Zdravím, máte prosím někdo zkušenost s tím, že doletíte do destinace a to samé letadlo pokračuje dál a vy budete mít dvě separátní letenky a můžete teoreticky zůstat v letadle?  Dám můj konkrétní příklad. Mám zpáteční letenky do Windhoeku s Discovery airlines z Frankfurtu. Nicméně některé lety (3x týdně) Discovery airlines pokračují na Victoria falls. V rámci úspory času mě napadlo, zda by šlo koupit letenky na ten let tím letadlem a tím pádem bych nemusel vystupovat z letadla. Letadlo letí Frankfurt-Windhoek-Victoria falls-Windhoek-Frankfurt. Mám pouze příruční zavazadlo, takže bych nemusel řešit odbavené zavazadlo. Myslím, že třeba takhle létá i KLM Amster-Kuala Lumpur-Jakarta, případně i po Evropě Ethiopian airlines a jiní.  A můj dotaz zní, je to vůbec možné? Nebo bych musel ven z letadla,  jít přes imigrační a pak znovu přes kontrolu? To bych samozřejmě nestíhal a to letadlo by mi uletělo. Zkoušel jsem hledat na netu, ale ne úplně úspěšně.  Máte někdo reálnou zkušenost? Nebo to prostě nejde? V nejhorším koupím letenku na jindy a holt to naplánuji trochu jinak, ale tohle by mi ušetřilo čas i plánování.  Předem díky za info.    .

Po příletu pokračovaní tím samým letadlem dál

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Zdravím,

máte prosím někdo zkušenost s tím, že doletíte do destinace a to samé letadlo pokračuje dál a vy budete mít dvě separátní letenky a můžete teoreticky zůstat v letadle? 

Dám můj konkrétní příklad. Mám zpáteční letenky do Windhoeku s Discovery airlines z Frankfurtu. Nicméně některé lety (3x týdně) Discovery airlines pokračují na Victoria falls. V rámci úspory času mě napadlo, zda by šlo koupit letenky na ten let tím letadlem a tím pádem bych nemusel vystupovat z letadla. Letadlo letí Frankfurt-Windhoek-Victoria falls-Windhoek-Frankfurt. Mám pouze příruční zavazadlo, takže bych nemusel řešit odbavené zavazadlo.

Myslím, že třeba takhle létá i KLM Amster-Kuala Lumpur-Jakarta, případně i po Evropě Ethiopian airlines a jiní. 

A můj dotaz zní, je to vůbec možné? Nebo bych musel ven z letadla,  jít přes imigrační a pak znovu přes kontrolu? To bych samozřejmě nestíhal a to letadlo by mi uletělo. Zkoušel jsem hledat na netu, ale ne úplně úspěšně. 

Máte někdo reálnou zkušenost? Nebo to prostě nejde?

V nejhorším koupím letenku na jindy a holt to naplánuji trochu jinak, ale tohle by mi ušetřilo čas i plánování. 

Předem díky za info.

 

0

Tohle neprojde. Jedinou možností je spojit obě letenky do jedné. Jinak budete muset ven z letadla a pak zpátky.

0 Citovat

Je to podle destinace, kde je mezipřistání. Někde to prostě nejde. Další věc jsou ty sólo letenky viz. výše.

0 Citovat

Tohle je jak kde, jak u koho, jaké letenky a jaká destinace - někde nechají cestující co pokračují dál v letadle, jinde všichni vystupují a někteří pak přes kontrolu pak nastupují do téhož letadla.

Nejlépe je, informovat se před nákupem letenek.

0 Citovat

Neprojde to. Pri tehle mezipristanich se prepocitavaji cestujici  (pred nastupem novych cestujicich nesmi nikdo prebejvat. dela se to i kvuli kontrole odbavene bagaze, aby nekdo nevystoupil …).

navic by jim pak nesedel pocet cestujicich pri odletu (bylo by tam o jednoho vic, protoze by jste si tu separe letenku neodpipl na gejtu a byl byste noshow, coz by s velkou pravdepodobnosti - v zavislosti na tarifu, zrusilo i zpatecni let s tech victoria falls.

3 Citovat

Oukej, díky za info, myslel jsem si to. 

0 Citovat

Zažila jsem v Mexiko city, kde vypustli z letadla jen ti co měli spravnou letenku, ti, co pokračovali do Cancunu (levnejsi letenka) nepustili. V Taipei jsme museli vystoupit všichni a ti co pokračovali na Bali šli do tranzitni zony a za hodinu zpět do stejneho letadla.

0
6 reakcí