Hezky den, čeká nás svatba a cca dva měsíce poté cesta do Japonska. Budu měnit příjmení, takže budu muset vyměnit i pas, což s termínem vydání oddacího listu a pak vydání pasu znamená, že ho budu mít v ruce za cca měsíc, takže měsíc před cestou. Ale k rezervaci letenek ho budu potřebovat. Máte někdo radu, zkušenost? Koupit letenky měsíc předem bude dražší. Neletěl jste někdo v podobné situaci s China Airlines (pravděpodobně poletíme s nimi)? Vyplnit nové příjmení můžu už teď, ale nejspíš mi nedovolí vyměnit číslo pasu. Nebo ho chtějí později? Zkoušela jsem rezervaci letu až k platbě, ale pas to nechtělo. Což ale neznamená, že to nebude chtít potom... Letět na staré jméno se mi nechce.  .

China Airlines a výměna pasu

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Hezky den, čeká nás svatba a cca dva měsíce poté cesta do Japonska. Budu měnit příjmení, takže budu muset vyměnit i pas, což s termínem vydání oddacího listu a pak vydání pasu znamená, že ho budu mít v ruce za cca měsíc, takže měsíc před cestou. Ale k rezervaci letenek ho budu potřebovat. Máte někdo radu, zkušenost? Koupit letenky měsíc předem bude dražší. Neletěl jste někdo v podobné situaci s China Airlines (pravděpodobně poletíme s nimi)? Vyplnit nové příjmení můžu už teď, ale nejspíš mi nedovolí vyměnit číslo pasu. Nebo ho chtějí později? Zkoušela jsem rezervaci letu až k platbě, ale pas to nechtělo. Což ale neznamená, že to nebude chtít potom... Letět na staré jméno se mi nechce.

0

Pas budete zadavat az pri check -inu.

1 Citovat

Ano, pas se zadává až při check inu, takže těsně před odletem. Existuje i pár aerolinek co chtějí číslo pasu už při nákupu, ale úplně vždy to jde při check inu změnit. To by pak nemohl letět nikdo, kdo třeba v mezičase ztratí pas. Nehledě na to, že letět na staré jméno a pas není žádný problém.

Manželka letěla na staré jméno ještě 13 měsíců po svatbě (měli jsme Wizzair WDC na její staré jméno, takže ani nešlo koupit letenky na nové jméno v rámci stávajícího WDC), pravda vždy to bylo v EU, byť včetně non schengen zemí, kde probíhala standardní pasovka se starým pasem. 

Do USA létáme s vízem na staré jméno do teď. Vízum ve starém pasu na staré jméno. Dáváme to vždy společně s novým pasem a s překladem oddacího listu a nikdy nebyl problém.

5 Citovat

Děkuji moc! Při zkoušce rezervace to po mě pas u China Airlines nechtělo, narozdíl od Hainan, tak jsem se raději zkusila poradit. 

0
3 reakce