Zdravím, s kamarády nás čeká cesta do Phuketu s přestupem v Dauhá (Qatar Airways). Přestup bude trvat 10 hodin a 45 minut. Chtěli bychom opustit letiště a vyspat se v hotelu mimo letiště. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je možné opustit letiště a popřípadě jak to je s návratem na letiště? Budu rád za jakékoli informace. Děkuji moc za rady.   .

Přestup v Dauhá

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

17 reakcí

Zdravím,

s kamarády nás čeká cesta do Phuketu s přestupem v Dauhá (Qatar Airways). Přestup bude trvat 10 hodin a 45 minut. Chtěli bychom opustit letiště a vyspat se v hotelu mimo letiště. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je možné opustit letiště a popřípadě jak to je s návratem na letiště?

Budu rád za jakékoli informace.

Děkuji moc za rady. 

0

Pokud budte splnovat vizove povinnosti pro vstup do Kataru, tak uz vam v tom nic nebrání. A ten splnovat nejspis budete, protoze cesi tam maj "visa on arrival" a jsou zadáčo.

Letiste muzete opustit uplne normalne. A pri navratu se pak normalne odbavite (pokud nebudete mit boarding pasy) nebo pujdete normalne rovnou smer security/pasovka (pokud budete mit boarding pasy).

Stejne tak s kufrem - kufr si muzete nechat odbavit jen do Doha (pokud v nem neco máte, co budete na prespani potrebovat), a pak si ho pri navratu zase nechat odbavit. 

1 Citovat

Děkuji za info. 

0 Citovat

Obvykle můžete po příletu na letiště využít služeb informačního pultu nebo imigračního úřadu, kde vám poskytnou potřebné informace a pomoc při získání tranzitního víza.
https://soccerskillsworldcup.com

0 Citovat

Já řešil akorát problém, jak booknout taxála tam a zpět když jsem neměl data. Před letištní halou už wifi nebyla a najít veřejnou v Dauhá se nám nepodařilo, tak doporučuji na to myslet :)

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Stejne tak s kufrem - kufr si muzete nechat odbavit jen do Doha (pokud v nem neco máte, co budete na prespani potrebovat), a pak si ho pri navratu zase nechat odbavit. 

jen aby tu byla ověřená fakta - Qatar Airways striktně zakazuje odbavování zavazel pouze do Dauhá, pokud vaše cílová destinace není Dauha nebo nemáte delší stopover jak 24 hodin a vaše letenka není rozdělená na separátní oddělené segmenty. Řešil jsem tenhle problém nedávno a nikdo vám s tím nepomůže a zkrátka to nejde. (ale je možný že se nějaký vyjímky najdou - to neřikám) ale u ostatních aerolinek to většinou problém není :)

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Já řešil akorát problém, jak booknout taxála tam a zpět když jsem neměl data.

Nově jsou v Dauhá na letišti zakázané Uber objednávky, takže si člověk musí dojít k normálním taxíkům. Tam člověk vůbec nečeká a je to fakt rychlovka.(jako v Dubaji) Ceny jsou asi o 15% dražší než Uber, ale furt dostupné. Já jel asi 25min z letiště do The Pearl a platil jsem asi 350kč. Což je za takovou dálku fakt výsměch. :) dá se platit kartou přes terminál, ale je lepší se zeptat před nástupem do auta.

0 Citovat

Zdravim vospolok, len rychla otazka. V Dohe budeme dva dni a je mi jasne, ze na kupanie to v toto rocne obobie velmi nie je, no aku verejnu plaz by ste odporucili cez vikend sobota/nedela? Styria pani :D Zatial mi vychadza asi najlepsie pomer cena/vykon Katara. diky  

0 Citovat

Máte někdo nápad jek přežít 9 hodin přestup. Je to takový pitomý čas, být to víc tak to dám s přespáním ale tohle je tak maximálně si někam dojet na otočku. 

Já vlastně nikdy nebyl v žádné arabské zemi tak je pro mě každá rada dobrá.

0 Citovat

z letiska ist na Souq Waqif, tam sa najest, prejst sa na Corniche , pozriet si muzeum islamskeho umenia z vonku, zobrat od Perly dhow na druhu stranu k mrakodrapom... ono sa to nezda, 9 hodin je az az na Dohu, taky dobry zaklad. A ubery lacne.

0 Citovat

dá se všechno platit kartou? Nemám v úmyslu si měnit nějaký ty jejich šušně, už takhle mám toho bordelu doma dost.

0 Citovat

ano, vše jde platit kartou. Až teda na ten Dhow, ten tuším chce většina v cashi. Alternativně si Corniche projet na Lime koloběžce :D nebo dojít dozadu popřípadě hezký výhled na skyline WestBay je v MIA Parku z kavárny.

0 Citovat

já musím mrknout jak tam vlastně v prosinci je, předpokládám, že by mělo být příjemně.

Koloběžka je hnus, e-bike by byl lepší. Podle lime aplikace tam jsou fakt koloběžky, jen ta cena, 1.70 rial /minuta? to musí být vtip..

Dalo by se dojít pěšky k moři? Rád chodím ale nevím jestli je to v této zemi vůbec normální :) Respektive jestli se s tím nějak počítá. Podle google vede z letiště jen silnice bez chodníku.

0 Citovat

počasí v prosinci v Doha .. je asi to poslední, čeho bych se obával :-D

0 Citovat

ona je vlastně v Perským zálivu v zimě sezona. Proto tam šetřílkové lítají v létě :)

0 Citovat

@bugr: Chodit se tam dá, ale obvyklé to není. 

Ještě předtím než postavili metro jsem jel autobusem do města, myslím linka 787. Celou dobu jsem tam bus měl více méně jako taxík - byl jsem v něm komplet sám.

Řidič slyšel, že chci "downtown", tak mě odvezl mezi mrakodrapy, nepomohly moje protesty, když jsme projížděli kolem Souq Waqif, že tam chci vystoupit... Tak jsem se pěšky prošel po promenádě Corniche z jednoho konce na druhý několik kilometrů. Byla hezky udělaná, ale v prosinci chladněji, než jsem čekal.

0 Citovat

bugr napsal(a):

já musím mrknout jak tam vlastně v prosinci je, předpokládám, že by mělo být příjemně.

Může být slušně, ale není to zaručené. Taky může být větrno a chladno a nebo se může přihnat pěkný slejvák.

0 Citovat

fridgy napsal(a):

ano, vše jde platit kartou. Až teda na ten Dhow, ten tuším chce většina v cashi. Alternativně si Corniche projet na Lime koloběžce :D nebo dojít dozadu popřípadě hezký výhled na skyline WestBay je v MIA Parku z kavárny.

Ano dhow chceli cash, no uspokojili sa aj s eurami :D

0
17 reakcí