Máme ubytko na prelom cerven/cervenec, letenky se mi ale porad zdaji dost drahe (cca 8tis na osobu zpáteční ), pritom letadlo skoro prazdne, podle planku na CSA je obsazeno jen 9 mist... si pořád říkám, že musí hodit nějakou akci... co myslíte? Nějaká zkušenost? Je mi jasné, že je to malé letiště a malá konkurence... ale je to blízko a ceny se pořád ne a ne hnout... díky za názor...   Lukáš  .

Kdy koupit letenku do Lamezia Terme na přelom červen /červenec?

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

15 reakcí

Máme ubytko na prelom cerven/cervenec, letenky se mi ale porad zdaji dost drahe (cca 8tis na osobu zpáteční ), pritom letadlo skoro prazdne, podle planku na CSA je obsazeno jen 9 mist... si pořád říkám, že musí hodit nějakou akci... co myslíte? Nějaká zkušenost? Je mi jasné, že je to malé letiště a malá konkurence... ale je to blízko a ceny se pořád ne a ne hnout...

díky za názor...

 

Lukáš

0

Plánkem se NIKDY neřidte. V plánku se objeví jen lidi co si udělali seating. Spousta lidí ho bud nemá v tarifu (a nechtěl za něj platit) a nebo na to prostě prděj a začnou seatingovat až při checkinu.

Navíc - tohle je (jako spousta dalších letů smartwings) primárně cestovkový let, na kterém smartwings doprodává volnou kapacitu i na volném trhu, a tam ma qs vždycky vysoké ceny.

A bez ohledu na typ letu, na letenku červen/červenec už je skoro pozdě.

1 Citovat

A nemůžete letět třeba s Ryanem z Vídně? Máme koupeno na červenec a co vím tak na pár termínů v červnu i v červenci je zpáteční let na osobu tak za 2000kc max (samozřejmě batoh pod sedadlo).

0 Citovat

Pokud mate uz koupene ubytko na dane terminy, nemate moc prostoru na manipulaci s letenkami. 

Urcite mrknete i na ty lety z Vidne. Na netu dokonce par lidi psalo, ze litaji do Neapole a odtamtud vlakem.

1 Citovat

Tak stokrát raději z Vidně, než se ještě kodrcat vlakem  27.6.-4.7. je letenka za 2,3tis. Ale pokud někdo bydlí u letiště v Praze, je to jiné rozhodování. Asi to ale kazí to ubytko, protože hádám, že to bude rezervováno bez možnosti storna a v termínu víkend-vikend :-).  Dát 8 tis za Smartwings za let do Itálie je bláznovství. 

4 Citovat

Do Lamezie letá za pár korun Ryanair z Norimberka, ale nevím jestli se vám to hodí.

0 Citovat

Ono se dá i s přestupem z Prahy a pořád to nevyjde ani na polovinu toho, co chce Smartwings.

0 Citovat

Tak jestli je rozdil 2,5 z Vidne nebo 8 z Prahy, tak to uz se to kodrcani z Prahy do Vidne vyplati i pro jednoho, natoz pro rodinku.

0 Citovat

I z Prahy to vyjde v tom termínu na 2.500 Kč, jen s přestupem, což je rozhodně pohodlnější i levnější než cestovat do Vídně.

1 Citovat

Tak záleží zajisté, kde člověk bydli :-). Cesta s přestupem rozhodně není vždy pohodlnější a taky není bez rizika. Za 2,5 tis to bude hádám kombinace nízkonákladovek bez garantovaného přestupu.  takže potenciál problémů je podstatně vyšší jako bez přestupu. Osobně bych jel radši do Vídně o 2 hod déle, než riskoval tuto kombinaci u týdenní rodinné dovolené.  Sue ja ale z Prahy, takže se na to dívá svojí optikou 😀. Kdybych byl já z Prahy, tak taky poletím z Prahy s přestupem.😉

0 Citovat

Ja jsem taky z Prahy a na letiste to mam kousek, ale negarantovany prestup bych neriskovala a radsi bych jela do Vidne autem, i kdyz je to megavopruz. Nebo do toho Norimberka. No ale to je vsechno jen teoreticky, protoze normalne bych neudelala to, ze bych si zaplatila nezrusitelny ubytovani v hlavni sezone a potom se k nemu snazila napasovat letenky.

4 Citovat

Tazatel hledá letenky s ČSA - tedy předpokládám Smartwings a odlet z Prahy.

Negarantované přestupy s lowcosty po Evropě není žádné extra riziko, když si vybereš Ryan a  vynecháš Wizz. Pokud někde uvízneš, vždy se to dá nějak řešit a dostat se do destinace, třeba s přestupem a později, ale tohle se ti stane jednou, dvakrát, maximálně třikrát za deset let. Výhoda je, že ti zbytek itineráře pořád platí.

Naopak si můžeš ještě zpříjemnit cestu, pokud si vybereš ty správné přestupy, tedy zajímavou lokalitu a přiměřeně času. Například Pisa, Boloňa nebo Bergamo - letiště kousek od centra, při delším přestupu stíháš prohlídku.  

0 Citovat

Stát se může kdykoliv cokoliv, jak se přesvědčil týden zpátky kolega, který se rozhodnul na důležitou schůzku se zákazníkem letět až v ten den. Dopadlo to samozřejmě tak, že neočekávaně napadnul na konci dubna sníh, letadlo mělo zpoždění a na schůzku dorazil až ve 3 odpoledne. Tady bych šel do negarantovanýho přestupu s rozumným časem na přestup. Přímý let s "národním dopravcem" si za tu cenu rád odpustím. 

0 Citovat

Rozběhla se tu slušná debata odkud a s kým a jak chce lukas_kalousek vlastně letět. Nebylo by od věci, kdyby to upřesnil, když už to vlákno založil.

1 Citovat

Hlavně mi přijde hloupý nejdřív rezervovat ubytování a pak shánět letenky...

4 Citovat

Tohle je destinace, kam není problém se prakticky kdykoliv dostat, a ten termín už je sezona, ubytování bude dost přebrané. 

1
15 reakcí