Zdravím, chci se zeptat, zda wizzair kontroluje kabinová zavazadla, jestli člověk platil za to větší či nikoliv a nesnaží se je oklamat? přijde mi docela nehorázné, že za standardní kabinové zavazadlo ještě musím platit  .

Wizzair-Cabin bag-zkušenosti

Založil ve fóru Letecké společnosti

Zdravím,
chci se zeptat, zda wizzair kontroluje kabinová zavazadla, jestli člověk platil za to větší či nikoliv a nesnaží se je oklamat? smiley Jde mi o to jestli by mi prošlo free of charge to je jejich ''větší'' smiley přijde mi docela nehorázné, že za standardní kabinové zavazadlo ještě musím platit smiley
díky za odpověď! smiley

0

Bohužel kontroluje, asi z 8mi letů mi ho nekontrolovali jen jednou (Bari-Praha). Je to risk.

0 Citovat

Ok, diky za odpoved..smiley
a co se deje v priprade, ze to nemam predem zaplacene jako vetsi kab. zavazadlo a oni to zjisti? Platim stejne, jako bych to mel predem zaplacene tj. cca 280 kc nebo jsou nekompromisni a poslou mi to dolu do letadla za mnohem vetsi penize? smiley

0 Citovat

nejspíš pokud prekročíš to velký tak ti ho pošlou dolů za 1645,- Kč. Což je celkem dost peněz a proto sem to nikdy neriskoval smiley
viz. zde poplatky : https://wizzair.com/cs-CZ/useful_inform ... rvice_fees

0 Citovat

Raději zaplať 280Kč teď, než 960Kč potom smiley 280Kč není zase až tak moc, ne? smiley

0 Citovat

Pokud se jedná o pevný kufr, tak se skoro vždy kontroluje, protože do toho jejich máleho se žádný nevejde. Jako malé zavazadlo nechávají většinu batohů. Rozhodně se nevyplatí to riskovat, protože minule paní předemnou naučtovali 38 liber.

0 Citovat

Ahoj, rozhodně neriskovat. Když jsme letěly s kamarádkou z Říma, kontrolovali nám velikost zavazadla až těsně před nástupem do letadla. Kamarádka měla o trochu větší a jediné možné řešení v tu chvíli pro ni bylo si všechno oblečení navléct na sebe a zbytek věcí nasoukat do kabelky a igelitky. smiley smiley

0 Citovat

Všem díky za reakce smiley
Budu to tedy muset vyřešit, než pak doplácet ty jejich krásné částky smiley

0 Citovat

Moja nedavna skusenost.. Priatel ma samsonite pevny kufrik ktory si kupoval presne kvoli hlupym malym rozmerom cabin bagu.. Leteli sme z Bud, ja klasicky ruksak, priatel maly kufrik. okrem toho sme mali este v igelitovom sacku nejaku zemlu co sme si kupili na letisku, na co nas hned upozornili, ze jedlo musi vlozit do kufra (?!?) a ze kufor ma napchat do toho ich stojanu, ci nepresahuje rozmer. Kufor sa mu tam napchat nedarilo, ale povedal jej, ze ten rozmer je presne ich povoleny rozmer. Nechala nas tam stat kym odbavila vsetkych ostatnych a nakoniec chytila meter, ktory tam mala cely cas, odmerala rozmery kufra, ktore samorejme sedeli a tak ho nechala ist. Chapem, ze maju predpisy, ale toto bolo celkom dost zly customer service, nehovoriac o tom, ze keby mu to naozaj presahovalo o pol cm, tak predpokladam, ze sa "nedoplati".

0 Citovat

Ahoj,

neletěl jste někdo v nedávné době Luton - Praha (nebo kamkoliv s Wizz air z Lutonu)? Chci si s sebou vzít batoh a k tomu ještě cestovní tašku, kterou nechci odbavit. Kontrolovali vás a nebo kolik bych případně platil, kdyby mě "chytili"? Jinak velikost tašky by byla nejspíš jako větší kabinové zavazadlo. Rád bych si vzal obě zavazadla na palubu i za cenu příplatku, pokud to jde.

Díky za odpověď smiley)

0 Citovat

Záleží... minule jsem si to zaplatil a musel jsem si říct, aby mi dala nálepku. Velké zavazadla neřešila. Pak jsem zažil důležitého kontrolora, co rozbrečel nějaké holky.

0 Citovat

Já právě letěl už několikrát a ani v Praze ani na Lutonu mě nekontorlovali, ale s mym štěstím to zkusim a vyčapou mě smiley anyway nepamatuješ si kolik jsi platil?:)

0 Citovat

Tuším že to je 380 na jednu cestu smiley

0 Citovat

Kolegyne se vratila minuly tyden z Bergama a pry krome mereni rozmeru (Wizz) meli v Milane dokonce mobilni vahu a vazili jestli se vejde prirucak do 10kg (a prekvapive vic lidi melo problem s vahou nez s rozmerem) smiley

Nechci aby to vypadalo ze do nekoho prudim, ale myslim si, ze je spravny ze se to meri - ja si treba dycky platim velkej kufr (kdyz chci nakupovat nebo letim na dyl) a pijou mi krev lidi, co se snazej pronyst bagl, kabelku narvanou vecma a tri igelitky - pak si musim davat tasku s notebookem pod nohy, kdyz jsou vsechny overhead biny nacpany kramama..

Nicmene po tom co nejakymu chudakovi na PRG vytahli z krosny 5l LPG bombu a hajil se tim, ze si ji vozi do Kanaday na WAT uz 4tej rok v rade a nikdy to nikomu nevadilo, tak uz se nicemu nedivim smiley

0 Citovat

Ako myslite budu reagovat na prirucnu batozinu ktora je o 8 cm dlhsia ako small cabin , ale bude naplnena tak na tych 75% ? resp. asi bude vytrcat z kosika, ale bude rukou stlacitelna na ich rozmer ? Totizto o nejaku dobu budem letiet s prestupmi a len wizz ma mensiu batozinu a pride mi nerozumne platit za +8 cm navyse 15€ ked mozem (ale nechcem) so sebou vlacit obrovsky kufor za 30€.

0 Citovat

Není hlavní papírový rozměr zavazadla, ale skutečně jen to, zda se do koše vejde nebo ne.

0 Citovat

Další stejný dotaz z mnoha, ale prostě pokud se nezeptám, neusnu smiley

Mám batoh 20*32*52cm. Přesahuji tedy o 10 cm. Nicméně bez problémů se těch 10 cm dá ohnout (asi jako když vezmete ruku od lokte k proplým prstům a pak prsty sbalíte v pěst a ještě ohnete směrem k zápěstí). Tím se v klidu dostanu na nějakých 40-42 cm délky.

Projdu?

Jde mi i o to, jestli stačí u klece prostě ukázat, že i když je batoh delší, jde takhle "smotat", nebo to už předem "smotat" a posichrovat třeba omotáním strečkou/izolepou, at to rovnou už má rozměr 20*32*42cm.

0 Citovat

Určitě projdeš. Pokud jej zmáčkneš/ohneš do požadovaných rozměrů, tak je to v pohodě, protože v tom případě jej v pohodě zmáčkneš/ohneš i do úložného prostoru v letadle/do prostoru pod sedadlo, a to je to, o co jim jde. Není tedy důležitý rozměr batohu na papíře, ale skutečný rozměr podle míry jeho naplnění. Z tohohle pohledu jsou tedy lepší batohy bez nějakého pevného vyztužení, které můžeš v klidu ohnout, přesně jak popisuješ.

0 Citovat

Ok, díky. Tu izolepu ale pro jistotu přibalím:)

Ještě dotaz na ledvinku. Na sobě ji mít nebudu, ale pokud je vložena normálně v batohu, je to problém?

0 Citovat

Určitě ne. Právě naopak – mnohdy zaměstnanci letiště lidi přinutí si kabelku/foťák/ledvinku nacpat právě do batohu/kufru, což mnohým dělá problémy, pokud už jej mají plný. V batohu můžeš mít klidně čtyři další menší batůžky/tašky. Důležité je splnit ten vnější rozměr.

I když musím říct, že mnohdy to ani u Wizzu až tak neřeší a viděl jsem lidi nastupovat s malým příručním zavazadlem a ještě třeba kabelkou. Ale sázet se na to samozřejmě nedá a já jsem v tomhle poctivý a tohle taky nedělám. Nechci se pak s někým zbytečně handrkovat.

0 Citovat

Děkuji.

0 Citovat

s Wizzairom je najlpesie lietat iba s batohom, ktory nebije az tak do oci ako prirucny kufrik. Tak isto sa da "prepasovat" aj mensia kabelka, staci ju dat za chrbat a zakryt batohom smiley

0 Citovat

Tak jsem si pročetla téma a už asi nepředpokládám, že by mi prošly dětské kufříky (odrážedla) Trunki, s rozměrem 44x32x25, o 2 cm totiž jeden rozměr přesahují :-(, neviděl někdo, že by u těchto kufrů mhouřili oko? Ono to je totiž ta nejlepší hračka pro cestování s dětmi.

0 Citovat

Nikdo Ti nemůže říct co se stane, to, že jednou zamhouří jedna ženská oko neznamená, že druhá udělá druhý den na stejným letišti to samý. Většinou problém nebývá, ale je to na zvážení pozemního personálu jestli měřit budou nebo ne. Takže pokud je větší, je třeba počítat s tím, že může nastat situace, kdy budeš muset doplatit za větší zavazadlo nebo prostě míto kufříku vzít batoh, kterej se dá zmáčknout.

0 Citovat

hmmm žeby? https://www.fly4free.pl/rewolucj...ych-zmian/

0