Pozdravujem. Ak by ste mi vedeli dať nejaké tipy, odporúčania na Amalfské pobrežie, budem rád. Špekulujem pre r.2026, v letných mesiacoch. Viem, finančne náročné a masa ľudí. Nemusí byť za každú cenu drahé Positano, lebo Amalfi, sú tam aj iné mestečká, v tesnej blízkosti od seba a v nich sa ubytovať. V priebehu týždňa sa dá presúvať aj miestnou dopravou, autom v tých serpentínach zložitejšie, ale iste adrenalín :-) Ak máte nejaké postrehy, návrhy, môžete napísať do komentov. Vďaka.  .

Amalfi a jeho pobrežie.

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

32 reakcí

Pozdravujem. Ak by ste mi vedeli dať nejaké tipy, odporúčania na Amalfské pobrežie, budem rád. Špekulujem pre r.2026, v letných mesiacoch. Viem, finančne náročné a masa ľudí. Nemusí byť za každú cenu drahé Positano, lebo Amalfi, sú tam aj iné mestečká, v tesnej blízkosti od seba a v nich sa ubytovať. V priebehu týždňa sa dá presúvať aj miestnou dopravou, autom v tých serpentínach zložitejšie, ale iste adrenalín :-) Ak máte nejaké postrehy, návrhy, môžete napísať do komentov. Vďaka.

0

Doporučení pro Amalfi a vlastně vůbec pro všechna "overturism" místa je být všude v 7 hod. ráno a v poledne už mizet někam do ústraní :) A nejezdit v plném létě, to opravdu nedává smysl. 

2 Citovat

Divný tento systém, zrazu vôbec neviem reagovať na predchádzajúci príspevok, tak aspoň takto. Viem a aj som písal - masa ľudí. 

A áno, dopoludnia být všude a popoludní túry vo vyšších polohách nad mestami. A zmysel mi to dáva stále.

0 Citovat

Ak to už musí byť leto, hlavne sa vyhnúť augustu, kedy majú Taliani tradíciu celozávodných dovoleniek a je tam extrémne plno (teda nie že by napr. v júli bolo prázdno, ale stále je to lepší stav, ako ten august).

0 Citovat

Ano, dík, v pláne je zatiaľ júl :-)

Jery, píšem súkromnú správu, neviem, ale nedá sa mi tu vo vlákne reagovať na príspevky.

0 Citovat

Odporúčam Residence Panoramic v Maiori, dobrá cena a dobrá dostupnosť po celom pobreží busom alebo loďou, parking mali zdarma. Autom sa premiestňovať veľmi neoplatí, nájsť miesto na parkovanie v júli je takmer nemožné o cenách za parking ani nehovorím.

0 Citovat

Amalfi je něco jako italské Monako, levně to prakticky nejde a už vůbec ne v sezoně. Hotely a služby jsou také poměrně drahé. Parkování je buď drahé nebo žádné, půjčení skútru stojí více než půjčení auta.

Nejlépe je zajistit si ubytování ve velkém předstihu vždy na jednu noc na několika místech, města jsou tam jen větší vesnice a za den tam vše uvidíš minimálně dvakrát, a pohybovat se mezi nimi veřejným autobusem. 

2 Citovat

789 napsal(a):

Odporúčam Residence Panoramic v Maiori, dobrá cena a dobrá dostupnosť po celom pobreží busom alebo loďou, parking mali zdarma. Autom sa premiestňovať veľmi neoplatí, nájsť miesto na parkovanie v júli je takmer nemožné o cenách za parking ani nehovorím.

Díky, presne uvažujem nad Maiori ako východiskové miesto a odtiaľ podnikať výlety. Vysokých cien som si vedomý. Residence Panoramic pozriem a auto nemám v pláne, skôr sa chcem presúvať busom. Ano, tak ako píšeš to zatial nejak vidím aj ja.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Amalfi je něco jako italské Monako, levně to prakticky nejde a už vůbec ne v sezoně. Hotely a služby jsou také poměrně drahé. Parkování je buď drahé nebo žádné, půjčení skútru stojí více než půjčení auta.

Nejlépe je zajistit si ubytování ve velkém předstihu vždy na jednu noc na několika místech, města jsou tam jen větší vesnice a za den tam vše uvidíš minimálně dvakrát, a pohybovat se mezi nimi veřejným autobusem. 

Díky, áno, takto nejak to vidím aj ja, v predstihu vybavovať ubytko, ale na jednom mieste a z neho potom podnikať výlety, nie autom. Zatiaľ uvažujem nad Maiori.

0 Citovat

Bydlet na jednom místě nedává smysl, budeš muset ráno vyrazit na autobus a večer se zase vracet zpět. Je to zbytečná ztráta času a nepoznáš atmosféru na místě večer v barech a restauracích, protože budeš jen na jednom místě.

Ideální je ubytovat se, prohlédnout okolí a druhý den se zase ubytovat někde jinde a prohlédnout okolí, a tak dále.

Amalfi je tak max na týden, ale dá se to zvládnout i za 3-4 dny. To nejzajímavější je mezi Salernem a Sorentem, kam se dá letět například z Vídně.

5 Citovat

Každý inak, to je v poriadku, ale bary a reštaurácie to je to posledné čo ma na dovolenkách zaujíma. 

0 Citovat

My tam budeme v říjnu na 3 noci, vzal jsem 1 noc v Positanu (Casa Roberta) a zatím 1-2 noci v Amalfi (La Pergola, Domus Gaia), chceme jít mj. Sentiero degli Dei, to dáme na začátku a pak se budeme pomalu vracet (veřejnou dopravou) do Salerna. Jsou to pálky za ubytko i v tom říjnu, po sezóně...

1 Citovat

Sentiero degli De je jasnačka :-), díky, trochu prekvapuje že aj v oktobri vysoké ceny, ale to zrejme celoročne. V jesennom období pár dní fajn, pozrieť, vidieť, dať nejaké turistické chodníky. Ale už je to zrejme bez mora a more musím mať,to je moja kombinácia s turistikou, aj keď v tomto prípade  viac menej mestskou turistikou.

0 Citovat

Před dvěma roky jsme tam byli na Velikonoce a dali jsme jednodenní výlet ze Salerna lodí do Amalfi, pak busem do Positana a nakonec zase lodí do Sorrenta.

Autobusy podle mých zkušeností nejsou spolehlivé - nikdy nejezdí na čas a jejich zastávku poznáte podle obrovského shluku lidí v lepším případě stojícím frontu. Téměř nikdy se v době příjezdu autobusu ten dav nemůže vejít do 1 autobusu. To byly ještě covidové dozvuky a lidí celkově méně. Neumím si to představit v letní sezóně.

Za mě jsou lepší a spolehlivější lodě - pokud prodají lístek, vejdete se. Ty nabízí i hezký pohled na ono pobřeží.

1 Citovat

Já si myslím, že i v říjnu se bude dát koupat, to bude moře ještě teplé. Ty lodě jsou dobrý nápad, uvidíme, jak to bude jezdit.

0 Citovat

Mějte raději náhradní řešení. Nám den před vyplutím přišlo storno kvůli počasí. Busem jsme to raději nejeli. V Sorrentu byla řada na tři busy (jak píše Michal) a to se nám fakt nechtělo čekat.

Prošli jsme akorát Sorrento a jeli zpět do Neapole. Bylo dva roky zpět v červenci.

0 Citovat

Já tam byl koncem září a moře na koupání úplně cajk. Ovšem lidí jako sr...k, fronty na autobus jak na banány za komančů,  vůbec si nedokážu představit, jak to tam může vypadat o prázdninách, nehledě na to šílený vedro v létě (i koncem září bylo 30 stupňů)....

0 Citovat

S těmi autobusy existuje jeden travelhack - v Itálii bývají zastávky co pár metrů. Takže pokud je lidí jako sr****, popojděte na zastávku o jednu dřívější.

Nedá se ale aplikovat, pokud tam autobus začíná... To pak jedině na o jednu zastávku vzdálenější a doufat, že tam bus zastaví a vy se ještě nacpete.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Já si myslím, že i v říjnu se bude dát koupat, to bude moře ještě teplé. Ty lodě jsou dobrý nápad, uvidíme, jak to bude jezdit.

Áno, môže byť, netvrdím že sa v oktobri nedá kúpať, tiež mi nevadí chladnejšia voda, oceán, ale mne sa bohužiaľ dá ísť len v letných mesiacoch.

0 Citovat

Byl jste tam někdo v zimě? Koupání v moři to mít nemusím a podle mýho názoru by tam zas nemusela být taková zima, i na vrcholu Vesuvu v únoru to tak strašný nebylo. Jde mi o to jestli tam vůbec fungují přes zimu autobusy, lodě, služby. A jestli tam nejsou třeba extrémní srážky (poměrně vysoké hory kousek od pobřeží). 

0 Citovat

V listopadu spaní na pláži a Monte Faito (busem, bez spaní:-)) na pohodu. Lidí nula, busy prázdný, 

0 Citovat

Ideálny máj a október. Ľudí síce dosť, ale dalo sa to zniesť, kúpanie bolo tiež a busy plné iba keď lode nepremávali kvôli počasiu. Pláže sú zväčša orientované na juh a neskôr poobede/navečer kvôli horám na ne nesvieti slnko. Bol som aj koniec júna/začiatok júla a masaker, to na poznávanie veľmi nie je, max tak vykvasiť na pláži, pojazdiť po vnútrozemských dedinkách alebo loďou na okolité ostrovy, kombinoval som to s Ischiou a Capri.

1 Citovat

Milan V napsal(a):

Byl jste tam někdo v zimě? Koupání v moři to mít nemusím a podle mýho názoru by tam zas nemusela být taková zima, i na vrcholu Vesuvu v únoru to tak strašný nebylo. Jde mi o to jestli tam vůbec fungují přes zimu autobusy, lodě, služby. A jestli tam nejsou třeba extrémní srážky (poměrně vysoké hory kousek od pobřeží). 

Boli sme v januári 2022 Neapol, Ercolano, Pompeje, Amalfi. Počasie slnečné, väčšinou bolo na mikinu, nepršalo ani raz. Minimum turistov, za mna uplne ideál. Nevýhodou bolo,že niektoré podniky,ktore sme chceli navstivit v rámci gastroturistiky,  mali zatvorené.

3 Citovat

Děkuju za info, tak nějak jsem si myslel, žeto bude OK. Byl jsem v únoru Pompeje a Vesuv a lidí tam bylo snesitelně. Spíš jsem myslel jestli Costa d’ Amalfi má nějaká špecifiká, kvůli kterým v zimě nelze. Zvažuju si Pompeje zopakovat a zahrnout do plánu Amalfi.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Před dvěma roky jsme tam byli na Velikonoce a dali jsme jednodenní výlet ze Salerna lodí do Amalfi, pak busem do Positana a nakonec zase lodí do Sorrenta.

Autobusy podle mých zkušeností nejsou spolehlivé - nikdy nejezdí na čas a jejich zastávku poznáte podle obrovského shluku lidí v lepším případě stojícím frontu. Téměř nikdy se v době příjezdu autobusu ten dav nemůže vejít do 1 autobusu. To byly ještě covidové dozvuky a lidí celkově méně. Neumím si to představit v letní sezóně.

Za mě jsou lepší a spolehlivější lodě - pokud prodají lístek, vejdete se. Ty nabízí i hezký pohled na ono pobřeží.

Na internete som našiel stránku, neviem nakoľko hodnovernú, ale tu sa asi dá vopred urobiť rezervácia lístkov na trajekt. Asi najznámejší prepravca je Travelmar.

https://ssl.directferries.com/fe...K&bd=1

0
32 reakcí