Tenerife (PRG - TFS - PRG) 2.990 Kč/RT/osoba Smartwings Odbavené zavazadlo do 23 kg https://p.eximtours.cz/s-z1gr4mkw  .

Letenkový koutek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

V pohodlí vede Smartwings - jediný nabízí rychlý přímý let a kufry v ceně letenky,

0 Citovat

FlyDubai, Emirates...

Pro ty co chtějí odpovědět, že to neletí do Abu-Dhabí, tak Smartwings také ne.

0 Citovat

Bereš si to moc osobně. Pokud si myslíš, že tebou přidaná akce je dobrá, nehnou s tebou ani hloupé kecy.

Z mého pohledu tam pár zajímavých cen je, ale řada nikoliv. Třeba Chiang Mai, Kuvaj, Bahrajn, Pákistán, to jsou overkilly...

0 Citovat

romancient napsal(a):

FlyDubai, Emirates...

No a není asi deset předchozích příspěvků o Ománu?

0 Citovat

No já tady jen kroutím hlavou. Jorgus píše "Já si nepřiplácím", jako by tímto způsobem lítali snad všichni... Pokud by tímto způsobem lítali, tak Pegasus logicky nevydělá miliardy dolarů ročně.

Navíc nikdo neříká, že bys měl ty dávat 40k za rodinu. Není to aerolinka asi pro tebe, to neznamená, že pro někoho jiného, pro koho to tu přidanou hodnotu má, je to správná volba. Cenově konkurenceschopná. Ne pro tebe, pro jiného ano.

Diverzifikace trhu je krásná věc.

0 Citovat

me porad prave zajima co je ta pridana hodnota..nechci byt rypavy, ale fakt to nechapu:)

0 Citovat

No a teď si představ, že si koupíš let z Prahy s Emirates a nakonec letíš s Fly Dubai, protože pro ně je to let jako let.

1 Citovat

romancient napsal(a):

FlyDubai, Emirates...

Sue Ellen Ewing napsal(a):
No a není asi deset předchozích příspěvků o Ománu?

Odkdy smartwings má přímý spoj do Ománu? 
nebo něčemu nerozumím.  

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/akcn...ve-z-prahy

Hotel, transfer a polopenze jsou dobrovolné.

1 Citovat

Aha sory, tsk to jsem nevěděl, že i takový charter mají. 

0 Citovat

Jorgus napsal(a):

me porad prave zajima co je ta pridana hodnota..nechci byt rypavy, ale fakt to nechapu:)

Já se ti přiznám. Já vůbec nevím, jak ti to vysvětlit... Já mám pocit, že jsem tu vše napsal a vše je logické. Pokud ne, tak fakt nevím.

Rozdíl mezi aerolinkami, předkpokládám, znáš. Tak ne každý očekávání od letu to, co ty... Nevím, co dál. Já s těmi lidmi pracuju. Někdo je jako ty, někdo ne. Většina ne a edokonické výsledky aerolinek tomu odpovídají.

Lidi nechcou dělat online check-iny. Nechcou řešit zavazadla. Nechcou se ptát. Nechcou řešit maličkosti. Mají hlavy plné jiných věcí a jedou si odpočinout. Ne strestovat. Taková je většina.

0 Citovat

Ok necháme toho, nic konkretniho bych se stejně asi nedozvedel:)ja delal 10let v revenue managementu CSA, tak nejak tak tusim;)bohuzel hodně klasických společností již leta bez zavazadel v basic economy..check in pokud letis s prirucakem si taky musis udělat..prostě pořád tech 8k tam nevidim:)ale konec asi bychom tu jen spamovali:)

0 Citovat

Michal Jakubík napsal(a):

Lidi nechcou dělat online check-iny. Nechcou řešit zavazadla. Nechcou se ptát. Nechcou řešit maličkosti. Mají hlavy plné jiných věcí a jedou si odpočinout. Ne strestovat. Taková je většina.

A proto už je řadu let evropskou jedničkou Ryanair.

M.J. není většina a obávám se, že na tomto webu bude ten poměr ještě drsnější....

11 Citovat

Tak pokud jsi pracoval u aerolinky, i když to je nějaký pátek, když upadli, tak bych očekával, že bys mohl vědět, co lidé chtějí, jak létají a proč spousta i lepších a zažitých aerolinek praktikuje unbundling. 

Ano check-in i s přiručácek, i když většina si už připlatí těch 20 EUR za odbavené zavazadlo. Ale check-in na letišti. Dojdou, odevzdají pas, dostanou palubní vstupenky a nic neřeší. 

Tím pádem jsem zmatený ještě víc.

Ale opravdu lepší, když toho necháme. :)

0 Citovat

A proto už je řadu let evropskou jedničkou Ryanair. 

M.J. není většina a obávám se, že na tomto webu bude ten poměr ještě drsnější....

[/citace]

Ok, jednička není pro to, že prodává letenky za 14,99, ale pro to, že naláká lidi na letenky za 14,99 a zinkasuje na jich dalších... kolik to bylo? 80 EUR v průměru na osobu? Nevím, tahám z paměti. Ale dá se to někde dohledat. A že ty letenku za 14,99 proletíš za 14,99 neznamená, že to proletí všichni, co si ji za tolik koupili. Jinak by totiž aerolinka krachla. 

Podle tebe vážně Ryanair vydělá 70 miliard korun ročně tím, že někdo letí s baťůžkem? Okay, Okay, Okay. 

0 Citovat

Já myslím, že dost věcí se přehodnotí, až budou děti, víc dětí :))) To pak koukneš a 100k letí jen tak, ani nemrkneš....budeš hledat levné letenky, protože ubytování stojí balík, nechceš- li bydlet v ubytovně (... taky jsem bydlela  ruzně možně, kde by to ted s rodinou neslo). A pak taky nechceš jet jen jednou rocně na týden v létě. (ti co nechtěji delat ty online checkiny +řešit maličkosti). A ve finále nechodi ani na cestujlevně.

4 Citovat

Reagoval jsem na:  "Lidi nechcou dělat online check-iny. Nechcou řešit zavazadla. Nechcou se ptát. Nechcou řešit maličkosti. Mají hlavy plné jiných věcí a jedou si odpočinout. Ne strestovat. Taková je většina.",  a ty najednou o tom, že ne každej tu letenku proletí (asi proto má FR load factor tak vysokej: https://corporate.ryanair.com/fa...ey-stats/). Těch 191m lidí za 2024 to s nima taky neproletělo?

- lidi nechtěj dělat online checkiny a řešit zavazadla, proto jich nejvíc volí Ryanair
- Ryanair drží nad vodou neproletěný letenky, proto má trvale LF nad 90% a čistý zisk 1.6 mld EUR

...nějaký další "pikošky"?

0 Citovat

No počkej, Mandre, ze mě děláš, že nechápu hodnotu peněz.

My tady neřešíme peníze, my tady řešíme rozdílné aerolinky a jejich produkty a cenotvorbu.

Já nikde neodporuju, že Pegasus létá levněji. Pegasus jsem tady dokonce několikrát nahodil. 

Já jen vysvětluji, že z mého pohledu, je cena okolo 12-13 tisíc za letenky s Etihadem, Turkish Airlines a podobně mid. Tj. středně dobré. Žádná sláva, ale naopak ani nic hrozného na to, jaké ceny tyto aerolinky nabízí. 

"budeš hledat levné letenky, protože ubytování stojí balík" Já "nelevně" letěl jednou. z osmdesáti letů jednou. Ubytování beru nejlevnější použitelné podle sebe, případně podle toho, s kým letím.

"A pak taky nechceš jet jen jednou rocně na týden v létě. (ti co nechtěji delat ty online checkiny +řešit maličkosti)." - Látají šestkrát ročně...

0 Citovat

On je spíš problém v tom, že dnes už tzv full service aerolinky minimálně v Evropě, nemají v cenách základních tarifů prakticky žádné služby, nebo jen minimum.

2 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a): Tento příspěvek byl smazán.

Máš pocit, že by odbavovací přepážky Ryanairu byly někdy prázdné? 

Jj, neproletěné letenky vydělají aerolince. Kámo, fakt nee... Doslova to jsou upsales, co vydělávají nízkonákladovkám prachy. Snažíme se tady psát fakty a ty tady pricházíš s pocity a dezinformacemi. Zjevně asi moc toho nevíš: https://medium.com/@arthnovaoffi...0c146b5a39

0 Citovat

Nechci prudit ale trošku tu řešíte blbosti :D Já upřímně čekám na nějaký suepr Black Friday deals, tak kdybyste někdo něco zahlídl, házejte sem prosím.

6 Citovat

Očividně Michal má pravdu. Lidi občas nechtějí letět za conejnižší cenu. 
https://www.cestujlevne.com/akcn...-do-cervna

1 Citovat

To lidi, kteří mají názor bez znalosti základních informací jako je struktura složení příjmu aerolinky, kterou se tak ohání, nepochopí... Mlčeti zlato.  Alespoń vím, čí irelevantní názory můžu přístě ignorovat. :D

0 Citovat

Michal Jakubík napsal(a):

Snažíme se tady psát fakty a ty tady pricházíš s pocity a dezinformacemi. Zjevně asi moc toho nevíš.

Tak samozřejmě.

M.J. fakt 1: "Lidi nechcou dělat online check-iny. Nechcou řešit zavazadla. Nechcou se ptát. Nechcou řešit maličkosti. Mají hlavy plné jiných věcí a jedou si odpočinout. Ne strestovat. Taková je většina."

Realita: Ryanair jedničkou v Evropě

M.J. fakt 2: "A že ty letenku za 14,99 proletíš za 14,99 neznamená, že to proletí všichni, co si ji za tolik koupili. Jinak by totiž aerolinka krachla."

Realita: LF nad 90%, zisk 1.6mld EUR

V této debatě nepokračuju, to, co tam pak připisuješ o batůžkách, je taky mimo, vzhledem k tomu, že odbavený zavazadlo už účtují skoro všichni, a představa, jak všichni baží po frontě u přepážky pro bisfenolovej papírek místo QR kódu, taky pobavila :-) "Zjevně toho víš hodně" (jenom ta realita je jinde).

0 Citovat

Moc nechápu význam té hádky. Jeden říká, že mu to za ty prachy stojí, druhý že nikoliv. Jaký je přínos?

7