listopadu 2022 měl TAP akci na Madeiru na téměř všechny termíny roku 2023, i v létě 2023, ale kromě července a srpna (jen návrat začátkem července šlo koupit). Akce na Azory jsem nesledoval. Na rok 2024 TAP akci na Madeiru či na Azory zatím na léto neměl a nedivil bych se, kdyby žádná tak výrazná jako na loňský rok už na letošek nebyla. A na srpen už teprve podle mě nebude. 

To nemuzu slouzit, do takove destinace o prazdninach nejezdime, chceme se vyhnout davum, leteli jsme 6.zari. Ale urcite byly ceny kolem 3,5tis. i cerven. Na to jsem tenkrat koukala. Na Madeiru jsme leteli osledni tyden v srpnu 2021 s easyjetem z Berlina za 2,1tis. A tyto ceny byly i behem celych prazdnin. Takze koupit se da, jenom se na to clovek nesmi upinat, cekat az bude nejaka vyhodna akce a trosku se prizpusobit. Jinak to pak stoji desitku.

0 Citovat

Srpen 2021 byl za covidu, což byla z hlediska cen letenek úplně jiná situace. Na srpen 2021 jsem si kupoval letenku na Tenerife za pár desítek eur 2 týdny před odletem. Na letošní srpen se s žádnou akcí do turisticky oblíbených destinací v Evropě nedá počítat.

2 Citovat

Ja ted Azory nesleduju,byly jsme loni a uz mam neco jinyho, ale ceny mam ok, nemuzu rict, ze by byly nejak vysoke. Je to kus od kusu a destinace. Ted jsme byli na Silvestra v Lisabonu a je to top sezona, letenky za 1700 z Prahy - 3/4 roku dopredu. No kazdopadne desitka na Azory je fakt hodne i o prazdninach.

0 Citovat

Cena letenky záleží i na konkrétním letu. Podíval jsem se na web TAP a zrovna v termínu, který by mohl vyhovovat tj. 15.-22.8., je cena 7684 Kč. Další termíny jsem nezkoušel, ale asi to jindy výrazně levnější nebude a ani v budoucnu se nedá čekat pokles ceny na srpen.

0 Citovat

Ahoj, byla jsem v říjnu za 5k s Tap, Na Azorech jsou místa v oceánu kde jsou horké prameny, takže se dá teoreticky koupat po celý rok. Jinak doporučuji přírodní bazénky s horkou vodou, které jsou příjemné. Příroda je tam úžasná, za mě lepší než Madeira .

0 Citovat

Já jsem teď nakupovala Azory na červenec (nicméně jiné ostrovy - Horta, Pico), ale zjistila jsem, že pokud aspoň jeden let operuje SATA (TAP je taky prodává), na stránkách SATA (https://www.azoresairlines.pt/en) to vychází výrazně levněji. A potom (nevím samozřejmě, kde bydlíte, takže to pro vás výhodné být nemusí) je to obvykle levnější z Mnichova, např. jednosměrná letenka z ostrova Pico do Mnichova s jedním přestupem v Lisabonu a v rámci jednoho dne bez nutnosti v Lisabonu přespat stála 130 euro.

0 Citovat

Na srpen to přes web SATA z Mnichova na Pico, Faial /Horta či Sao Miguel vychází asi od 415 EUR tj. dráž než z Prahy přes web TAP viz výše. Koukal jsem na červenec a u letu zpět byla cena i 120 EUR, ale směr tam od 177.

0
12 reakcí