krátký přestup v DEL, praxe při zmeškání přípoje

Založil(a) před 10 hod goro ve fóru Letiště

2 reakce

mám dotaz k praxi pro let s přestupem HKT-DEL-VIE s Air India, vše na jedné letence, na přestup v DEL je 1h 20 minut. 

cestující občan ČR, tj. pro vstup do Indie potřebuje vizum, pro transit do 24h nikoliv, takže cestující bez indického víza.

jaká je praxe v případě zpoždění prvního letu? 

čeká navazující let? 

pokud přípoj uletí, aerolinka má povinnost zajistit hotel a transfery? jak je v to v praxi Delhi? zařídí vízum? 
nebo mají hotel v rámci airside letiště a dávají ho?
nebo přesměrují na lety s jinou aerolinkou (protože DEL-VIE lítá jen 3x týdně).

Nebo se na člověka vykašlou a řeknou, že hotel by dali, ale když nemá vízum, je to jeho problém a má čekat 2 dny na lavičce v airside? (a teoreticky je povinnost mít vízum i v tomto případě, pokdu je transit v DEL déle než 24h).

0

Za mňa je 80 minút v Dillí na prestup málo, keďže musíš prejsť cez ich transfer desk a security check, navyše letisko je celkom veľké.

S prebookovaním v tomto prípade nemám skúsenosť, ale v marci, keď sa začali ostreľovať na blízkom východe sme tam zostali trčať na letisku, keďže zrušili v ten deň lety do Európy. Nedali nám hotel (je tam holiday Inn v airside časti), museli sme si všetko zabezpečiť sami a tiež nebola ochota nás prebookovať na *A alebo nejakú inú spoločnosť, že buď môžeme ísť do Bangkoku s nimi alebo naspäť do Vietnamu a možno o týždeň odletíme domov 😅 po niekoľkých hodinách som vybojoval aspoň Šanghaj a odtiaľ sme leteli domov.

Inak keby som nemal túto skúsenosť s nimi, tak ja AI nemožem povedať zlé slovo (longhaul) 

1 Citovat

jj kdyz se v Indii neco posere, tak tam je vse postavene na hlavu, ta byrokracie a mentalita 😃 miluju Indii, ale po 14 dnech letim rad domu... hodne stesti jinak

1
2 reakce