Potrebovala bych se zeptat, jestli je dobry napad (z hlediska ruseni/zmen) letet ten samy den 2 lety mezi ostrovy…jakoze priletet z Hiera na TFN treba v 11 a ve 14 letet z TFN na Gomeru?? z hlediska presunu mi to prijde lepsi, nez treba az druhy den, ze na ty presuny padne jen 1 den. A pak se chci zeptat, kupoval jste nekdo tyhle prelety pres prostrednika (treba booking)?? Za prve tam jsou o dost lepsi ceny a za druhe se to da koupit vse najednou. Oni jak maji ty ceny pro rezidenty a nerezidenty, tak mi prijde, ze pres prostrednika je to tak jako neco mezi. Primo na strankach let. spolecnosti jsou treba na Hiero dost vysoke….jestli ceka potom na prepazce nejaky problem  s letenkou takto koupenou, jestli takhle pres treti stranu tam rozlisujou rezedenty a nerezidenty??..   + canaryfly (tez dvoji ceny) lita jenom pa a ne, takze se prakticky Binteru neda uplne vyhnout a je to vetsinou kombinace techto spolecnosti.  .

Binter Canarias

Založila ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Potrebovala bych se zeptat, jestli je dobry napad (z hlediska ruseni/zmen) letet ten samy den 2 lety mezi ostrovy…jakoze priletet z Hiera na TFN treba v 11 a ve 14 letet z TFN na Gomeru??

z hlediska presunu mi to prijde lepsi, nez treba az druhy den, ze na ty presuny padne jen 1 den.

A pak se chci zeptat, kupoval jste nekdo tyhle prelety pres prostrednika (treba booking)?? Za prve tam jsou o dost lepsi ceny a za druhe se to da koupit vse najednou.

Oni jak maji ty ceny pro rezidenty a nerezidenty, tak mi prijde, ze pres prostrednika je to tak jako neco mezi. Primo na strankach let. spolecnosti jsou treba na Hiero dost vysoke….jestli ceka potom na prepazce nejaky problem  s letenkou takto koupenou, jestli takhle pres treti stranu tam rozlisujou rezedenty a nerezidenty??..   + canaryfly (tez dvoji ceny) lita jenom pa a ne, takze se prakticky Binteru neda uplne vyhnout a je to vetsinou kombinace techto spolecnosti.

0

To by mě taky zajímalo, hlavně ten přestup, když by mi to uletělo, jestli mě automaticky šoupnou na další let...

0 Citovat

pokud není problém s počasím, tak to obvykle lítá bez problémů, lety moc neruší, letové řády relativně dodržují, změny letů moc nebývají.

pokud je to koupené a vystavené na jedné letence, je přestup garantovaný (tj. letadlo buď počká, přestupy u letů mezi ostrovy na TFN jsou extrémně rychlé, fakt stačí 5 minut, jen tam jen pár gatů hned vedle sebe, stačí přejít, 
nebo vám daná společnost zajistí na své náklady přebookování na další let, případně hotel, transfery, jídlo.

Koupě přes prostředníka nevadí, jen se nedostanete do správy rezervace. Pozor někteří prodejci vám to prodají sice najednou, v rámci jedné rezervace a platby, ale reálně vám vystaví dvě oddělené letenky (self-transfer), na to bacha, měli by na to upozorňovat. 

Pokud to není na jedné letence, musíte vyzvednout odbavené zavazadlo, projít ven, znova to podat a přes security zase dovnitř.
Přestup pak místo 5 minut trvá déle (podle čekání 20-60 minut).
Současně všechny meziostrovní lety mají 23kg zdarma a jen minimální místo na příručák, takže odbavené zavazadlo použije většina lidí (i když na ostrov třeba přiletí s klasickým příručákem (já typicky mám 40l batoh jako příruční, ale mezi ostrovy vždy odbavuju). 

3 Citovat

Několikrát proletěny 2-3 lety za sebou mezi ostrovy.
Půl hod. je akorát dost času.
Poprvé jsem byl z toho dost nervózní a měli jsme ještě na odletu 15 min. zpoždění.... No běželi jsme na gate, abychom tam čekali až vymění přední kolo a nastoupili do stejného letadla.
Kupováno OTA i přímo Binter, jen vždy 1 letenka.

0 Citovat

Letěl jsem s nimi z Funchalu na Porto Santo. Kupovano přes Booking prakticky za poloviční cenu, do rezervace jsem se normálně dostal, PNR Booking poslal hned. 

0 Citovat

Souhlas s příspěvky výše. Všechny přestupy, které Binter i CanaryFly nabízí v rámci jedné letenky, jsou bez problémů, protože jde na TFN i LPA o záležitost do 20 minut "z letadla do letadla" v případě návazných letů, často do toho stejného. Když to jde, snažím se využívat CanaryFly, kteří sice mají proti Binteru mnohem méně letů, ale zase je u nich mnohem větší šance na nějaký cenově nižší tarif v případě včasné rezervace, kdy cena letenky bez daní a poplatků pak začíná na 20 EUR. V případě Binteru je pak v té vyšší ceně/tarifu zahrnuto storno i bezplatná změna, což jsme jednou (dokonce až na místě pár dní před letem) využili.

A jak se píše i v jiných příspěvcích, pozor na zavazadlo, protože i běžný "palubák" je na těchto letech odbavován. Pouze 1x, při letu na El Hierro, kde nás nebylo ani dvacet, nám povolili je vzít na palubu.

0 Citovat

Mne slo o to, ze jsou to vlastne 4 lety, protoze z Hiera na Gomeru se leti  pres TFN, TFN-Hiero-TFN-Gomera-TFN. To se podivam jestli tam bude pres OTA self transfer…..

0 Citovat

Trochu OT, ale nechapu jak muzou mit jine ceny pro rezidenty a nerezidenty (ale je to tak a verejne to inzeruji, dotuje to spanelska vlada az 75%). Myslel jsem ze tyhle cenove diskriminace jsou v ramci EU nelegalni..

0 Citovat

Zas na druhej strane pomerne dosť európskych miest ponúka zvýhodnené ceny za parkovanie pre rezidentov, tiež niektoré majú zvýhodnené sadzby na MHD pre rezidentov (v Tallinne donedávna dokonca zdarma pre rezidentov)... a tieto letecké linky v rámci Kanárov sú v podstate taká medziostrovná MHD.

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Trochu OT, ale nechapu jak muzou mit jine ceny pro rezidenty a nerezidenty (ale je to tak a verejne to inzeruji, dotuje to spanelska vlada az 75%). Myslel jsem ze tyhle cenove diskriminace jsou v ramci EU nelegalni..

Na Azorech to stejné - jak SATA tak i Atlanticonline (trajekt)

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Prostě mají vyjednanou v EU výjimku pro residenty přímo těch ostrovů v rámci ztížené dopravní obslužnosti a už pěkně dlouho, od samýho začátku. Netýká se to jen Kanárů, ale i Baleárů (PMI, IBZ, MAH), Sardinie atd. Vždycky je na to při rezervaci upozorněno.

0
10 reakcí