Letenkový koutek
✈️ Condor
🗺️ Praha - Panama
📅 srpen - září 2025
🧳příruční zavazadlo
💳 od 7 647 Kč
Reálné termíny 8,5k a víc (ten nejlevnější je skoro 4týdenní), ale řekni, že jsi letěl do Panamy za dvojku… 😂😂😂
AJet má dnes akci. Nic levnějšího, než VIE-ESB nebo SAW za 2500 kaček jsem tam nenašel, ale třeba to někomu bude k radosti stačit. :) https://ajet.com/en/discover/cam...ing-from-9
Nechápu jak můžou na F4F inzerovat poskládané combo s příletem na severní část Kypru a odletem z jižní části Kypru. Při této kombinaci je velká šance, že z Kypru z jihu neodletíte. Napsal bych jim tam k tomu komentář, ale ještě před pár lety tam šlo komentovat, teď to nemůžu najít...
Tip od Poláků, jedná se o repoziční let z Varšavy do Lisabonu 1. října. Všechny třídy se prodávají jako Y, takže si můžete vybrat sedačku v C za menší příplatek nebo rovnou zvolit o něco dražší flex tarif.
Je to zajímavá alternativa, jak si vyzkoušet flatbed bez běžných služeb byznys třídy.
Dávám sem rovnou tip na let z Ostravy. Z Prahy bohužel za jinou nezajímavou cenu.
Bangkok z Prahy v hlavní sezóně (koukal jsem na leden, ale možná i další měsíce) s Austrian za 12.970 Kč. Rychlé lety s pohodlnými přestupy.
Našel jsem Nový Zéland (AKL) z Prahy na listopad za rovných 20 tisíc s Turkish/Malaysian přímo od Turkish. To je hodně dobrá cena.
Breathe napsal(a):Bangkok z Prahy v hlavní sezóně (koukal jsem na leden, ale možná i další měsíce) s Austrian za 12.970 Kč. Rychlé lety s pohodlnými přestupy.
wtf is F4F?
skyscanner teď nabízí zajímavé kombinace do MNL(potřebuju tam) ale bohužel to není přes letecké společnosti a prodává to nějaký UBFly a to nějak neznám...
Praha - Addis Ababa, EgyptAir Od 13300 CZK. Termíny včetně Vánoc. Např. 23. 12. až 1.1. či o pár dní dříve/později. Normální přestupy v CAI.
Jsou tam i jiné destinace v Africe, ale ty už ne tolik akční a hlavně bez vánočního termínu.
Dalsi rok zainvestujem namiesto Hurgady do Sphinx :)
Aj ked stale rozmyslam, ze to este nejako dopasujem. Tanzania bola mesiac dozadu dokonca za 396€
Tip na letenky z Vídně do Kapského Města.
Jsou tam termíny na listopad a leden, co jsem našel. Rychlé přestupy v Curychu. Kupoval jsem přímo přes Lufthansu.
Příklad:
Cena je bez odbaveného kufru.
Společnost Edelweiss Air, ne Swiss.
Plusem je sezóna v JAR v tuto dobu (léto, příjemné klima), negativem špatná bezpečnostní situace.
Tu špatnou bezpečnostní situaci bych bral hodně s rezervou. Pokud nelezeš, kam nemáš je bezpečnost v pohodě. Hlavně necourat v noci po větších městech a neřídit v noci.
Condor mívá akce na poslední chvíli.
Pokud chce člověk lepší ubytování a výlety do safari, tak chápu, že to plánuje několik měsíců dopředu. Je to plná sezóna.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Z Prahy létá do JAR Condor a mívá v akcích lepší ceny.
Do Kapského? A v sezóně? To ani ne. Navíc má v těch nejnižších sazbách jen malý batoh.
puketapu napsal(a):Před rokem Kapské Město. Rozporuplné pocity - nikdy jsem se necítil nebezpečně, ale neměl jsem z toho dobrý pocit vzhledem k pověsti města. Ale první město, kde jsem kvůli prevenci jezdil jen Uberem/Boltem a krátké vzdálenosti za světla pěšky.Tu špatnou bezpečnostní situaci bych bral hodně s rezervou. Pokud nelezeš, kam nemáš je bezpečnost v pohodě. Hlavně necourat v noci po větších městech a neřídit v noci.
Gigo15 napsal(a):Condor mívá akce na poslední chvíli.
Pokud chce člověk lepší ubytování a výlety do safari, tak chápu, že to plánuje několik měsíců dopředu. Je to plná sezóna.
Už to trochu změnili. kdysi to bylo fakt ultra last minute, dneska se dají sehnat pekné ceny i za tři až čtyři měsíce, což už tak hrozné není.
Nedávno jsem kupoval u Condora PRG - CPT a JNB - PRG na květen 26 s odbaveným zavazadlem za 16k. Je to o něco víc, ale zase z Prahy v termínu, který mi vyhovuje a nechci čekat na poslední chvíli.
JPII napsal(a):[citace="Sue Ellen Ewing"]
Z Prahy létá do JAR Condor a mívá v akcích lepší ceny.
Do Kapského? A v sezóně? To ani ne. Navíc má v těch nejnižších sazbách jen malý batoh.
[/citace]
Kapské Město mi přijde celkem v pohodě. Oproti tomu Jburgu a Durbanu se vyhejbám jako čert kříže.
Mıchal napsal(a):Před rokem Kapské Město. Rozporuplné pocity - nikdy jsem se necítil nebezpečně, ale neměl jsem z toho dobrý pocit vzhledem k pověsti města. Ale první město, kde jsem kvůli prevenci jezdil jen Uberem/Boltem a krátké vzdálenosti za světla pěšky.[citace="puketapu "]
Tu špatnou bezpečnostní situaci bych bral hodně s rezervou. Pokud nelezeš, kam nemáš je bezpečnost v pohodě. Hlavně necourat v noci po větších městech a neřídit v noci.
[/citace]
Mıchal napsal(a):Před rokem Kapské Město. Rozporuplné pocity - nikdy jsem se necítil nebezpečně, ale neměl jsem z toho dobrý pocit vzhledem k pověsti města. Ale první město, kde jsem kvůli prevenci jezdil jen Uberem/Boltem a krátké vzdálenosti za světla pěšky.[citace="puketapu "]
[/citace]
Byl jsem v x zemích i v Jižní Americe, všude v pohodě. V Kapském Městě mě okradli za bílého dne. Sice přiběhli okolostojící lidé, ale lupiči byli pryč.
Policie se mi vysmála do ksichtu, chtěl jsem potvrzení pro pojišťovnu.
Pojišťovna mi nic neproplatila, protože jsem nebyl ohrožen na životě(!).
Pak jsem jezdil jen Uberem a po setmění jsem byl na hotelovém pokoji.
Recepční mi sdělil, že je to normální a má být rád, že jsem naživu....
Na druhou stranu mi přišlo Kapské Město cenově dostupně, i ty výlety mimo Kapské Město (tučnáci) a safari. Když to srovnám s Jižní Amerikou nebo jinými africkými státy, bylo to levnější.
Velkým plusem je možnost platit kartou, vůbec jsem nepotřeboval hotovost.
Nevím co plánovat na JAR tak dlouho dopředu. Safari si tam zorganizuješ sám půjčeným autem, tedy jen ubytování, ale ani to není nutné, vždy se něco najde.
Pokud tam letíš a chceš tam něco vidět při roadtripu, tak ti může být jedno zda Johannesburg nebo Kapské město, protože hlavní turistické cíle jsou u obou míst. Jde tedy jen o to, kde to kolečko začneš a kde zase skončíš.
A ani ten Edelweiss nemá v základu odbavené zavazadlo.