Ahoj cestovatelé,  poradili byste prosím? Letíme s dětmi s Air France Praha-Paříž, Paříž-Marrakéš. Protože jsem už dlouho neletěla s klasickou aerolinkou, řeším několik otázek: 1) Máme letenky pouze s příručním zavazadlem. Je možné na check-inu požádat o jejich odbavení zdarma? V Paříži máme dlouhý přestup a hodilo by se nám, kdyby je poslali rovnou do Marrakéše. Vím, že pokud je příručních zavazadel v letadle moc, někdy je odbaví. Dá se o to požádat na check-inu? Nebo to bude bráno jako odbavené zavazadlo nad rámec letenky a naúčtují poplatek? Kdyžtak je necháme v Paříži v úschovně, ale odbavení by bylo jednodušší. 2) Máte někdo zkušenost, jestli odbaví zdarma autosedačku i pro starší děti (4 a 7 let)? Na jejich stránkách to není úplně jasné a jejich agenti mi taky moc neporadili. 3) Podařilo se někomu přebookovat "neměnitelnou" letenku v nejnižším tarifu? Změnily se nám plány a hodilo by se mi posunout odlet zpět domů o den, dva. Říkala jsem si, že bych zkusila štěstí v Paříži na přepážce Air France :-).  Moc díky za každou zkušenost/radu!   .

Air France - autosedačky a dlouhý přestup

Založila ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahoj cestovatelé, 

poradili byste prosím? Letíme s dětmi s Air France Praha-Paříž, Paříž-Marrakéš. Protože jsem už dlouho neletěla s klasickou aerolinkou, řeším několik otázek:

1) Máme letenky pouze s příručním zavazadlem. Je možné na check-inu požádat o jejich odbavení zdarma? V Paříži máme dlouhý přestup a hodilo by se nám, kdyby je poslali rovnou do Marrakéše. Vím, že pokud je příručních zavazadel v letadle moc, někdy je odbaví. Dá se o to požádat na check-inu? Nebo to bude bráno jako odbavené zavazadlo nad rámec letenky a naúčtují poplatek? Kdyžtak je necháme v Paříži v úschovně, ale odbavení by bylo jednodušší.

2) Máte někdo zkušenost, jestli odbaví zdarma autosedačku i pro starší děti (4 a 7 let)? Na jejich stránkách to není úplně jasné a jejich agenti mi taky moc neporadili.

3) Podařilo se někomu přebookovat "neměnitelnou" letenku v nejnižším tarifu? Změnily se nám plány a hodilo by se mi posunout odlet zpět domů o den, dva. Říkala jsem si, že bych zkusila štěstí v Paříži na přepážce Air France :-). 

Moc díky za každou zkušenost/radu! 

0

K bodu (1) - ted uz AF nelítám, ale v době , kdy jsem s nima lítal intenzivně,  tak si nepamatuju, že by psali notifikaci o tom, že pro daný let je možné odbavit bagáž na checkinu (jak to dělá třeba lufthansa). Pokud bylo letadlo plné, tak zadarmo odbavovali přímo na gejtu. Rada - dokoupit si zavazadlo.

 

K bodu 3 - ne, to opravdu nejde. Od toho je to neměnný tarif. Nemusíte to ani zkoušet, řeknu vám rovnou, že se vám to nepovede.

2 Citovat

3x NE

2 Citovat

KLM mi loni u letu do AMS psala, jestli si nechci nechat odbavit příruční zavazadlo, že let je plný. Protože AF je prakticky dvojče, budou to mít nejspíš stejně.

Ale pokud není let plný, nic neodbaví.

1 Citovat

BA to dělá celkem pravidelně v gatu, občas i píšou dopředu. Na požádání to zadarmo neudělají.

1 Citovat

Já ted měl čtyři lety s AF, tři úplně plný, a zavazadla odbavovali u Gate. S odbavením zdarma na přepážce bych vůbec nepočítal

2 Citovat

Děkuji všem za reakce. Předpokládám, že by ale odbavili jen na první část cesty (Praha-Paříž), pokud by to nabídli u gatu, je to tak?

S těmi autosedačkami netušíte, prosím?

Díky!! 

0 Citovat

V pripade, ze to mate na jedne letence, tak by vam to odbavili az do cile vasi cesty.

2
7 reakcí