Zdravím, chci se zeptat, zda wizzair kontroluje kabinová zavazadla, jestli člověk platil za to větší či nikoliv a nesnaží se je oklamat? přijde mi docela nehorázné, že za standardní kabinové zavazadlo ještě musím platit  .

Wizzair-Cabin bag-zkušenosti

Založil ve fóru Letecké společnosti

A jsme u toho chlapci -) jak jste se do me nekteri pustili kdyz jsem kritizoval mereni v Praze u Ryanairu a Petr76 me pise ze zrovna ja mam neco psat o ceske mentalite ,,, a tady chcete propasovat 10 kg bez zaplaceni ..pak se nelze divit ze nekdo bude bazirovat a sikanovat za 1-2 cm pres miru... Moje resume s toho vseho vyzniva ,,Ceskym letistim se radeji vyhnout ,,,,a zejmena Praze ale ono na Prahu dojde ,,, jen co bude v Pardubicich nova hala a kdyz by se prosadily Vodochody tak vschny nizkonakladovky z Ruzyne odejdou Nakonec Wizz uz zrusil bazi .. EasyJet az bude mit tu novou dcerinou spolecnost ve Vidni tak taky asi Prahu omezi a Ryanair ? no uvidime jednou uz z Prahy odesel ..O Leary sice casem asi skonci jako sef ale porad do toho bude mluvit

0 Citovat

Takže když si budu chtít z destinace dovézt chlast a nechci platit za odbavené zavazadlo, tak mi kufr  zdarma wizz odbaví, když bude splňovat rozmery a hmotnost palubního zavazadla. Rozumím tomu správně nebo jsem napsal nějakou blbost?

0 Citovat

Odbavi ti ho tehdy, pokud bude vysoky LF. Pokud poleti napr 50% tak se na Tebe vyprdnou. 

0 Citovat

Přesně, nespoléhal bych na to. V sobotu jsme letěli KTW-BLQ a kufry šli nahoru. Teda viděl jsem posledních 30%lidi, nefandim postávání u brány

0 Citovat

U brány to je jedno, tam stejně nic přes security neprojde. Jde mi o odbavení u check in přepážky. 

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Tam ti zdarma nikdo nic neodbavi..

Staci za listovat o stranku dozadu:

"Upozorňujeme, že pokud jste do své rezervaci nepřidali WIZZ Priority, vaše příruční zavazadlo vám může být během nástupu do letadla odebráno a přepraveno v zavazadlovém prostoru. Vyhnout se tomu můžete následujícími způsoby:

 • Odevzdáním svého příručního zavazadla u přepážky odbavení (check-in), bude přepraveno zdarma; "

Samozrejme, mozu ho odmietnut ak nie je plne lietadlo.

0 Citovat

Beru zpet. Wizz prekvapil. Mozna jeden z duvodu, proc ho ryan valcuje, tam by tohle bylo nemyslitelny bezplatne..

0 Citovat

V sobotu jsem s nimi letěl Praha - Bergamo. Asi každý šel se svým příručním zavazadlem na palubu. Samozřejmě se tam všechna zavazadla nevešla, cestující pobíhali po palubě s palubním personálem a snažili se najít malinké místo. Nakonec vyhlásili do éteru, že ti cestující mají vystoupit, zavazadlo venku odevzdat. Řekl bych, že se to nakonec týkalo cca 15ti lidí. Samozřejmě, že se tím vším protáhl odlet. Dlouho jsem s nimi neletěl, o to zajímavější to bylo v porovnání hned v neděli s Ryanairem, kde tyhle problémy rozhodně nebyly.

Zajímavé byla i situace, kdy někdo dal své malé zavazadlo do binu a letušky sháněly jeho majitele, aby si jej mohl dát pod nohy, aby tak uvolnil místo většímu zavazadlu. Jenže se k němu žádný cestující nehlásil a tak ho tam musely nechat,..

Krok Ryanairu chválím čím dál tím víc..

0 Citovat

Andrea napsal(a):

 • Odevzdáním svého příručního zavazadla u přepážky odbavení (check-in), bude přepraveno zdarma; "


Tímto jde vyřešit přepravu věcí, co by neprošly na palubu, takové menší odbavené zavazadlo do podpalubí. Osobně vyzkoušeno a použito na přepravu lahvinky a nože. Na "letenku" jsem dostal nálepku, že jsem již odevzdal, takže druhé propašovat na palubu nepůjde.

0 Citovat

Můžeš si boardingpassy vytisknout dva a pak u gate budeš mít ten bez nálepky. Tedy pokud se jim info o odbavení zavazadla neobjeví v počítači...

0 Citovat

Dnesny let LTN - TLL, batozina podla novych pravidiel. Personal bol velmi zhovievavy k Non-Priority cestujucim, ktori si niesli 2 ks batoziny na palubu - dostali iba upozornenie, ze nabuduce im ju uz nezoberu.

0 Citovat

Ahojte, aj ked viem, ze vestiacu gulu nemate, ale nemate skusenost z Viedne s novymi pravidlami od 1.11. s WIZZ, ako prisne posudzuju, ze len ruksak zadarmo do lietadla bez priority?  Planujem v polovici novembra odletiet z Viedne, ale mam le letenku naspat, kde mi rpidali 10kg batozinu dole zadarmo a zvazujem ci letenku tam kupi tiez s takouto, alebo by mi teoreticky presiel kufor aj podla starych pravidiel.

0 Citovat

Vcera let Katowice-Tel aviv. Vsechno podle novych pravidel. Temer nekompromisne. Jeden chlapek to uhadal o centimetr ale mel co delat. Taky to podle toho vypadalo - priority skoro pulka letadla...

0 Citovat

Ahoj. Někdo zkušenost z Katovic / Wizzair?

Je povolena na gate kromě příručního taky taška z duty free shopu?

Konkrétně let mimo EU - Abu Dhabi.

 

 

0 Citovat

Neviem ako v Katoviciach, ale nikdy sme u Wizz nemali problem s taskou  s duty free.

0 Citovat

@Audit - dokonce to explicitně uvádí ve svých podmínkách;)

"Duty-free items purchased at the airport following security screening."

viz: https://wizzair.com/en-gb/inform...on/baggage

Ono se to dá někdy v nouzi i trochu využít, ale rozepisovat netřeba, čtou to tady různé Kačeny, co všechny travelhacky potom prodávají své sektě;)

 

4 Citovat

😁😁😁 Ano, Kačena a její 'dutty' free, například.

1 Citovat

to  Vlastimil B - Katovice jsou specifické letiště, funguje tam gestapo walizkove :-)

Samo, že to chci využít ....

0 Citovat

Snad není řeč o Skleničkové Kateřině a její početné sektě, ke které patří i spoustu místních členů?!😀😂

4 Citovat

@niemandos - ti se snad s ní přestěhovali na její alko profil, ne?;)

@Audit - takže by na zdejší schutzstaffel nefungovalo ani ukázání dané stránky z jejich webu?

 

1 Citovat

Mám screen v polštině a samozřejmě uloženou stránku v záložkách. Nevím jestli si byl na KTW, ale tam je handling neomezený vládce 🤕. Dokonce i Paczkomat (lepší obdoba Zasilkovny) toho využil a postavil tam boxy kde můžeš odeslat přebytečné a nepovolené předměty - nápis na boxech - pošli věci, které nemůžeš vzít na palubu. Včetně balícího materiálu😇. V KTW se musí našlapovat opatrně. Nechce se mi cestovat jenom v plavkách 🤪.


paczkomat.jpg

2 Citovat

Takže v Katovicích mi větší batůžek než oněh 40 x 30 x 20 neprojde? Z Vídně nebyl nikdy problém…

0 Citovat

Mnohokrát jsem ve Vídni viděl, že problém byl. Ale vždy to bylo viditelně větší zavazadlo.

2 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Takže v Katovicích mi větší batůžek než oněh 40 x 30 x 20 neprojde? Z Vídně nebyl nikdy problém…

 

V KTW na 99% problém bude. Donutili k tomu v podstatě každého a opravdu velké množství lidí doplácelo, nebo se přioblékalo apod...

1 Citovat

@Mandarinka: viděl jsem problémy ve Vídni zrovna minulý týden. Odmítnutí kufříků s kolečky bez doplatku, i když celkové rozměry byly možná OK. Dalším se nevlezla zavazadla do klece a taky platili - přitom na pohled to nebyly žádné extra velké tašky a batohy.

0