Zdravím, s kamarády nás čeká cesta do Phuketu s přestupem v Dauhá (Qatar Airways). Přestup bude trvat 10 hodin a 45 minut. Chtěli bychom opustit letiště a vyspat se v hotelu mimo letiště. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je možné opustit letiště a popřípadě jak to je s návratem na letiště? Budu rád za jakékoli informace. Děkuji moc za rady.   .

Přestup v Dauhá

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Zdravím,

s kamarády nás čeká cesta do Phuketu s přestupem v Dauhá (Qatar Airways). Přestup bude trvat 10 hodin a 45 minut. Chtěli bychom opustit letiště a vyspat se v hotelu mimo letiště. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je možné opustit letiště a popřípadě jak to je s návratem na letiště?

Budu rád za jakékoli informace.

Děkuji moc za rady. 

0

Pokud budte splnovat vizove povinnosti pro vstup do Kataru, tak uz vam v tom nic nebrání. A ten splnovat nejspis budete, protoze cesi tam maj "visa on arrival" a jsou zadáčo.

Letiste muzete opustit uplne normalne. A pri navratu se pak normalne odbavite (pokud nebudete mit boarding pasy) nebo pujdete normalne rovnou smer security/pasovka (pokud budete mit boarding pasy).

Stejne tak s kufrem - kufr si muzete nechat odbavit jen do Doha (pokud v nem neco máte, co budete na prespani potrebovat), a pak si ho pri navratu zase nechat odbavit. 

1 Citovat

Děkuji za info. 

0 Citovat

Obvykle můžete po příletu na letiště využít služeb informačního pultu nebo imigračního úřadu, kde vám poskytnou potřebné informace a pomoc při získání tranzitního víza.
https://soccerskillsworldcup.com

0 Citovat

Já řešil akorát problém, jak booknout taxála tam a zpět když jsem neměl data. Před letištní halou už wifi nebyla a najít veřejnou v Dauhá se nám nepodařilo, tak doporučuji na to myslet :)

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Stejne tak s kufrem - kufr si muzete nechat odbavit jen do Doha (pokud v nem neco máte, co budete na prespani potrebovat), a pak si ho pri navratu zase nechat odbavit. 

jen aby tu byla ověřená fakta - Qatar Airways striktně zakazuje odbavování zavazel pouze do Dauhá, pokud vaše cílová destinace není Dauha nebo nemáte delší stopover jak 24 hodin a vaše letenka není rozdělená na separátní oddělené segmenty. Řešil jsem tenhle problém nedávno a nikdo vám s tím nepomůže a zkrátka to nejde. (ale je možný že se nějaký vyjímky najdou - to neřikám) ale u ostatních aerolinek to většinou problém není :)

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Já řešil akorát problém, jak booknout taxála tam a zpět když jsem neměl data.

Nově jsou v Dauhá na letišti zakázané Uber objednávky, takže si člověk musí dojít k normálním taxíkům. Tam člověk vůbec nečeká a je to fakt rychlovka.(jako v Dubaji) Ceny jsou asi o 15% dražší než Uber, ale furt dostupné. Já jel asi 25min z letiště do The Pearl a platil jsem asi 350kč. Což je za takovou dálku fakt výsměch. :) dá se platit kartou přes terminál, ale je lepší se zeptat před nástupem do auta.

0
6 reakcí