Dneska jsem narazila na nové spojení ČR s Egyptem. Nicméně cena je ještě vyšší než při koupi letenky prostřednictvím CK. (Loni jsem charter kupovala za 8990,- Air Cairo má cenu 9407,-). Vzhledem k tomu, že jedinou konkurencí jsou na této trase právě chartery, tak bych to na nějaké levnější tarify moc neviděla  .

Air Cairo - PRG-HRG

Založila ve fóru Hledám letenku

15 reakcí

Dneska jsem narazila na nové spojení ČR s Egyptem. Nicméně cena je ještě vyšší než při koupi letenky prostřednictvím CK. (Loni jsem charter kupovala za 8990,- Air Cairo má cenu 9407,-). Vzhledem k tomu, že jedinou konkurencí jsou na této trase právě chartery, tak bych to na nějaké levnější tarify moc neviděla smiley

0

Škoda, že to je jen Hurghada. Turkish Airlines prodávali až do ledna 2015 letenky do Egypta (Cairo, Sharm, Hurghada) za 8000. Ale jinak je to bída, fakt se vyplatí koupit si spíš levný zájezd a nevyužít to ubytování... Něco levného a rychlého do Káhiry by mě docela zajímalo.

0 Citovat

http://af.reuters.com/article/topNews/i ... IH20150203

Radsej by som sa vyhol tejto krajine, aspon docasne ...

0 Citovat

Od 1.11.2015 začíná Air Cairo létat z Prahy i do Marsy Alam, linka je součástí zimního letového řádu, takže lety jsou k dispozici do konce března 2016. Začínají na nějakých 8300 Kč.

0 Citovat

Uz aby sem dorazil na ty koupacke destinace nejaky slusny lowcost a vsechny tyhle zlatokopy vykopal z trhu.. smiley

0 Citovat

Air Cairo v podstatě je low-cost. Jenže low-cost ve stylu Travel Service smiley

0 Citovat

Měl bych dotaz na zkušenější cestovatele-letěl jsem s rodinou z Prahy do Hurghady, vzlet i samotný let byl v pořádku, včetně výborného občerstvení (ne jako týden stará bageta u Travel service) co nás ale dost rozhodilo bylo to, že zhruba po dvou hodinách letu vyšel z kabiny podle označení nejprve pilot a po deseti minutách i kopilot. Ze začátku diskutovali s letuškama i stewardem a zhruba po půl hodině zaháhli závěs a začali se oba piloti modlit. Bylo to i přes zatažené závěsy vidět. Celé to trvalo nejméně půl hodiny. V tu chvíli jsem šel jako na toaletu, abych se přesvědčil zda mě zrak neklame a skutečně byli tam oba dva. Ptal jsem se lidí v první řadě jestli vidí to samé co já a skutečně z toho byli mimo stejně jako já. Můj dotaz zní - je toto zcela normální, že byl kokpit minimálně hodinu prázdný? Nebo má kokpit letadla A320 místo pro tři piloty a tudíž aniž by to kdokoliv postřehl byl v kokpitu někdo třetí? Děkuji

0 Citovat

Padrino? :D

Jestli jsi v kabině napočítal 6 členů posádky, tak řídil už jen duch...

0 Citovat

Třeba testovali autonomní letadlo :P

0 Citovat

Za kniplem seděl Alláh. Cajk.

0 Citovat

No nic no, ale děkuji za odpověď. Jsem zvědav na zpáteční cestu:) Díky

0 Citovat

V kokpitech egyptských letadel se dějí různé věci. Pokud se nepletu měl by být obsazen vždy alespoň jedním z pilotů, takže to co jste viděl bylo nejspíš hrubé porušení pravidel.

Nic jiného než to natočit a poslat na ÚCL a/nebo do ČT mne nenapadá.

0 Citovat

Bylo by to asi nejlepší, ale v takové chvíli na to asi nikdo nemyslel. Jen nás to docela rozhodilo, ale let byl naprosto bez problému a zase si říkám, že kdybych je neviděl tak mám z toho letu dobrý pocit. Každopádně děkuji za názory.

0 Citovat

strach z muslimů - checked

pocit ohrožení rodiny - checked

přehánění času - checked

hate TS - chcecked

chybí mi tam, plačící spolucestující, panika a ujištění, že při minuloročním letu Aeroflotem se to nestalo, takže dávám 7/10

0 Citovat

Honza: Pro kontext:

MS804 - stále nebyl vyšetřen a po více jak roce nebyla ani vydána ani předběžná zpráva.

MS990 - týpek cíleně pošle 767 plnou lidí střemhlav do oceánu a egyptský úřad namísto vyšetřování háji posádku navzdory důkazům a mele cosi o protiarabském spiknutí

Takže asi nepřekvapí že s bezpečností v kokpitu si v Egyptě hlavu asi nikdo moc nedělá, nejméně asi posádka. Ale hlavně že je žvanec.

0 Citovat

Tak zpáteční let-vzlet i přistání bylo v pořádku včetně toho žvance:) byla to ovšem jiná posádka. Pořád přemýšlím co jsem měl udělat v případě toho prvního letu jinak a nic kromě toho videa mě stejně nenapadá. No nic přeju všem aby podobnou situaci nemuseli nikdy řešit.

0
15 reakcí