Zdravicko. Mel bych zde na komunitu takovy dotaz. Stale resim jestli dostanu povoleni byt od kvetna do zari v Kanade/Toronto. Bohuzel stale to neni 100% abych mel jistotu a mohl zakoupit letenky. Jsem schopen obetovat penize za storno poplatek, kdybych chytnul nejakou peknou cenu. Muj sen a idealni itinerar by byl nasledujici: Odletet kdykoliv na zacatku dubna kamkoliv do USA, treba i na letisti uschovat velky zavazadlo a s batohem stihnout jakykoliv zapas NHL a NBA + podivat se v danym meste. Vychod Zapad je mi jedno, pobrezi by byla fajn, ale je to fakt sumak. Nekdy v tom tretim tydnu v dubnu vyzvednout ulozeny kufr a nejak se dostat do Toronta. (klidne i Megabus?) Priblizne v zari se vratit zpatky. Z toho mi plynou nasledujici otazky: Ma nekdo zkusenost s delsim uchovanim kufru nekde na jednom miste? (1-2tydny) Existuji akcni letenky s moznosti storna? Koukam na akce posledni mesice abych vedel +- cenu, ale i napriklad ta posledni akce WIENA-BOSTON-WASHINGTON na expedii koupit se stornem proste nelze. To je fakt skoda protoze jsem koukal ze by tech 560E slo udelat ze WIEN-BOSTON-WASH v tom dubnu a WASH-WIENA v tom zari. Ma smysl kontrolovat akcni letenky na jednosmerne lety TAM a potom koupit nekdy ZPET nebo radsi kupovat dohromady? V ramci tech presunu po USA, USA/KANADA vyplati se koukat na nejake lowcost weby jen pro Sev. Ameriku? Poradil by prosim nekdo jake? Jsem plne variabilni co se tyce mist, presunu, casu, zadnej luxus nepotrebuji... Prosim o rady a dekuji moc! .

Letenky do USA v dubnu tam, v září zpět. S možností storna

Založil ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Zdravicko.

Mel bych zde na komunitu takovy dotaz. Stale resim jestli dostanu povoleni byt od kvetna do zari v Kanade/Toronto. Bohuzel stale to neni 100% abych mel jistotu a mohl zakoupit letenky. Jsem schopen obetovat penize za storno poplatek, kdybych chytnul nejakou peknou cenu. Muj sen a idealni itinerar by byl nasledujici:

Odletet kdykoliv na zacatku dubna kamkoliv do USA, treba i na letisti uschovat velky zavazadlo a s batohem stihnout jakykoliv zapas NHL a NBA + podivat se v danym meste. Vychod Zapad je mi jedno, pobrezi by byla fajn, ale je to fakt sumak.

Nekdy v tom tretim tydnu v dubnu vyzvednout ulozeny kufr a nejak se dostat do Toronta. (klidne i Megabus?)

Priblizne v zari se vratit zpatky.

Z toho mi plynou nasledujici otazky:

Ma nekdo zkusenost s delsim uchovanim kufru nekde na jednom miste? (1-2tydny)

Existuji akcni letenky s moznosti storna? Koukam na akce posledni mesice abych vedel +- cenu, ale i napriklad ta posledni akce WIENA-BOSTON-WASHINGTON na expedii koupit se stornem proste nelze. To je fakt skoda protoze jsem koukal ze by tech 560E slo udelat ze WIEN-BOSTON-WASH v tom dubnu a WASH-WIENA v tom zari.

Ma smysl kontrolovat akcni letenky na jednosmerne lety TAM a potom koupit nekdy ZPET nebo radsi kupovat dohromady? V ramci tech presunu po USA, USA/KANADA vyplati se koukat na nejake lowcost weby jen pro Sev. Ameriku? Poradil by prosim nekdo jake?

Jsem plne variabilni co se tyce mist, presunu, casu, zadnej luxus nepotrebuji...

Prosim o rady a dekuji moc!

0

jednosmerna letenka casto stoji skoro stejne ako obojsmerna dokonca uz sa stalo ze ju aj prevysilo ... akcne letenky s moznostou storna moc niesu, dokonca vela krat by som povedal ze ak si kupil lacnu letenku a nakoniec by si sa rozhodol ze chces letiet inokedy, bolo by lacnejsie nechat povodnu letenku prepadnut a kupit novu ako kupovat FLEXku ktora je vyrazne drahsia

0 Citovat

Pokud chceš cestovat do Států na ESTA, tak podmínkou je zpáteční letenka nebo navazující letenka někam dál... pod "někam dál" ovšem nespadá Kanada nebo Mexiko.
Já bych vzal toto http://cestujlevne.com/zpatecni-letenky ... 10-990-kc/ a druhou polovinu prostě nechal propadnout... Až se budeš chtít v září vracet tak bych se podívat podíval například na norwegian.com kde šance sehnat přijatelnou jednosměrnou letenku do Evropy je docela vysoká.
Finanční ztráta cca. 200 US$ za propadlou půlku oproti dražší flexibilní letence bude pořád ještě přijatelná a jestli uvažuješ o pobytu v řádu měsíců tak musíš mít snad dostatečný "polštář" z kterého pobyt budeš podobné věci financovat, jestli ne budeš nemile překvapen, při dolaru za 24 bude překvapení dvojnásob tak intenzivní. Ale to je jen můj dojem z toho co píšeš... že nejspíš nemáš reálnou představu o nákladech na delší pobyt ve Státech bez zázemí v podobě příbuzných nebo přátel u kterých bys mohl na chvíli zakotvit a snížit si tak "mandatorní výdaje" za ubytování apod.
Ohledně úschovy zavazadla 1-2 týdny zkus napsat sem: http://schwartztravel.com

0 Citovat

Na jednosmerne letenky tam nebo zpatky muzu vrele doporucit LOT - uz jsem pouzil v obou smerech a cena vzdy okolo 11k kc za jednosmernou (pouzito do NYC a ORD vzdy "do" nbo "z" Prahy)..

Prebookovani letenky (uspesne) jsem zatim absolvoval 2x (pokazde jsem posouval odlet na pozdeji) s Emirates z Bangalore do Prahy - na mezinarodni lince nebylo bohuzel Indum rozumet, takze jsem poprve z CZ mobilu volal do Prahy (asi 400kc za tlf - to jsem jeste nevedel, ze kdyz do Prahy zavolam z Indicke SIM tak je cena 40kc - at zije roaming O2), abych zjistil, ze re-booking muzou udelat pouze na pobocce, ktera nastesti v Bangalore byla - poplatek za zmenu rezervace byl tenkrat myslim cca 6000RS za kazdou zmenu - neco pres 2400kc jestli si spravne vzpominam. Moznost zmeny rezervace jsem overoval pri nakupu u Emirates telefonicky - doporucil bych to same.

Pak jsem absolvoval jedno neuspesne, kdy jsem potreboval zmenit odlet z CHI s Lufthansou a slecna v DE mi oznamila, ze letenka je non-refundable, non-changeable a ze cena za mnou pozadovanou zmenu je 75 000kc - to povazuju za opravdu svinarnu - protoze takhle parazituji na lidech, kteri zustanou nekde viset - pokud je to business traveller tak to lacne firma, ale pokud nekdo cestuje s rodinou na dovolenou, tak je to celkem likvidacni cena - ale samozrejme sem nepocital s tim re-bookingem, takze jsem nekoukal do podminek - nakonec to zachranil prave LOT s tou jednosmernou za 11k (a platila to nastesti firma).

Takze se nenech zbytecne zmast domenkama ze neco jde / nejde - je potreba zjistit si to per kazdy tarify dopredu.. Muzes zkusit napr. ty Emiraty - letaji z Prahy pres Milano - akorat priskok do Milana je s CSA a myslim ze jedno z pravidel pro prebookovani je vsechny segmenty u stejneho prepravce - ale jak rikam, chce to zjistit u kazde letenky, minimalne na hotline od letusky by ti mely byt schopni tyhle veci jasne rict..

Jinak se mi libi to reseni co navrhuje Petr76 - myslim ze pokud najdes tarif ktery bude prebookovatelny a zaplatis feecko za zmenu tak se urcite nedostanes na cenu tenhle akce + jednosmerky s Norama.. smiley

0 Citovat

Vertoe stands apart from other luggage storage services, as it focuses on serving storage convenience committed to great user experience. All Vertoe locations are near major hotspots and landmarks to ensure that storage is a stone throw distance away. Vertoe storage partners are not only well trained but carefully vetted to offer security and comfort to the customers. The best in class insurance of 5000 USD put Vertoe above any other storage service.

visit: https://vertoe.com/luggage-stora...-york-city

0
4 reakce