Na Sri Lanku cez sviatky 2025/2026
Ahojte,
vedel by mi niekto poradiť, ako kúpiť letenky na Srí Lanku za rozumnú cenu? Ide o 2 dospelých a 1 dieťa, na maximálne 30 dní (nechceme prekročiť limit turistického víza pre občanov SR). Potrebujeme, aby pobyt zahŕňal termín 23.12. – 5.1. (v práci máme „nútené voľno“).
Ideálne by bolo letieť z Viedne , s 2 kusmi podanej batožiny a 3 príručnými batožinami . Nechceme let, ktorý trvá 23 hodín – s trvaním okolo 12 hodín som zmierený.
Skúšal som ChatGPT, inkognito režim, Skyscanner, Momondo a podobné nástroje. Mám nastavené cenové upozornenia a riešim to už dlhšie. Má niekto skúsenosť napríklad s rezerváciou cez VPN nastavenú na krajinu s nižšími cenami ?
Vďaka za akékoľvek konštruktívne rady!
Ten termín je obecne najvyťaženejší v roku. Čo myslíte rozumnou cenou? Z pohľadu leteckych spoločností na tento termin ziadne dychberúce ceny nemôžete čakať.
Rozumiem, že ide o „prime time“ a pre určitú časť Srí Lanky začiatok sezóny. Dlhodobo však evidujem cenu s danými parametrami okolo 1000 € za dospelú osobu, čo je pre mňa uhm... nekomfortné. :)
Čo to DNS – má s tým niekto skúsenosti? Používa niekto tento spôsob pri rezervácii leteniek?
Jedine co ti z mojej skúsenosti viem poradit sledovať a hľadať rôzne i multicity kombinace nejen priamo na weboch spolocností ale i rôznych OTA.
Napr. na studentagency sa mi podarilo nájsť spojenim rôznych spoločností letenku za polovičnú cenu bezej ceny.
Avšak na Vianoce to bude fakt náročné. VPN nepomôže.
GL
Jestli nevadí Krakow, Air Arabia, den UAE a trošku dřív návrat, tak 60 000 za tři, včetně zavazadla, mi nepřijde nejhorší deal
Ahoj! Ten termín 23.12.–5.1. je absolútny špičkový peak, takže ceny budú tvrdohlavé. Z Viedne sleduj hlavne jedno-prestupové trasy: VIE–DOH–CMB (Qatar), VIE–DXB–CMB (Emirates/Flydubai), prípadne VIE–IST–CMB (Turkish). Všetky sa vedia zmestiť cca do 12–14 hod. letu.
miredtravel napsal(a):Hi! The term 23.12.–5.1. is an absolute peak, so prices will be stubborn. From Vienna, follow mainly one-stop routes: VIE – DOH – CMB (Qatar), VIE – DXB – CMB (Emirates/Flydubai), or VIE – IST – CMB (Turkish). All of them can fit into a 12-14 hour flight.
Tipy, čo u mňa fungovali:
• nastav si Google Flights + “±3 dni” a upozornenia priamo na konkrétne lety aerolínií (nie len agregátory).
• skontroluj aj Budapešť/Mníchov/Prague – občas sú sviatočné termíny z týchto letísk lacnejšie.
• pri batožine sa často oplatí bookovať priamo u aerolinky (balíčky s 2× podanou + 3× príručnou sú transparentnejšie).
• VPN/inkognito zázraky nerobia – dôležitejšie je včasný nákup a flexibilita o 1–2 dni mimo najtvrdších dátumov.
Držím palce – Srí Lanka je super voľba!
Myslite? Hehmmm, mne sa prave termin "tvrdohlavé ceny" maximalne paci. A aj odporucania davaju zmysel. Kazdopadne, dakujem obom!
Ayubovan ආයුබෝවන් :)
Ahojte. Tak, aby som to uzavrel, zobrali sme nakoniec z airarabia.com, na to ich vyrocie. Za troch, spiatocne, plus batozina za 2012€ - ale isli sme aj po dlzke trvania letu, mame to do 13h, tam aj spat. A z VIE.