Zdravím! Dnes jsem se pokoušel o rezervaci, dorazil mi v 17.20 email o potvrzení rezervace, ale teď v 19.15 zase najednou tahle zpráva:  Dear Miroslav, We noticed that your booking could not be completed due to an unexpected issue during the payment process. We’d be happy to help you finalize your reservation quickly and securely over the phone with one of our agents. If you would like assistance, simply reply to this email with a convenient time for me to call you, and I will personally take care of your reservation. Alternatively, feel free to reach out with any questions or concerns—I’m here to help! Please note that the call and assistance are completely free of charge. If you have already completed your booking on our website and received a confirmation email, please disregard this message. Best regards, Priya   Jak to tedy je, mám to nebo ne? Kupuju letenku poprvé v životě a jsem z toho už fakt na prášky... :'-(  .

Rezervace - jak to tedy je?

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

20 reakcí

Zdravím! Dnes jsem se pokoušel o rezervaci, dorazil mi v 17.20 email o potvrzení rezervace, ale teď v 19.15 zase najednou tahle zpráva: 

Dear Miroslav,

We noticed that your booking could not be completed due to an unexpected issue during the payment process. We’d be happy to help you finalize your reservation quickly and securely over the phone with one of our agents.

If you would like assistance, simply reply to this email with a convenient time for me to call you, and I will personally take care of your reservation. Alternatively, feel free to reach out with any questions or concerns—I’m here to help!

Please note that the call and assistance are completely free of charge.

If you have already completed your booking on our website and received a confirmation email, please disregard this message.

Best regards,

Priya

Jak to tedy je, mám to nebo ne? Kupuju letenku poprvé v životě a jsem z toho už fakt na prášky... :'-(

0

Jergon, nezakladaj stále nové vlákna, lebo sa na Teba všetci vykašlú.

Ak letenka nebola zaplatená, tak letenku kúpenú nemáš.

Kupoval si na stránke http://www.ryanair.com? Platil si kartou? Máš na karte povolené platby cez internet? Skontroluj si, či platba odišla.

Ešte je málopravdepodobná možnosť, že s Tvojou kartou je všetko v poriadku a problém je na strane banky alebo Ryanairu. 

1 Citovat

Omlouvám se za množení témat, ještě jsem se tu úplně nezorientoval, to minulé rád smažu, jestli zjistím jak.

Kupoval jsem to na kiwi, kartu jsem si akorát dnes nechal pro tenhle účet na ČS zprovoznit. Dokonce jsem si pro tuhle možnost až dneska pořídil mobil, který jinak skoro nepotřebuju a dodneška jsem ho neměl. :-) Když jsem platby přes internet zkoušel dřív bez toho, vždycky to hned napsalo, že transakci nebylo možno provést.

Nemůže to být i tím, že je ta karta pro platbu online nově aktivovaná a třeba ji nějaký systém někde ještě nestačil nasosat?

0 Citovat

Máš veľké šťastie, že Ti platba neprešla.  Nikdy, naozaj nikdy nenakupuj u kiwi.com. Sú to šmejdi. Pre začiatok nakupuj výhradne u leteckých spoločností, s ktorými chceš letieť, v tomto prípade www.ryanair.com, aj keď to bude o niečo drahšie.

Či platba odišla, zistíš v internetbankingu, ale v Tvojom prípade bude najlepšie, ak sa opýtaš priamo v banke. A nechaj si podrobne vysvetliť, ako sa pracuje s internetbankingom. A v banke popros, aby Ti pomohli s nastavením internetových platieb.

10 Citovat

Tohle musí být buď troll, nebo AI.

14 Citovat

Tiež ma to napadlo, uvidíme ako sa bude správať ďalej. 

3 Citovat

Věřte mi, že opravdu nejsem ani jedno z toho. I když nemůžu říct, že bych se vám za takový pohled až tolik divil... :'-(

Psal jsem rovnou, že o těchhle věcech nevím vůbec nic. Nejen o cestování letadlem, ani o tom, jak si tu letenku vůbec koupit. Dodneška jsem neměl ani mobil s internetovým bankovnictvím, takže vůbec nic nevím ani o tom. Dnešek jsem strávil lítáním po všech možných čertech, abych si zařídil možnost platit online, ale ještě jsem tu blbou letenku do Košic ani nekoupil. Vyplňuju milióny údajů, valí se to na mě ze všech stran a když už si myslím, že to snad konečně je vyřízené, tak mi zas odněkud napíšou, že je něco špatně, a nevysvětlí ani co. Tak si zkuste představit, jak mi teďka je. Přitom naučit se tohle všechno, cestovat vzduchem aspoň po té Evropě, bych opravdu chtěl...

Chápu, že je to se mnou teď totální voser, taky jsem si říkal, jak moc asi budu mezi vámi za blba, až se začnu ptát úplně na všecko od nuly. Mějte se mnou, prosím, trochu trpělivosti, opravdu by mi to pomohlo. Víc asi nemám, co bych k tomu napsal... :'-(  

0 Citovat

Nemusí se ta karta náhodou aktivovat první platbou se zadáním pinu? Limity dostatečné? Internetové platby povolené? Možná tě jen bůh ochránil před kiwi.

6 Citovat

Chce to přečíst nějaká fora a nechat si použití karty a online bankovnictví vysvětlit v bance, jinak nebudeš ani dobře míněným radám rozumět 

1 Citovat

Nemohu si pomoct, ale stále mi to připadá, že si tazatel z nás dělá gigantickou srandu. 

6 Citovat

Taky tak :)

2 Citovat

Dela, provokace…. Tohle by nenapsal nikdo pri smyslech.

2 Citovat

Já jsem na vážkách. Dovedu si takovou situaci představit, na druhou stranu ty texty nejsou jako od někoho, kdo by měl významné duševní potíže. Necháme se překvapit, jak se to vyvine :-)

1 Citovat

Když myslíte, já vám to vyvracet nemůžu. Já si tu od začátku na nic nehraju, nic neskrývám a v ničem nemachruju. Napsal jsem, že mám naprosto nulové zkušenosti, napsal jsem, že ani nejsem zrovna génius (ne, s mými duševními potížemi to nesouvisí, nemám poruchu intelektovou, ale schizoidní, to znamená takové trochu ´divné´ vnímání reality, navíc jen jedničku, to je mírná, ale život dokáže zkomplikovat i tak. Navíc hodně čtu a píšu, takže třeba v oblasti psaného projevu jsem se vytrénoval poměrně daleko, v jiných ovšem ne a asi tam působím leckdy jako úplný dement, což chápu). Sami jste hned začali psát, že je dobré se posouvat, a já na vás dal, i když mám startovní čáru dost špatnou, určitě horší, než ji asi mívala většina z vás. Co se týče tohohle topicu, musím ale uznat, že jsem vystresované pako, co neumí pořádně číst emaily a pak otravuje - ta zpráva, co jsem sem nakopíroval, přišla z lastminute com, kde jsem si před pár dny zkoušel bookování, jen abych se to naučil, a pak jsem to nechával nezaplacené být. Měl jsem za to, že to prostě za chvíli expiruje, zmizí a nikdo to nebude řešit, bohužel si na mě aktivní bot vzpomněl a zrovna v celkem blbou chvíli... No a nechat vysvětlit George jsem si taky zašel a už vím, že platba ještě nebyla realizovaná, prý to může trvat i několik dní. Každopádně děkuju všem, kdo tu ke mně jsou vstřícní, ale děkuju i těm ostatním, kteří mě učí nehroutit se kvůli každému, kdo to pochopení nemají. A tenhle topic ať admini, nebo kdo to tu řídí, klidně smažou, sám to udělat zřejmě nemůžu.

1 Citovat

Tvoje dotazy bez problémů a dobře zodpoví například https://gemini.google.com/app

1 Citovat

Určitě, díky... :-) 

Každopádně jsem se rozhodl ze všeho nejdřív vyrazit někam na kognitivně behaviorální psychoterapii - mám dojem, že moje hrůza z letišť a především procedur okolo leteckých cest přesahuje pouhou trému z neznámého a bude nejspíš vyžadovat odbornou pomoc... :'-(

Za spamming na vašem fóru se omlouvám - a opravdu jsem vás netrollil ani si z vás nedělal srandu. Mně by na tom aspoň, být na vašem místě, nic moc k smíchu nepřišlo... 

4 Citovat

Hele, ty procedury na letištích nejsou zas až tak složité, základ je víceméně stejný, ale existují i různé odchylky, např. ve vybavenosti nebo umístění letištní kontroly. Jediné, z čeho bych měl strach, je to, že si všechno nezapamatuju. Nicméně zrovna na tomto webu máme celkem slušné průvodce letišti, takže si můžeš průchod konkrétním letištěm nastudovat předem, třeba si i udělat poznámky, kouknout se i na Youtube, jestli o něm někdo nenatočil nějaké užitečné video atp. Z komentářů a recenzí se dozvíš, na co si dávat pozor a takto informačně vybavený snad nebudeš mít takový strach, jako jsi měl na začátku, když jsi nic nevěděl. Budeš mít i načtené postupy, jak zachránit situaci, když se něco pokazí, záchytné body v podobě informačních stánků na letištích, turistických informačních kanceláří v destinaci atd...

0 Citovat

Jako základ bych viděl nebát se zeptat. Když dáš pro začátek CZ/SK, tak jazykově v pohodě, a někdo ti vždycky i v "lands of no smiles" poradí, co, kde a kam.

1 Citovat

Já na AI oceňuju, že se mohu zeptat i na "blbé" otázky, nebo ty, co se hůř googlí. Z cestování naposledy rada s dokončením koupi lístku do thajského vlaku. Na vysvětlení krok za krokem je taky fajn.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Dela, provokace…. Tohle by nenapsal nikdo pri smyslech.

Nemusi to tak byt. Mela jsem kamaradku s castecnim invalidnim duchodem kvuli psychickym problemum, cca 50% casu fungovala docela normalne. Nedovedla ale planovat. Napriklad nakup jidla, to dat dohromady, to bylo na pul dopoledne.

Treba si z nas tazatel dela legraci, nebo to muze mit v zivote zatracene tezky.

3 Citovat

Jestli mas problem, ktery jsi popisoval, tak neres nic kartou ani pres internet, akorat si nabehnes, coz uz jsi dokazal tim, ze jsi si vybral to nejhorsi, co jsi mohl a to kiwi. Jdi normalne do jakekoli cestovky v prvnim okresnim meste, ktere v okoli mas a proste si tam kup zajezd kamkoli se Ti bude libit nebo jestli si troufnes, tak ona ta cestovka za Tebe koupi i treba samostatnou letenku. Kdyz jim vysvetlis svuj problem, urcite Ti pomuzou a nejak se o Tebe postaraji. Tim spis, kdyz koupis zajezd, treba i kdyz budou je prostrednik pro EXIM, Fischer nebo Cedok atd., tak proste pak se o Tebe postara nejaky delegat, at uz na letisti nebo v miste priletu, tim spis, ze bude vedet, ze sam hlasis, ze potrebujes asistenci. Na letisti se neboj kohokoli zeptat, dneska leta spousta lidi, kteri neumi ani slovo cizim jazykem a uz jsem takhle pomahal nasmerovat spoustu lidi na cestach, bud vsude s časovou rezervou a vzdycky někoho najdes, kdyz budes mit problem. U zajezdu je to jednodussi tim, ze tam vetsinou na letisti je prepazka dane cestovky nebo proste delegat nebo najdes lidi, kteri leti stejnym letadlem a oni uz Ti pomuzou. Pripadne je tam info stanek, oni kdyz uvidi, ze zacinas byt zmatenej, tak Ti taky pomuzou. Jen se neboj zeptat a nech si pomoci. 

2
20 reakcí