Letenkový koutek
romancient napsal(a):He-he
Tenhle Taškent mě tedy dost zamrzel...pořád sleduju se střední Asií Pegasus, škoda, že mi tady v diskuzi FlyOne uniklo...
Z Berlína zde téměř žádná akce, přitom jsou....jsou lidi, co nebydlí ve východní půlce ČR, Víden a Bratislava je pro ně pasé, Praha ta je samostatná kategorie.
Vyhrocenej Estonec napsal(a):Kde se o tomhle kaufu dalo dozvědět, jestli to není tajné?
Vloni jsem s nimi letěl = automaticky od nich dostávám na email Newslettery = mam na tel emailového klienta = ráno mi vyskočila notifikace s jejich akcí = hned jsem se na to vrhnul
Jinak si myslím, že bylo tak max. 5 letenek za tu nejnižší cenu na každý let, takže to šlo rychle. Dělal jsem to od 10:10 do 10:30 a to už byly volné jenom 3 termíny v září a říjnu. Pak jsem až kolem 15. hod přikoupil jeden segment na konec srpna na tu skládačku do Tbilis (to stále bylo možné koupit).
Platba prošla hned napoprvé, placeno Partners kartou. Při rezervaci jsem nebyl přihlášen ke svému účtu, až dnes jsem si spároval PRN se svým účtem u FlyOne a letenka se tváří jako platná
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):[citace="Mandre"]
A u tech zajezdu je vice nez jednotky poslednich mist??
Marže 🫰💸
Místo toho je tady neustálá záplava letenek pondělí až středa z Bratislavy nebo Vídně 😁
[/citace]
To je asi individuální, někdo lítá z VIE/BTS radši už jenom proto, aby nepodporoval pražskou letištní mafii. Pořád lepší, než furt Madeira na týden za 15 (na osobu při dvou cestujících, což se rádo opomíjí), a tak...ale jestli to lidi konzumujou, proč ne. Kdyby na to neklikali, nebude to tady....
Ale problém není v letišti BTS nebo VIE, šlo o to, že takové letenky ve stylu po-st s ryr nebo wzz za 1500 kč jsou dost iracionální. Jak s pohledu dnů odletu, tak i ceny (je naprosto běžná na všední dny), a to nepíšu o odletech po 21:00 a návrat st 6:05.
Ale kdo jsem abych kritizoval, tady se to nesmí.. akorát zvedávám aktivitu, nechtěně
V BTS na všechny ty lety není dost lidí a tak jsou tam permanentně k sehnání letenky za dumpingové ceny (kupujte, dokud jsou, brzy to skončí) prakticky po celé Evropě.
1) Jaký smysl má nahodit akci, která reálně už koupit nejde? Jen abychom si nahonili prokliky? To nemáme zapotřebí.
Byli byste pak víc spokojeni, nebo by přišel hate, že už to dávno bylo v newsletteru..?
Občas prostě letenky utečou i nám. My akce ani ceny netvoříme.
2) O jakých letenkách po–st je tu řeč? Ještě s odletem večer a návratem ráno? To se bavíš o jiných letenkových portálech, ne? Takovéhle nesmyslné letenky u nás nenajdeš.
Něco jiného je ale samozřejmě to, že letový řád jiné alternativy nenabízí. Jinak ti raději napíšeme akci na víkend, než o dvě stovky levnější podobný termín. To přenecháváme "konkurenci".
Sue Ellen Ewing napsal(a):V BTS na všechny ty lety není dost lidí a tak jsou tam permanentně k sehnání letenky za dumpingové ceny (kupujte, dokud jsou, brzy to skončí) prakticky po celé Evropě.
WizzAir dumpingové ceny nenabízí. To nabízí například aerolinky komunistické Číny například ze spřáteleného Maďarska, ale i jiné aerolinky především totalitních režimů, které létají prodělečné linky čistě za politickým účelem.
U nízkonákladovky, která vydělává na něčem jiném, než je cena letenky, kterou vytváří poptávku, se o dumpingových cenách nedá hovořit. Wizz Air a Ryanair jsou aerolinky volného trhu a pokud jim linka nevydělá, tak ji časem zruší. Což u dumpingových tras neplatí. Wizz je výdělečnější než většina full-service dopravců soukromého sektoru.
🇺🇸 Jarní New York s Condorem
✈️ Aerolinka: Condor
🛫 Odlet: 🇨🇿 Praha (PRG)
🛬 Přílet: 🇺🇸 New York (JFK)
🗓️ Termíny : březen - květen 2026
🧳 Zavazadla:
- 1× příruční zavazadlo
💰 Cena: 6 300 Kč
(S odbaveným zavazadlem od 7 754 Kč./Premium Economy s 32kg zavazadlem za 13 710 Kč.)
David Eiselt napsal(a):1) Jaký smysl má nahodit akci, která reálně už koupit nejde? Jen abychom si nahonili prokliky? To nemáme zapotřebí.
Byli byste pak víc spokojeni, nebo by přišel hate, že už to dávno bylo v newsletteru..?
Občas prostě letenky utečou i nám. My akce ani ceny netvoříme.
2) O jakých letenkách po–st je tu řeč? Ještě s odletem večer a návratem ráno? To se bavíš o jiných letenkových portálech, ne? Takovéhle nesmyslné letenky u nás nenajdeš.
Něco jiného je ale samozřejmě to, že letový řád jiné alternativy nenabízí. Jinak ti raději napíšeme akci na víkend, než o dvě stovky levnější podobný termín. To přenecháváme "konkurenci".
Davide, nemusíme chodit ani moc daleko do minulosti. Krásná akce ze včerejšího dne Bratislava/Vídeň na Bari...hned první uvedeny vzorový termín z nabídky...věřím že časy nadchly všechny dojíždějící z moravy a Slovenska
Zatímco z Vídně... ale rozumím pointě, tenhle termín z BTS tam být úplně nemusí. Na něm ale akce postavená nebyla.
Michal Jakubík napsal(a):New York z Prahy od 6 300 Kč s Condorem od března do května (nejlevěji duben).
S odbaveným zavazadlem od 7 754 Kč.
Premium Economy s 32kg zavazadlem za 13 710 Kč.
To je hezká cena, navíc jaro je mnohem lepší než výlety než se pařit v létě. Kvůli tomu pomerančovému panáčkovi tam nepojedu, ale těm, co koupí, přeji hezký výlet.
Takhle Kanadu kdyby chtěl Condor hodit do akce, to by byla jiná.. 😀
🇬🇲 Charterové letenky z Katovic do Gambie
✈️ Aerolinka: Enter Air (přes r.pl)
🛫 Odlet: 🇵🇱 Katovice (KTW)
🛬 Přílet: 🇬🇲 Banjul (BJL)
🗓️ Termíny : 27. února - 6. března 2026
🧳 Zavazadla:
- 5kg kabinové zavazadlo
- 18kg odbavené zavazadlo
💰 Cena: 1 499 PLN
🇰🇪 Charterové letenky z Polska do Mombasy
✈️ Aerolinka: Smrtwings (přes r.pl)
🛫 Odlet: 🇵🇱 Katovice (KTW) / Vratislav (WRO)
🛬 Přílet: 🇰🇪 Mombasa (MBA)
🗓️ Termíny : březen 2026
🧳 Zavazadla:
- 5kg kabinové zavazadlo
- 20kg odbavené zavazadlo
💰 Cena: 1 599 PLN
David Eiselt napsal(a):2) O jakých letenkách po–st je tu řeč? Ještě s odletem večer a návratem ráno? To se bavíš o jiných letenkových portálech, ne? Takovéhle nesmyslné letenky u nás nenajdeš.
No dobře, popisuji zrovna akci ze včerejška do Bari, ale ta byla asi jinde, u konkurence…
muf2muf napsal(a):[citace="Michal Jakubík"]
New York z Prahy od 6 300 Kč s Condorem od března do května (nejlevěji duben).
S odbaveným zavazadlem od 7 754 Kč.
Premium Economy s 32kg zavazadlem za 13 710 Kč.
To je hezká cena, navíc jaro je mnohem lepší než výlety než se pařit v létě. Kvůli tomu pomerančovému panáčkovi tam nepojedu, ale těm, co koupí, přeji hezký výlet.
Takhle Kanadu kdyby chtěl Condor hodit do akce, to by byla jiná.. 😀
[/citace]
Jo kdyby rozlétali takový Halifax, tak to by byla pecka, tam jsou ceny vysoké.
No ale k tomu Praha - Dublin RT v sezóně minimálně za dalších 100 eur, odlet z Dublinu je ráno 9:40, takže buď si líznout 1:50 přestup z Ryanairu a nebo přenocovat + Westjet to létá s narrowbody... Určitě to není špatná cena, ale za řekněme 400 eur s Condorem by to pro mě bylo podstatně atraktivnější.