Etihad - upgrade byznys
Ahoj, máte někdo zkušenost jak to u nich funguje? Pro upgrade se pouze "biduje", tedy dám nabídku, kterou mi buď schválí, nebo ne? V jakém termínu to řeší- do odletu je 7 měsíců. Díky moc!
nebylo by lepší napsat dotaz do fóra Etihad a nezkládat novou diskuzi? A možná tma i něco je.
Každopádně bych se mrknul jak je obsazený business, pokud tam jsou dvě volná místa tak asi nemají důvod to někomu vnucovat.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Z Prahy a do Prahy bude byznys skoro určitě plný.
můj let má ještě 7 volných míst v C ale je to 24/12 kdy spousta lidí radši sedí u stromečku :)
Jen pozor, ze minimalni mozny bid se u Etihad v case zvysuje. Cim pozdeji ho das, tim bude vyssi.
Nabídka na aukci ti přijde cca týden před odletem a budou tě pravidelně spamovat. Co jsem teď viděl, tak to dokonce udělali tak, že když tě někdo předhodí, přijde ti notifikace, ať přidáš... :D
Já měl nabídku z byznysu na first, ale letí se A321 kde jsou jen 2 F, my byli 4. Nabídka na bid vždy zahrnuje celou skupinu, což nedávalo smysl. Nakonec jsem se nechal upgradnout na check-inu jen pro jedno místo a bylo. KBV-AUH za 400 EUR.
edit: teď mi došlo, že bidovat můžeš už teď, v Manage my booking na webu Etihadu. Je to v doplňkových službách. Aspoň uvidíš cenu, kolik chtějí.
Bidovat člověk může od začátku, mám to tam celou dobu. jen ty ceny jsou nesmysl, segment tak 400-800eur minimum. PRG-AUH nabízí takový ten tachometr 1788EUR.
Jinak mě čeká A321 v Y AUH-KBV tak jsem zvědav, vzal jsem místo vepředu kde youtubeři tvrdí je ví cmícta a tvrdí to i Etihad tak jsem zvědav.
Na této trase to ani nedává tak moc smysl, zejména za ty peníze - jsou to dva segmenty cca 6 hodin, když odečteš vzlet, přistání, občerstvení, tak na nějaký spánek už času moc nezbývá. Něco jiného je třeba 12-13 hodinový let z Berlína nebo Mnichova, kde se dá opravdu vyspat.
přesně to si myslím. Já tuhle trasu zvolil protože nesnáším dlouhé lety do Manily, takže radši tyhle dva relativně krátké segmenty, noc v BKK a pak 3,5 hodiny skok do MNL.
Jinak při bookingu byl business něco přes 90 000kč
Díky všem. Systém bidů je trochu zvláštní, zvlášť dlouho dopředu. Řeším také dlouhý let- Abu Dhabí - Tokio. Mám alespoň Economy s extra legroom, recenze jsou celkem fajn.
Teď chtějí za osobu minimální bid do byznys 839E.. Když kliknu teď, resumé bude 7-3 dny před odletem /info z chatu etihad/
Na tom není nic zvláštního - chtějí maximalizovat zisk. Také může ten byznys do té doby někdo vykoupit i za plnou cenu...
Ještě taky pozor na to, co po upgradu skutečně dostaneš, viz info z jejich stránek:
When you upgrade to Business or First, you’ll enjoy the key benefits of your new cabin, including lounge access (where available), priority check-in and boarding, increased baggage allowance (where applicable), and our premium dining experience.
Will my baggage allowance increase after upgrading?
No. You’ll receive the baggage allowance applicable to your original booked cabin.