Ahoj, chtel bych se zeptat na radu a nejake tipy/triky ohledne stop overu s Emirates. Aby to nebylo tak jednoduché, tak to jeste zkomplikuji tím, ze poletim s dalsimi ctyrmi detmi na camp v Indonesii a budu jejich vedouci. Cesta nam nejlepe vychazi s Emirates a rikal jsem si, ze kdyz uz clovek bude v Dubai, ze by ji mohl navstivit. Nabizi se dve moznost - 1) vyuzit stop over a nebo 2) navolit to tak, abychom leteli druhy den vecer. 1) Trochu jsem surfoval a ziskal jsem si obrazek, co Emirates stop over znamena. Informace, ktere jsem ziskal, byly typu, ze je to bomba, ze jsou tam super hotely a super poust atd. , ale bohuzel jsem nikde nenasel orientacni ceny, a proto bych se chtel zeptat, jestli nekdo se stop overem ma zkusenost, na kolik ho to vyslo a jestli to vubec ma cenu se tim zaobirat. 2) Dalsi moznosti je vybehnout z letiste a pak zas nabehnout nazpatek. Z Prahy letadlo prileta 23:45 a do Jakarty jedna z moznych variant odleta az v 18:30. Zde na foru jsem si cetl nejake tipy (cestovat v noci taxikem, spatnem MHD v noci,...). Kdybych jel sam, tak to proste napalim pres noc. Omrknu to, nebudu spat a pak pujdu do letadla, ale detma to asi nepujde. Z toho vseho mi vychaziji dve otazky: a) Je mozne vyuzit hotel Emirates zdarma, kdyz mame dlouhy vice nez 18ti hodinovy prestup a pak po rychlem spanku se vydat do mesta? b) Nejaky tip na levny hotel, kam by se clovek v noci mohl dostat a mohl vyrazit rano na obhlidku mesta? Doufam, ze se to da nejak pochopit, co jsem mel na mysli. Predem dekuji za rady, moc mi to pomuze. .

Emirates - stop over

Založil ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

Ahoj,
chtel bych se zeptat na radu a nejake tipy/triky ohledne stop overu s Emirates.
Aby to nebylo tak jednoduché, tak to jeste zkomplikuji tím, ze poletim s dalsimi ctyrmi detmi na camp v Indonesii a budu jejich vedouci. Cesta nam nejlepe vychazi s Emirates a rikal jsem si, ze kdyz uz clovek bude v Dubai, ze by ji mohl navstivit. Nabizi se dve moznost - 1) vyuzit stop over a nebo 2) navolit to tak, abychom leteli druhy den vecer.

1) Trochu jsem surfoval a ziskal jsem si obrazek, co Emirates stop over znamena. Informace, ktere jsem ziskal, byly typu, ze je to bomba, ze jsou tam super hotely a super poust atd. , ale bohuzel jsem nikde nenasel orientacni ceny, a proto bych se chtel zeptat, jestli nekdo se stop overem ma zkusenost, na kolik ho to vyslo a jestli to vubec ma cenu se tim zaobirat.

2) Dalsi moznosti je vybehnout z letiste a pak zas nabehnout nazpatek. Z Prahy letadlo prileta 23:45 a do Jakarty jedna z moznych variant odleta az v 18:30. Zde na foru jsem si cetl nejake tipy (cestovat v noci taxikem, spatnem MHD v noci,...). Kdybych jel sam, tak to proste napalim pres noc. Omrknu to, nebudu spat a pak pujdu do letadla, ale detma to asi nepujde.
Z toho vseho mi vychaziji dve otazky:
a) Je mozne vyuzit hotel Emirates zdarma, kdyz mame dlouhy vice nez 18ti hodinovy prestup a pak po rychlem spanku se vydat do mesta?
b) Nejaky tip na levny hotel, kam by se clovek v noci mohl dostat a mohl vyrazit rano na obhlidku mesta?

Doufam, ze se to da nejak pochopit, co jsem mel na mysli. Predem dekuji za rady, moc mi to pomuze.

0

Hotel Emirates zdarma nevyužiješ, ten ti dají jen s vyšší tarifní třídou za hodně peněz za letenku. Stačí ale zůstat na letišti a přespat na lehátkách, tedy pokud zbude místo do rána. Pak projít imigrací a projet metrem a busy nebo levným taxíkem kam chceš a odpoledne zpátky na další let. Stojí to za to.

0 Citovat

Homelessit s dětmi na letišti a spolu s půlkou Afriky a Subkontinentu se rvát o lehátka asi není úplně dobrý nápad. Podle mne Dubaj za cílenou návštěvu nestojí, prostě jen paneláky a obchoďáky v poušti, bez charakeru a atmosféry.
Pokud vám přestup přes den vyjde tak, abyste se do města podívali tak bezva, taxíkem se to dá objet za dvě hodiny, ale pokud je k dispozici itinerář s rychlým přestupem tak bych ho bez váhání bral a pobyt v DXB zredukoval na nezbytné minimum.

0 Citovat

Dubajská letecká společnost Emirates znovu zahájila nabídku služby Dubai Connect, která zákazníkům, kteří přestupují na letišti v Dubaji, poskytne bezplatný pobyt v Dubaji. Nabídka je k dispozici zákazníkům všech cestovních tříd (First, Business a Economy), jen doba přestupu musí přesahovat 10 hodin.

http://happyfly.cz/emirates-hote...PaOaf2xMYw

0 Citovat

No když pomyslím na to, že je potřeba extra test při vstupu a taky je tam kouzelná větička "jedná se o nejkratší přestup, tak to taková bomba není :-)

0
4 reakce