Uganda 278 euro z BUD
https://www.fly4free.com/flight-...-for-e278/
HOT🔥 Cheap flights from Budapest to Uganda for €278 (fly4free.com)
Pozeral som to už pred 2 dňami, škoda že sú tam termíny len na obdobie dažďov a povinné očkovanie proti žltej zimnici...
Spíš škoda toho permitu na gorily, který bude stát několikrát víc jak letenka... To zjistí travelhackeři až po nákupu...
Mıchal napsal(a):Spíš škoda toho permitu na gorily, který bude stát několikrát víc jak letenka... To zjistí travelhackeři až po nákupu...
Ne každý pojede za nějakýma vopicema.
Vízum 100 USD (včetně Rwandy a Keni) + povinné očkování na žlutou zimnici.
V ceně toho permitu je i odstřel, nebo je to jen koukání jako na safari?
Jen několik hodin koukání při jednom dni a expiruje i když žádné neuvidíš 😀
A v Ugandě ten permit stojí 700 dolarů. To ještě v tom není doprava ani průvodce/agentura.
Někdo má zvířátka rád. A snad každý promo obrázek k letenkám do Ugandy nebo Rwandy má na sobě gorily. Ten na f4f taky. Takže jen věcná. Letenka sice 278 €, ale permit na jeden den 700 €... To ti instagramoví pozéři bez zástupu oveček zjistí, až po zakoupení letenky přes Kiwi. Nic víc, nic míň.
Je to rozvojová země, za pár babek si tam můžeš někoho najmout, aby tam běhal v lese v převleku, jestli potřebuješ foto na instáč.
Zatím mám jen Keňu na říjen (úplně bez safari), za sebou několikrát Tanzanii také bez safari a nechybí mi to a výhledově bych se někdy příště nebránil návštěvě Ugandy ani Rwandy, ale přestože mám rád zvířata a přírodu tak gorily naživo vidět nemusím a ten ušetřený tisíc $ dokážu utratit jinak, třeba na exotických ostrovech. Takže se připojím k otázce co tam mimoto jde hezkého vidět a kde a jak nasát místní atmosféru.
Ta safari se dá fakt levně absolvovat v JAR - běžným autem z půjčovny se dá navštívit Kruger a nevychází to o moc dráže než zoo v Praze a nepotřebuješ žádné průvodce.
V JAR jsem za měsíc na tři týdny a zas tam prostor pro safari není. Cape Town/Joburg/Pretoria/Victoria Falls/Lusaka/Durban
MIGUELAS napsal(a):Zatím mám jen Keňu na říjen (úplně bez safari), za sebou několikrát Tanzanii také bez safari a nechybí mi to a výhledově bych se někdy příště nebránil návštěvě Ugandy ani Rwandy, ale přestože mám rád zvířata a přírodu tak gorily naživo vidět nemusím a ten ušetřený tisíc $ dokážu utratit jinak, třeba na exotických ostrovech. Takže se připojím k otázce co tam mimoto jde hezkého vidět a kde a jak nasát místní atmosféru.
Nejlépe lze nasát místní ovzduší v jakékoliv chudinské čtvrti. Ideálně v noci.
Platí univerzálně, nejen v Ugandě.
Uganda je sice vnitrozemský stát, ale tamní národní parky vypadají přímo famózně!
Asi pravá Afrika, když jeden návštěvník jel místním mikrobusem z Entebbe do Kampaly 26 mil 3 hodiny. 😀
MIGUELAS napsal(a):V JAR jsem za měsíc na tři týdny a zas tam prostor pro safari není. Cape Town/Joburg/Pretoria/Victoria Falls/Lusaka/Durban
Osobne by som vynechala Joburg, Pretoriu a asi aj Durban a radšej išla na safari 😅
Katko, itinerář je už daný a vnitrozemské přelety už měsíce koupeny. Ale plánován v budoucnu Mozambik+Eswatini+Lesotho tak možná i na Kruger se dostane. Na druhou stranu v jedné osobě si půjčovat auto nebude rentabilní.
Mě by pořád zajímala k tématu ta Uganda a Rwanda, pokud vynecháme předražena zvířata. Jak píše JakubL, jsou to bohužel státy bez moře.
Kruger je asi nejlevnější safari na světě, a půjčení auta v JAR je, tedy bylo když jsem tam byla také velice levné, na Kruger stačí obyčejný osobák bez 4x4.
Východoafrické vízum ještě zahrnuje Keňu a ta moře má.