Zdravím všechny a prosím o radu. Jižní Amerika doposud zůstávala stranou mého zájmu a nějak nenacházím levné letenky do Kolumbie na naši zimu. Google fligts ani Matrix nevyplivly nic zajímavého. Kdo tímhle směrem lítáte, na jaké aerolinky/kombinace koukat? A nemáte vychytané, kdy bývají akce a na jakou cenu se dá dostat? Jestli nehledám nemožné. Chceme hlavně na severozápad, takže asi Cartagena. Což asi půjde jen přes Bogotu? Našla jsem přímou linku z Amstru od KLM, ale ty ceny :( Potřebovala bych ideálně Prahu nebo Berlín, ale zvládneme i Vídeň. Říkala jsem si, že bysme byli pár dní v Madridu, ale ani odtamtud jak na potvoru nic zajímavého nenacházím.  Kdyby se naskytlo něco levnějšího do Panamy, brali bysme i to.  Díky za váš čas a všechny tipy  .

Kolumbie

Založila ve fóru Hledám letenku

18 reakcí

Zdravím všechny a prosím o radu. Jižní Amerika doposud zůstávala stranou mého zájmu a nějak nenacházím levné letenky do Kolumbie na naši zimu. Google fligts ani Matrix nevyplivly nic zajímavého. Kdo tímhle směrem lítáte, na jaké aerolinky/kombinace koukat? A nemáte vychytané, kdy bývají akce a na jakou cenu se dá dostat? Jestli nehledám nemožné.

Chceme hlavně na severozápad, takže asi Cartagena. Což asi půjde jen přes Bogotu? Našla jsem přímou linku z Amstru od KLM, ale ty ceny :(

Potřebovala bych ideálně Prahu nebo Berlín, ale zvládneme i Vídeň. Říkala jsem si, že bysme byli pár dní v Madridu, ale ani odtamtud jak na potvoru nic zajímavého nenacházím. 

Kdyby se naskytlo něco levnějšího do Panamy, brali bysme i to. 

Díky za váš čas a všechny tipy

0

a co tak Mnichov? aj ked teda Bogota
https://www.google.com/travel/fl...UwxMt6KvTA

1 Citovat

Taky zalezi v jakem obdobi a jaka cena je jeste prijatena.

Momentalne asi nejvyhodnejsi s United Airlines pres USA, a sice s odlety PRG, BER, MUC, VIE a prilety BOG, MDE s cenou za zpatecni letenku okolo 14000 Kc.

(zminovana CTG uz vychazi draz)

2 Citovat

V Lednu z Vídně do Bogoty a zpět s Turkama za 595 éček, to se dá, ne? Do brány JA si myslím, že je to slušná cena

1 Citovat

My letíme letos právě s Turkama, jinak to většinou ještě z Prahy vychází dobře s KLM+Delta přes Atlantu kde se ale musí strávit noc na letišti. 

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Momentalne asi nejvyhodnejsi s United Airlines pres USA, a sice s odlety PRG, BER, MUC, VIE a prilety BOG, MDE s cenou za zpatecni letenku okolo 14000 Kc.

děkuji, 14 000 je dobrá cena. CHtěli bysme leden-březen

0 Citovat

litaj to ti Turci zpatky porad s mezipristanim v Paname?

0 Citovat

Lítaj

0 Citovat

Jop, cez Panamu ale jen na ceste nazpatek

0 Citovat

Já mám na listopad Leticii z Madridu s Aviancou + přískok z Prahy. Celkem za 14k. Pokud ti nevadí 2 samostatné letenky, tak je to taky možná varianta. 

0 Citovat

Pokud mas v Leticii vice casu, das plavbu po Río Amazonas do Iquitos nebo po Rio Solimões do Manausu?

0 Citovat

Deny napsal(a):

[citace="Jakub Langer"]

děkuji, 14 000 je dobrá cena. CHtěli bysme leden-březen

[/citace]

V pripade United Airlines jsou mezipristani v USA, takze je potreba ESTA za 21 USD.

Pak okolo tech 14000 Kc vychazi zrejme nejlip multy-city PRG-BOG, MDE-VIE.

A pokud mirite do Cartageny, pak by bylo dobry zazit i nejvetsi kolumbijsky karneval (Carnaval de Barranquilla) v sousednim velkomeste v obdobi 14.-17. unora 2026. Defile jsou zapadnich ctvrtich, ne v centru mesta.

0 Citovat

To nedáme, bohužel tam budeme jen týden

Jakub Langer napsal(a):

Pokud mas v Leticii vice casu, das plavbu po Río Amazonas do Iquitos nebo po Rio Solimões do Manausu?

0 Citovat

Dobre, tedy jen v okoli "trojmesti" Leticia-Tabatinga-Santa Rosa.

Asi tam bude nabidka vyprav do pralesa nebo muzete plout jen kousek do ekologickeho mestecka Puerto Nariño a tam v Lago Tarapoto treba lovit piraně. Nebo az do peruanske Caballochocha.

V blizkem brazilskem meste Benjamin Constant zase byva folklorni festival (mensi verze nez slavny festival Boi-Bumbá v Parintins), ale uz zacatkem sprna 2025, takze to asi nestihate.

0 Citovat

ty jo, těch možností festivalů, pokusím se stihnout

0 Citovat

No on ten kousek do Puerto Narino bylo několik hodin plavby. Upřímně mi to stačilo. Je tam krásně. A samozřejmě se dá přes řeku podívat do Peru.

0 Citovat

Týden je akorát na poznačku trojmezí. Jezdit někam dál nemá smysl. Budeme spíš dělat denní výlety. Možná i přespávačku v džungli. 

0 Citovat

Vojtěch Hájek napsal(a):

No on ten kousek do Puerto Narino bylo několik hodin plavby. Upřímně mi to stačilo. Je tam krásně. A samozřejmě se dá přes řeku podívat do Peru.

Taky zalezi, jaky zpusob dopravy se zvoli.
Lancha rápida (neboli Express boat) by mela z Leticie do Puerto Nariño plout okolo 1:40 - 2:30 casu.

Samozrejme, pokud by se plulo na velke peruanske lodi ze Santa Rosa do Caballococha, tak to bude trvat vice hodin, navic proti proudu.
Tyto oprysklane lode pak pluji dale do Pebas a Iquitos (vetsinou i se stavebnim materialem a vselijakym domestikovanym zvirectvem).

0 Citovat

tak jsem nakonec na únor pořídila MAD - CTG za 12k a k tomu vezmu přískok do BER za 2,6k. Těšíme se na karneval

0
18 reakcí