Ahoj, ráda bych se zeptala. Poletíme v květnu s dětmi Praha-Londýn-Praha a jsou dvě věci, které mi nedají spát a nemůžu k nim pořádně najít odpověď. Tady na webu jsem jednu našla, ale je přes půl roku stará, tak nevím, jestli to stále platí. 1) Budeme cestovat jen s těmi malými příručními zavazadly, které jsou zdarma součástí letenky a musí se vejít pod sedadlo před námi. Mám i přesto nárok na přepravu zdarma podsedáku do auta? Je mi jedno, jestli ho strčí do podpalubí nebo si ho vezmeme s sebou na palubu, ale odbaví mi ho zdarma nebo ne? 2) je u easyjetu lepší si místa rezervovat? Je mi jedno, jestli bude manžel s jedním dítětem sedět jinde než já s tím druhým, ale aby je nedali někam úplně mimo nás. Jsou jim 7 a 4 roky, to by nikdo nechtěl sedět vedle cizích řvoucích dětí, ale nemůže se to stát? Sedadla si rezervovat moc nechci, je to navýšení ceny letenky skoro o 2000, což se mi moc nehodí. Pokud někdo budete mít nějakou radu, budu moc vděčná :-) děkuji a mějte se krásně.  .

Easyjet s dětmi

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahoj, ráda bych se zeptala. Poletíme v květnu s dětmi Praha-Londýn-Praha a jsou dvě věci, které mi nedají spát a nemůžu k nim pořádně najít odpověď. Tady na webu jsem jednu našla, ale je přes půl roku stará, tak nevím, jestli to stále platí.

1) Budeme cestovat jen s těmi malými příručními zavazadly, které jsou zdarma součástí letenky a musí se vejít pod sedadlo před námi. Mám i přesto nárok na přepravu zdarma podsedáku do auta? Je mi jedno, jestli ho strčí do podpalubí nebo si ho vezmeme s sebou na palubu, ale odbaví mi ho zdarma nebo ne?

2) je u easyjetu lepší si místa rezervovat? Je mi jedno, jestli bude manžel s jedním dítětem sedět jinde než já s tím druhým, ale aby je nedali někam úplně mimo nás. Jsou jim 7 a 4 roky, to by nikdo nechtěl sedět vedle cizích řvoucích dětí, ale nemůže se to stát? Sedadla si rezervovat moc nechci, je to navýšení ceny letenky skoro o 2000, což se mi moc nehodí.

Pokud někdo budete mít nějakou radu, budu moc vděčná :-) děkuji a mějte se krásně.

0

1/ano

2/pri online checkinu Vas system da vedle sebe vsechny, neni potreba nic prikupovat

0 Citovat

Děkuji moc. Ještě teda jedna doplňující otázka, musím v průběhu koupě letenky zadávat, že poletím s podsedákem? Budeme si dělat online check in z domova, tak nevím, jestli to uvést hned při koupi, pak při online check inu nebo normálně dojdu na přepážku na letišti a nahlásím to až tam?

0 Citovat

To se nikam nehlasi, normalne chodime rovnou k letadlu s 2 podsedakama v ruce. K zadne prepazce neni potreba. Jde to na palubu.

1 Citovat

moc děkuji! :-)

0 Citovat

Pardon, budu za debila, ale bavíte se o tzv. "podprdeláku" do auta? Než ho brát v autopůjčovně a platit za něj, tak bych jej taky přibral. Dekuji

0 Citovat

Ano, baví se o tomhle.

1 Citovat

Děkuji 

0
7 reakcí