Letenkový koutek
Kdy si rezervovat letenky v roce 2025? Trik s 38 dny vám ušetří až čtvrtinu ceny:
Bali z Vídně s Qatarem na spoustu termínů za 15800 Kč tady na CL
Z Vídně jsou levné jednosměrné letenky na Malé s Condorem v dubnu.
Myslím, že fajn a lepší alternativa Wizzairu. Garantovaný přestup a alespoň to jídlo je v ceně. A letí se fešnou A330-900. 4 290 Kč.
Pokud by někdo měl více času, tak jako začátek cesty po jihovýchodní Asii, nebo indickém subkontinentu asi ideál. Případně by se možná daly poskládat jednosměrné letenky do Etihadu na cestu zpět. Ale to jsem nezkoumal, jen mi se objevily tyhle jednosměrné.
Vlákno o nápadech na zlevněné cesty a letenky se proměnilo ve vlákno o žebrání nápadů a neschopnosti něco najít
✈️ Turkish Airlines
🗺️Vídeň - Istanbul - (Bangkok) - Phnompenh
📅 Začátek prosince - konec prosince (třeba 10. - 29. 12. 2025)
🧳30kg zavazadlo
🍜 Full Service
17 490 Kč.
Na Vánoce cena slušná. Jo do Kambodže lítá A350-900 (nádherné stroje) a z Vídně vedle malých A320, taky A350, A330 a Dreamlinery.
Etihad drží celkom nízko ceny LM leteniek do AUH z VIE. Dokonca dnešný let sa dá stále kúpiť za 89€ a spiatočne sa dá nájsť do 200€
Tip na relativně levné letenky do Skardu (Pakistán), nejbližší letiště spousty 8tisícovkám. S Pakistan Airlines jsem právě na srpen koupil letenku Dubai - Islamabad - Skardu - Dubai za 7000 CZK. Přískok do Dubai se dá koupit cca za 10-12k s Etihad, Qatarem i Turkish. Celkově tedy do Skardu za 17000 Kč, což je podle mě nedávno ještě nemyslitelná cena.
https://ajet.com/en/media/press-...rom-19-eur Akce u AJetu, ale nevím, jestli tam ještě něco zbylo. 😆
Narazil jsem jen na zpáteční let z Vídně do Istanbulu (letiště Sabiha) na týden v červnu vychází jen na 2000 Kč.
Ak by chcel niekto Vianoce/Silvestra v Miami tak z Budapešti tam je celkom dosť termínov za +- 551 eur s Lufthansou/United, na tieto termíny myslím ze dosť dobrá cena...
✈️ Fly to Australia with 5-Star Comfort! China Airlines (Taiwan) offers discounted fares from Vienna. Including Christmas and NYE! 🇦🇺✨
✈️ Kuwait Airways
🗺️ Vídeň - Kuvajt - Bangkok
📅 červen a červenec 2025 (11. - 18. června například)
🧳 32kg odbavené zavazadlo
🍜 Full Service (bez alkoholu)
13 490 Kč.
Cena skvělá, termínů je ale poměrně málo. Samozřejmě jsou i delší, než na týdenní pobyt. Výhodou je taky krátký přestup v Kuvajtu a to jen 2 hodiny.
✈️ Air China
🗺️ Mnichov - Peking (možnost celodenního přestupu) - Bangkok
📅 duben - červen 2025 (1. - 22. května 2025)
🧳 23kg odbavené zavazadlo
🍜 Full Service (teď jsme s nima letěl a jídlo teda nic moc ale)
12 490 Kč.
Jejich webovky nejsou ideální, ale letenky jsem kupoval přímo přes ně a relativně v pohodě. Samozřejmě se dají nakoupit i tady přes cestujlevne.
Michal Jakubík napsal(a):🍜 Full Service (bez alkoholu)
Tak to je opravdu full. Modlitba je v ceně?
A pár slov a absence chlastu snad nějak znehodnocují danou nabídku? Navíc to jsou zpravidla břečky typu Braník a Heineken.
U alkoholiků asi jo, u mě fakt ne. :) I dopravce bez nabídky chlastu je full-service. Mně stačí dobré jídlo, pohodlná sedadla a čistá paluba. Což zrovna tohle Kuwait Airways splňuje. K tomu za fajn cenu.
Ale tak třeba pro Brumáky a různé Sue je tady třeba komunistická Air China s jejich Tsingtaem a kuřetem generála Tsoa. Samozřejmě pod drobnohledem Strany. :) Každý má jiné priority.
To je pravda, jestli si do Asie vybíráš mezi Kuwait airways a Air China, to budeš jinej fajnšmekr.
"Pro brumáky" je tady naštěstí většina ostatních dopravců, kam ta potřeba vychovávat cestující nedorazila ;-)
Aneb, každý má jiné priority.
Který dopravce nabízí Braník?
Bacardi je taky břečka?
A kde nemají "pohodlná sedadla" a "čistou palubu"? To mě zajímá, páč jinak je "full service" jen o tom tácku se žrádlem podle náboženských pravidel?
Heineken nabízí velká spousta společností. Braník byla jasná nadsázka.
Ne úplně čistou palubu má nejeden dopravce. V nových recenzích od Kryštofa jde vidět svinčík od Air India v každém letadle. Například.
Nepohodlná sedadla má například Scoot, který sem lítá, nebo v Businessu dokonce výše zmiňovaná Air China.
Pokud nezvládneš pár hodin nejen bez piva, ale dokonce bez tvrdého chlastu a rozhodí tě malá modlitba a další maličkosti… no potěš.
S takovým přístupem se s anonymem nemá smysl dále bavit. Navíc je tohle diskuze o letenkách, ne potřebě alkoholu.
Přeji pěkný den
Michal Jakubík napsal(a):✈️ Air China
🗺️ Mnichov - Peking (možnost celodenního přestupu) - Bangkok
📅 duben - červen 2025 (1. - 22. května 2025)
🧳 23kg odbavené zavazadlo
🍜 Full Service (teď jsme s nima letěl a jídlo teda nic moc ale)
12 490 Kč.
Tam byval u delsich prestupu i free transfer+hotel nebo salonek - nebyvalo to jednoduche objednat a nekdy to neslo vubec
Michal Jakubík napsal(a):Nepohodlná sedadla má například Scoot, který sem lítá, nebo v Businessu dokonce výše zmiňovaná Air China.
Co maji vsichni proti tomu Scootu? Letel jsem s nimi Berlin-Singapur-Cebu a na tech dlouhych letech ve wide letadlech mi ty sedacky neprisly nijak extra horsi nez jakakoliv jina Economy..a nemam zrovna drobnou postavu.
Horsi to bylo s palubnim jidlem - vetsi humus mi naservirovali asi jen jednou Austrian, ale tam to bylo alespon v cene letenky :)