Ahoj, chtěl bych ve 2 v létě  (konec června) do Kolumbie a kdykoliv hledám akční letenky, tak z Prahy jsou to jen Turkish s noclehy v Istanbulu :-( /bohužel, Turkish mám jinak rád/ a nebo vše United z Vídně / Mnichova  Tak bych se rád zeptal:   -  máte tip, u koho hledat akce? Zatím sleduju KLM, Latam a Iberia...  -  je rozumná šance na akci z Prahy? Samozřejmě můžeme letět z Mnichova či Vídně, nebylo by to poprvé, ale je to vždy o dalším čase a nákladech, a naprostou většinu akcí jsme viděl z těchto měst. Ale bojím se, že třeba Latam z Prahy vůbec nelítá -  jak hodnotíte v dnešní době lety přes US? Před několika lety jsme takto byli v Guatemale a bez problémů, ale dnes se mnoha lidem přes US zkrátka letět nechce a musím říci, že to vnímám taky tak... A navím jsem četl, že lety z Kolumbie přes US jsou násobný zážitek kvůli bezpečnostním opatřením z důvodů prevence před pašováním narkotik   Díky za názory a komentáře            .

Kolumbie léto

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

2 reakce

Ahoj,

chtěl bych ve 2 v létě  (konec června) do Kolumbie a kdykoliv hledám akční letenky, tak z Prahy jsou to jen Turkish s noclehy v Istanbulu :-( /bohužel, Turkish mám jinak rád/ a nebo vše United z Vídně / Mnichova 

Tak bych se rád zeptal:

-  máte tip, u koho hledat akce? Zatím sleduju KLM, Latam a Iberia... 
-  je rozumná šance na akci z Prahy? Samozřejmě můžeme letět z Mnichova či Vídně, nebylo by to poprvé, ale je to vždy o dalším čase a nákladech, a naprostou většinu akcí jsme viděl z těchto měst. Ale bojím se, že třeba Latam z Prahy vůbec nelítá
-  jak hodnotíte v dnešní době lety přes US? Před několika lety jsme takto byli v Guatemale a bez problémů, ale dnes se mnoha lidem přes US zkrátka letět nechce a musím říci, že to vnímám taky tak... A navím jsem četl, že lety z Kolumbie přes US jsou násobný zážitek kvůli bezpečnostním opatřením z důvodů prevence před pašováním narkotik  

Díky za názory a komentáře

0

Zrovna jsme se vrátili. Přes USA jsme letět taky nechtěli, takže z Madridu. Odtamtud Iberia, Latam, Avianca, my šli do lehce obskurní Plus Ultra, ale nebyl problém. Přímý let do Cartageny bez mezipřistání nikdo jiný zrovna nenabízel. Stálo to asi 12 000. Přískok z Prahy nebo v našem případě Berlína už byl otázkou pár korun.

A bezpečnostní opatření se asi týká i letů, co nejsou přes USA. Nevím, v našem případě na letišti v Cartageně nás nechali nastoupit na plochu, museli jsme před sebe dát příručáky, které očuchal pes

0 Citovat

Nevím, jestli při letech z Kolumbie do USA nejsou nějaká přísnější opatření, když to Bubo zmiňuje jako extra zážitek, ale zrovna očichání psem větších příručních zavazadel jsem teď zažil i při letu z Punta Cana do Paříže, což proběhlo před nástupem do letadla v rukávu. Před letem z Cartageny do Guatemaly nic nebylo, ale věřím, že u jiných destinací to může být pravidelné.

K původnímu dotazu, aniž bych to nějak sledoval, můj odhad je, že je velmi malá pravděpodobnost na akci z Prahy a sám bych asi taky hledal levný let ze Španělska, pokud bych chtěl co nejnižší cenu (a akceptoval riziko plynoucí ze dvou letenek).

0
2 reakce