Tenerife (PRG - TFS - PRG) 2.990 Kč/RT/osoba Smartwings Odbavené zavazadlo do 23 kg https://p.eximtours.cz/s-z1gr4mkw  .

Letenkový koutek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Čau, 

já to zkusim, linku Scat Airlines , Praha-Sanya už někdo z vás vyzkoušel? Mě to osobně láká i za cenu 14hodin v letadle. Díky předem za relevantní odpovědi ;). 

0 Citovat

Ahoj, já teda ne, ale podle mých známých z letiště to lítá prázdný - v průměru 90 lidi z 213 kapacity.  (informace 2 týdny stará - možná to už nabízej tak levný, že to poletí plnej dobytčák)

0 Citovat

(2x) 14 hodin (v narrowbody) za 14 tisíc? Kromě názvu firmy na tom nevidim nic lákavýho, za ty prachy máš i netotalitní země v civilizovanějších letadlech ;-)

6 Citovat

Bude to rodinná dovolená první půlka července, nyní to vychází na 43 tisíc včetně odbavených zavazadel a ostrov vypadá jako dobrý kompromis mezi pláží a menší poznávačkou ;).

4 Citovat

Tak klidně kup, ale pak se nestěžuj.  Toto jako kvalita/cena je hodně nizko a  špatně.  

1 Citovat

Romane tohle je přesně nerelevantní odpověď ;). Kup a pak si nestěžuj - proč se tu asi ptám? Co napsat co je špatně na ceně? Kvalita ano Boeing 737 MAX 9 není koncipován jako letadlo na dlouhé lety.

1 Citovat

@Jakub_26 třeba to, že dnes s trochou snahy ulovíš velkou část světa za 14...

3 Citovat

Sultáne díky za osvětu, určitě jsi četl i tento můj příspěvek: "Bude to rodinná dovolená první půlka července, nyní to vychází na 43 tisíc včetně odbavených zavazadel a ostrov vypadá jako dobrý kompromis mezi pláží a menší poznávačkou ;)."

Kam by jsi tedy na první půlku července letěl z Prahy za 14 tisíc na osobu aby jsi splnil kompromis mezi pláží a poznávačkou? Ideálně ať let včetně přesupů netrvá déle než 15 hodin.

0 Citovat

ja len taka mala poznamka, Hainan nie je Bali ze v lete tam je high season, prave naopak, sezona tajfunov.
V tom obdobi bude dobra aj Cierna Hora alebo polsky Baltik na "kompromis mezi pláží a poznávačkou" :D

12 Citovat

Tonic: :D dík, tohle je třeba pro mě relevantní odpověď. Samozřejmě vím, porovnal jsem počasí s Koh Samui a je to +- podobné, bude tam i méně lidí. a denně hodinovou sprchu zvládneme.

0 Citovat

Jakub _26 napsal(a):

Čau, 

já to zkusim, linku Scat Airlines , Praha-Sanya už někdo z vás vyzkoušel? Mě to osobně láká i za cenu 14hodin v letadle. Díky předem za relevantní odpovědi ;). 

Dobrý den. Píšete, že Vám by 14h v malém letadle nevadilo. Platí to i o Vaší ženě a dítěti? V dalším příspěvku píšete o rodinné dovolené, čili tak nějak předpokládám 2 dospělé + 1 sviště.

Dále omezení pouze na červenec je dosti limitující. Migruje prakticky celá Evropa, ceny jsou logicky natažené. Neexistuje způsob, jak tento výlet přesunout třeba na podzim? Říjen - začátek prosince by jistě nabídly za dané peníze mnohem širší možnosti. 

My jsme také 2 dosp. + 1 dítě a řešíme to tak, že v létě se nikam nehandrkujeme a upíchneme se někam v ČR (Lipno, Novomlýnské nádrže, Jesenická nádrž u Chebu atd.). Do dalekých krajů pak vyrážíme na podzim nebo leden/únor. Ono je jedno, jestli JV Asie nebo třeba jižní Amerika - všude je teplo, voda, palmy a co objevovat. A ceny mnohem přátelštější.

Je mi jasné, že Vám neříkám nic nového, ale je to prakticky jediný způsob, jak vytěžit lepší hodnotu za stejné nebo menší peníze. Samozřejmě lze také čekat na akci nebo error, ale to je jen jiná forma loterie  :-)

1 Citovat

Pozn: omlouvám se že necituji, možnost "citovat" my vyleze vždy až když něco napíšu.

Muf2muf: pojďme si na foru tykat :). Díky za příspěvek, tohle je pro mě smysluplná diskuze. Děti 11 a 9, zvládly v klidu let istanbul - Mauritius 9h 30 minut, naštěstí jsou obě ještě skladné, v tomhle případě se zrovna o ně nebojím - stačí když bude možnost nabíjení tabletu, navíc je cesta přes noc, to doufám že budou spát.

Posunutí možné není, důvodem je škola a pokrytí letních prázdnin, jak u dětí tak v práci.

Co jsem očekával v této diskuzi je recenze od lidí co již letěli, případně vlastní zkušenost z ostrova Hainan, jak mě upozorňoval třeba Tonic. 

0 Citovat

Hm, tak v tom případě naše debata končí , Scat ani čínské ostrovy odzkoušené nemám. :-)

Jinak poslední příspěvěk citovat nelze. Prostě se předpokládá, že pisatel navazuje na předchozí text. Citovat lze pouze na příspěvky minimálně ob jeden dál do historie.

0 Citovat

Jakub _26 napsal(a):

Sultáne díky za osvětu, určitě jsi četl i tento můj příspěvek: "Bude to rodinná dovolená první půlka července, nyní to vychází na 43 tisíc včetně odbavených zavazadel a ostrov vypadá jako dobrý kompromis mezi pláží a menší poznávačkou ;)."

Kam by jsi tedy na první půlku července letěl z Prahy za 14 tisíc na osobu aby jsi splnil kompromis mezi pláží a poznávačkou? Ideálně ať let včetně přesupů netrvá déle než 15 hodin.

Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Madeira, Porto Santo, São Miguel, Terceira, Pico, Faial, Santa Maria, Malta, Gozo, Comino, Sardinia, Sicily, Elba, Capri, Ischia, Procida, Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Panarea, Filicudi, Alicudi, Pantelleria, Lampedusa, Linosa, Favignana, Levanzo, Marettimo, Corfu, Crete, Rhodes, Kos, Zakynthos, Kefalonia, Lefkada, Ithaca, Paxos, Antipaxos, Skiathos, Skopelos, Alonissos, Skyros, Naxos, Paros, Milos, Santorini, Sifnos, Serifos, Amorgos, Tinos, Andros, Syros, Mykonos, Karpathos, Kalymnos, Leros, Patmos, Chios, Lesbos, Limnos, Samothraki, Thasos, Evia, Cyprus, Larnaca, Paphos, Limassol, Ayia Napa, Hvar, Brač, Korčula, Vis, Mljet, Lastovo, Pag, Krk, Cres, Lošinj, Rab, Dugi Otok, Ugljan, Pašman, Murter, Šolta, Budva, Kotor, Tivat, Perast, Ulcinj, Bar, Saranda, Ksamil, Vlora, Durrës, Ohrid Lake coast, Thessaloniki coast, Athens coast, Volos coast, Kavala, Patras coast, Heraklion, Chania, Rethymno, Nice, Cannes, Antibes, Monaco, Marseille, Toulon, Montpellier coast, Perpignan coast, Bastia, Ajaccio, Calvi, Figari, Porto-Vecchio, Barcelona, Sitges, Tarragona, Valencia, Alicante, Benidorm, Malaga, Marbella, Nerja, Cadiz, Tarifa, San Sebastián, Santander, Gijón, Vigo coast, Porto coast, Faro, Lagos, Albufeira, Tavira, Cascais, Rimini, Ravenna coast, Bari coast, Brindisi coast, Naples coast, Palermo coast, Catania coast, Syracuse coast, Trapani coast, Olbia, Alghero, Cagliari, Genoa coast, La Spezia, Amalfi, Positano, Sorrento, Dubrovnik coast, Split coast, Zadar coast, Rijeka coast, Pula coast, Trogir coast, Varna, Burgas, Nessebar, Sozopol, Istanbul coast, Antalya, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Trabzon coast, Batumi, Kutaisi coast region (Black Sea), Tbilisi region Batumi coast, Casablanca coast, Rabat coast, Tangier, Agadir, Essaouira, Dakar coast, Sal (Cape Verde), Boa Vista (Cape Verde)

2 Citovat

Ty jo .. slušnej kartáč za to, že si někdo dovolil letět exotikou do exotiky :-D

Dostanu stejnej, když se přiznám, že jsem dvakrát letěl do Dubaje z Vídně přes Adis Abebu - a dokonce k tomu "nutil" i svoji manželku?

5 Citovat

Ty jo a já letěl z Prahy do Kalifornie přes Istanbul, a to samé zpátky... Slušně demotivační. Nejdřív 2,5 hodiny na východ a pak o to déle na západ. Ale ten longhaul byl v dvojuličkovém letadle.

1 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

[citace="Jakub _26"]

Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma,  ......   Casablanca coast, Rabat coast, Tangier, Agadir, Essaouira, Dakar coast, Sal (Cape Verde), Boa Vista (Cape Verde)

[/citace]

...hm a já tady s Jesenickou nádrží :-D

1 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

[citace="Jakub _26"]

Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Madeira, Porto Santo, São Miguel, Terceira, Pico, Faial, Santa Maria, Malta, Gozo, Comino, Sardinia, Sicily, Elba, Capri, Ischia, Procida, Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Panarea, Filicudi, Alicudi, Pantelleria, Lampedusa, Linosa, Favignana, Levanzo, Marettimo, Corfu, Crete, Rhodes, Kos, Zakynthos, Kefalonia, Lefkada, Ithaca, Paxos, Antipaxos, Skiathos, Skopelos, Alonissos, Skyros, Naxos, Paros, Milos, Santorini, Sifnos, Serifos, Amorgos, Tinos, Andros, Syros, Mykonos, Karpathos, Kalymnos, Leros, Patmos, Chios, Lesbos, Limnos, Samothraki, Thasos, Evia, Cyprus, Larnaca, Paphos, Limassol, Ayia Napa, Hvar, Brač, Korčula, Vis, Mljet, Lastovo, Pag, Krk, Cres, Lošinj, Rab, Dugi Otok, Ugljan, Pašman, Murter, Šolta, Budva, Kotor, Tivat, Perast, Ulcinj, Bar, Saranda, Ksamil, Vlora, Durrës, Ohrid Lake coast, Thessaloniki coast, Athens coast, Volos coast, Kavala, Patras coast, Heraklion, Chania, Rethymno, Nice, Cannes, Antibes, Monaco, Marseille, Toulon, Montpellier coast, Perpignan coast, Bastia, Ajaccio, Calvi, Figari, Porto-Vecchio, Barcelona, Sitges, Tarragona, Valencia, Alicante, Benidorm, Malaga, Marbella, Nerja, Cadiz, Tarifa, San Sebastián, Santander, Gijón, Vigo coast, Porto coast, Faro, Lagos, Albufeira, Tavira, Cascais, Rimini, Ravenna coast, Bari coast, Brindisi coast, Naples coast, Palermo coast, Catania coast, Syracuse coast, Trapani coast, Olbia, Alghero, Cagliari, Genoa coast, La Spezia, Amalfi, Positano, Sorrento, Dubrovnik coast, Split coast, Zadar coast, Rijeka coast, Pula coast, Trogir coast, Varna, Burgas, Nessebar, Sozopol, Istanbul coast, Antalya, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Trabzon coast, Batumi, Kutaisi coast region (Black Sea), Tbilisi region Batumi coast, Casablanca coast, Rabat coast, Tangier, Agadir, Essaouira, Dakar coast, Sal (Cape Verde), Boa Vista (Cape Verde)

[/citace]

Promiň ale tohle nemůžueš myslet vážně. Píšu o 14 hodinovém letu do Číny a ty jako odpověď my pošleš evropské destinace které jsou dvě hodiny z Prahy? Pak blízkou Afriku, kdy např. z Prahy do Agiduru je cesta 14 hodin tam a cca 22 hodin zpět.

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

...hm a já tady s Jesenickou nádrží :-D

[/citace]

teď bych si dal Jesenku :D

0 Citovat

Jakub _26 napsal(a):

stačí když bude možnost nabíjení tabletu, navíc je cesta přes noc, to doufám že budou spát.

Žádná možnost nabíjení v těch maxech Scatu není. Prostě jen holá sedačka bez ničeho. Pro masochisty boží.

2 Citovat

Ja bych tu linku taky rad vyuzil, ale nejak neni uz casove okno.

zkus mrknout na FB, jestli neni nejaka skupina k tomu ostrovu - jelikoz to lita i cestovka, tak tam nekdo asi nejaky recenze i nahodi. Nebo na Invii, jen hodnoceni bude odpovidat publiku.

1 Citovat

Nebo ti muzu doporucit Tioman / Perhentiany, resp Ko Samui co jsi zminoval. Vsude bylo perfektni pocasi. Byli jsme 2x v srpnu.

letenky pres leto do KUL / SIN vyjdou na 17k z Prahy, coz je furt fajn, ale urcite to bude cele cenove narocnejsi oproti Sanye. Tam jsou top resorty fakt za hubicku.

0 Citovat

Malý tip pro ty, co tu pořád čekají na tipy: Přestaňte čekat a využijte AI. O téhle betě už nějakou dobu vím a pro masu je dost schopná. Nemusíte dokonce ani vědět kam. Stačí zadat „víkend kdekoli a kdykoli“ nebo rovnou pro Bruma „pondělí až středa z BTS/VIE“ a máte hotovo. Spoléhat se na to, co vám kdo naservíruje, je dneska přežitek. Udělejte si to sami a flexibilněji tady (další funkce google flights):

https://www.google.com/travel/fl...authuser=0

8 Citovat

Díky :)

1 Citovat

Ahoj.

Austrian.

U Pelikána Praha-Phuket za 15990,-

Říjen- Prosinec

img-1055.jpg
img-1054.jpg

0