China Airlines a výměna pasu
Hezky den, čeká nás svatba a cca dva měsíce poté cesta do Japonska. Budu měnit příjmení, takže budu muset vyměnit i pas, což s termínem vydání oddacího listu a pak vydání pasu znamená, že ho budu mít v ruce za cca měsíc, takže měsíc před cestou. Ale k rezervaci letenek ho budu potřebovat. Máte někdo radu, zkušenost? Koupit letenky měsíc předem bude dražší. Neletěl jste někdo v podobné situaci s China Airlines (pravděpodobně poletíme s nimi)? Vyplnit nové příjmení můžu už teď, ale nejspíš mi nedovolí vyměnit číslo pasu. Nebo ho chtějí později? Zkoušela jsem rezervaci letu až k platbě, ale pas to nechtělo. Což ale neznamená, že to nebude chtít potom... Letět na staré jméno se mi nechce.
Ano, pas se zadává až při check inu, takže těsně před odletem. Existuje i pár aerolinek co chtějí číslo pasu už při nákupu, ale úplně vždy to jde při check inu změnit. To by pak nemohl letět nikdo, kdo třeba v mezičase ztratí pas. Nehledě na to, že letět na staré jméno a pas není žádný problém.
Manželka letěla na staré jméno ještě 13 měsíců po svatbě (měli jsme Wizzair WDC na její staré jméno, takže ani nešlo koupit letenky na nové jméno v rámci stávajícího WDC), pravda vždy to bylo v EU, byť včetně non schengen zemí, kde probíhala standardní pasovka se starým pasem.
Do USA létáme s vízem na staré jméno do teď. Vízum ve starém pasu na staré jméno. Dáváme to vždy společně s novým pasem a s překladem oddacího listu a nikdy nebyl problém.
Děkuji moc! Při zkoušce rezervace to po mě pas u China Airlines nechtělo, narozdíl od Hainan, tak jsem se raději zkusila poradit.