Dobrý den, cestovala jsem se svým kojencem ve věku 22 měsíců (dítě mladší 23 měsíců, dle přepravních podmínek) a dvěmi dalšími dětmi. Oficiální přepravní podmínky jasně uvádějí, že osoba doprovázející kojence (do 23 měsíců) má nárok na bezplatnou dětskou tašku o rozměrech do 45×35×20 cm a váze do 5 kg. Pracovnice na odbavení tento nárok neoprávněně popřela a navzdory mým opakovaným a podloženým vysvětlením, včetně odkazu na konkrétní znění přepravních podmínek společnosti Ryanair, požadovala zaplacení extrémně vysokého poplatku. Tento krok byl nejen neoprávněný, ale také vykonaný s arogantním přístupem, který způsobil stres, narušil pohodu mé rodiny a zejména negativně ovlivnil zážitek dětí z cesty. Kromě toho došlo na poslední chvíli ke změně letadla a tedy i sedadel, kdy bylo každé mě dítě (kromě kojence, který sedí na klíně) posazeno zvlášť.  Ryanair reklamaci ohledně zavazadla neuznal, vůbec nepřipouští existenci dětského zavazadla. Doslovné znění jejich podmínek je však toto - Kojence (ve věku od 8 dnů do 23 měsíců včetně), kteří cestují se společností Ryanair, musí doprovázet dospělá osoba starší 18 let (jeden kojenec na jednoho dospělého). Všichni kojenci musí sedět na klíně dospělé osoby a nemají nárok na samostatné povolené zavazadlo. Dospělá osoba cestující s malým dítětem na klíně si však může vzít na palubu dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg (rozměry: 45×35×20 cm). Ohledně sedadel jsem reklamaci zatím nezkoušela.   Nemáte někdo tip, jak postupovat dál? Děkuji, Petra     .

Ryanair - zavazadlo pro děti do 2 let

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

Dobrý den,

cestovala jsem se svým kojencem ve věku 22 měsíců (dítě mladší 23 měsíců, dle přepravních podmínek) a dvěmi dalšími dětmi. Oficiální přepravní podmínky jasně uvádějí, že osoba doprovázející kojence (do 23 měsíců) má nárok na bezplatnou dětskou tašku o rozměrech do 45×35×20 cm a váze do 5 kg.

Pracovnice na odbavení tento nárok neoprávněně popřela a navzdory mým opakovaným a podloženým vysvětlením, včetně odkazu na konkrétní znění přepravních podmínek společnosti Ryanair, požadovala zaplacení extrémně vysokého poplatku. Tento krok byl nejen neoprávněný, ale také vykonaný s arogantním přístupem, který způsobil stres, narušil pohodu mé rodiny a zejména negativně ovlivnil zážitek dětí z cesty.

Kromě toho došlo na poslední chvíli ke změně letadla a tedy i sedadel, kdy bylo každé mě dítě (kromě kojence, který sedí na klíně) posazeno zvlášť. 

Ryanair reklamaci ohledně zavazadla neuznal, vůbec nepřipouští existenci dětského zavazadla. Doslovné znění jejich podmínek je však toto - Kojence (ve věku od 8 dnů do 23 měsíců včetně), kteří cestují se společností Ryanair, musí doprovázet dospělá osoba starší 18 let (jeden kojenec na jednoho dospělého). Všichni kojenci musí sedět na klíně dospělé osoby a nemají nárok na samostatné povolené zavazadlo. Dospělá osoba cestující s malým dítětem na klíně si však může vzít na palubu dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg (rozměry: 45×35×20 cm).

Ohledně sedadel jsem reklamaci zatím nezkoušela.

Nemáte někdo tip, jak postupovat dál?

Děkuji, Petra 

0

prijde mi krajne nepravdepodobne, ze by ryanair takto poprel sva vlastni t&c . kolikpak jste tech tasek mela? deset?

co vam presne ten ryanair odpovedel?

jinak teda docetl jsem to cca k “který způsobil stres, narušil pohodu mé rodiny a zejména negativně ovlivnil zážitek dětí z cesty.” a obrazek jsem si udelal.

2 Citovat

No hlavně ta taška pro infanta vůbec není k odbavení, ale jako osobní taška na palubu letadla....takto jsme s onou "taškou" letěli asi 20x a nikdy nebyl problém....jestli ji ale paní chtěla odbavit, tak se nedivím, že po ní chtěli poplatek...

4 Citovat

taky tak, s taškou pro infanta jsme nikdy problém neměli.

ale jinak moc vstřícní nejsou, viz moje poslední story s koupí adult letenky pro dítě do 2let, kdy dříve automaticky změnili na infant + extra seat, teď nově nutno full adult letence ještě zaplatit infant fee, takže dítě do 2let s vlatním sedadlem je dražší než dospělý nebo dítě nad 2 roky. V podmínkách to mají nejasné a ani screenshot z jejich vlastního chatu nebrali v potaz. 

1 Citovat

aga.endy napsal(a):

No hlavně ta taška pro infanta vůbec není k odbavení, ale jako osobní taška na palubu letadla....takto jsme s onou "taškou" letěli asi 20x a nikdy nebyl problém....jestli ji ale paní chtěla odbavit, tak se nedivím, že po ní chtěli poplatek...

no vidite,  a to jsem si vubec nevsiml, ze tady bude klicove to slovo “odbaveni”. nenapadlo by me, ze to nekdo zkousel odbavit.

2 Citovat

mozno skusali odbavit tasku aj s kojencom

2 Citovat

Pracovnice na odbavení....no to se dá vysvětlit mnoha způsoby. To musí říct sama OP, o co se s tím zavazadlem pokoušela. 

0 Citovat

Chování personálu nekomentuji, to je taková Menzies klasika. Nicméně odbavené dětské zavazadlo zdarma u Ryanairu opravdu není, lze ho vzít pouze na palubu. Dětské odbavené zavazadlo zdarma má málo která aerolinka (pokud ho nemá u letenky ani doprovázející osoba). Výjimkou je třeba Tap nebo Norwegian.

0 Citovat

Poradiť neviem, ale niečo podobné sa mi stalo s Lufthansou. Na odbavení som sa s pani dlho doťahovala, lebo mi nechcela zobrať kočiar ako detskú batožinu zadarmo. Niekedy nepoznajú vlastne prepravné podmienky. Ak to bolo platené kreditkou by som to reklamovala u nich, inak asi smola 

0
8 reakcí