Ahoj, zdravím všechny zkušené cestovatele!   Dovolím si vás touto cestou poprosit o rady a informace. Prosím rovnou všechny, kteří by měli chuť se mému dotazu vysmívat, ať šetří energii. Každý není protřelý světoběžník.   K dotazu. Čeká mě příští měsíc první let do Kanady. Konkrétně do Vancouveru. Přestupovat budu ve Frankfurtu. Ještě nikdy v životě jsem do Kanady neletěl, nikdy v životě jsem nepřestupoval ve Frankfurtu ani jinde.   Můžete mi prosím dopodrobna vysvětlit, jak bude probíhat přestup ve Frankfurtu, stejně jak to bude probíhat po příletu do Kanady? V Kanadě budu na obchodní schůzce cca 2 týdny a pak letím domů zpět.  Nevynechejte prosím žádný detail, i když vám to třeba přijde hloupé nebo automatické. Nemám zkušenosti s lety a přestupy. Rád bych, abyste mi řekli, kdy budou jaké kontroly (celní, pasové, imigrační) atd. Dočetl jsem se již hodně informací, každopádně často se liší, což mě poměrně mate a jsem proto z cesty nervózní ještě víc.   Děkuji.  .

První let navíc s přestupem

Založil(a) ve fóru Letiště

7 reakcí

Ahoj, zdravím všechny zkušené cestovatele!

Dovolím si vás touto cestou poprosit o rady a informace. Prosím rovnou všechny, kteří by měli chuť se mému dotazu vysmívat, ať šetří energii. Každý není protřelý světoběžník.

K dotazu. Čeká mě příští měsíc první let do Kanady. Konkrétně do Vancouveru. Přestupovat budu ve Frankfurtu. Ještě nikdy v životě jsem do Kanady neletěl, nikdy v životě jsem nepřestupoval ve Frankfurtu ani jinde.

Můžete mi prosím dopodrobna vysvětlit, jak bude probíhat přestup ve Frankfurtu, stejně jak to bude probíhat po příletu do Kanady? V Kanadě budu na obchodní schůzce cca 2 týdny a pak letím domů zpět. 

Nevynechejte prosím žádný detail, i když vám to třeba přijde hloupé nebo automatické. Nemám zkušenosti s lety a přestupy. Rád bych, abyste mi řekli, kdy budou jaké kontroly (celní, pasové, imigrační) atd. Dočetl jsem se již hodně informací, každopádně často se liší, což mě poměrně mate a jsem proto z cesty nervózní ještě víc.

Děkuji.

0

Zdravím, letíte obchodně, předpokládám, že se anglicky domluvíte.

První základní pravidlo...no stres a dostatečný čas na přestup.

Dál musíte mít eTA vstup do Kanady, což mohou kontrolovat už v Praze (pokud letíte z Prahy). 

0 Citovat

Diky za zpravu. Doklady vsechny mam pripravene a (snad) v poradku. Mam hruzu z ruznych kontrol na letisti, ze treba neco prehlednu atd. a nepusti me pak do dalsiho letadla. Nebo hur, ze se v tom Frankfurtu ztratim uplne a navazujici spoj vubec nenajdu

0 Citovat

Jaké to jsou aerolinky (Lufthansa všechny lety?) a kolik je času na ten přestup ve Frankfurtu v obou směrech? Od toho se bude odvíjet, jak moc se budeš ve Frankfurtu přesouvat a jak moc budeš muset pospíchat.

0 Citovat

Letěl jsem takhle loni v září, tak popíši, jak to probíhalo. V Praze jen klasická security, ve Frankfurtu jsme jeli ke gatu od letadla autobusem a ten nám zastavil přímo u sekce B odkud se letělo do Kanady. Ale i kdyby se přistálo patrně u sekce A, tak se jde podle šipek, je to dobře značené. Cestou se projde pasovou kontrolou, jsou tam automatické brány. Ve Vancouveru se přijde do velkého sálu, kde jsou jakési terminály. Tam se nascanuje pas, terminál tě vyfotí. Je dobré si předem vyplnit tzv Canada arriveCAN https://www.canada.ca/en/border-...vecan.html (je na to i appka do mobilu), kde se vyplní jakási celní deklarace. Ta se pak na tom terminálu při nascanování pasu sama načte a jen se potvrdí, že je to dobře. Z terminálu vyjede papírek, který si cestou dál někdo zkoukne a později si ho vezme celník. To je vše. Je to fakt jednoduché. To, že je nutné mít předem eTA už tady bylo zmíněno.

0 Citovat

nereste, kde bude jaka kontrola a v jakem poradi. to vas nemusi zajimat. pokud ji musite projit, tak ji projdete, protoze se vam “mrska” postavi do cesty. nemuze se stat, ze byste ji vynechal

zjevne uz jste letel. takze orientaci na letisti (ke gejtu, k vydeji zavazadel) zvladate. vic neni potreba. let do kanady se v nicem nelisi.

a to, ze je tam prestup, na tom nic nemeni - proste vylezete z letadla a pujdete po cedulich

edit: aha. tak on to mozna prvni let je. ok. to na tom nic nemeni. jedine co budete potrebovat, je vedet odkud leti letadlo. to bude na ceduli a na boarding pasu. pujdete po cedulich a vsechn kontroly se vam postavi do cesty v danem poradi.

zbytecne se nestresujte, navic hledanim na netu a nacitanim kdovijakych babskych rad. cely system letecke dopravy a vseho kolem (treba pohybu na letisti) je udelan tak, ze ho zvladne kazdy, kdo umi cist pismenka a cisla

0 Citovat

Presne, hlavne v klidu, sledovat ve Frankfurtu ukazatele na prislusny terminal a gate. Ja tam prestupoval naposledy minuly mesic a jak bylo zmineno vyse - staci umet cist. Pripadne se da vzdycky nekoho zeptat, myslim nekoho z personalu. Urcite tam hude kontrola, ale rentgeny jako u nas, jen to chce cas, jak uz psali jini. Držím palce, urcite to bude v klidu.

0 Citovat

Když letíte poprvé, tak podle mě nejdůležitější je mít všechny potřebné papíry (píšete že máte) a pak taky jasno v tom, jaké věci se dávají do odbaveného zavazadla a jaké naopak jen do příručního, abyste v tom něco nepopletl a nevznikl z toho problém. Plus mít v příručním všechno důležité (léky apod.) pro případ, že by se odbavený kufr ztratil.

Orientace na letišti chce jen klid a nestresovat, letiště jsou značené blbuvzdorně. A přinejhorším vám někdo poradí, když se zeptáte.

1
7 reakcí