Mumbai (BOM)
Ahoj, v 15:35 přiletím vnitrostátním letem na Terminal 1b letiště v Bombaji, z Terminalu 2 mi v 00:55 odlétá další let zpět do Evropy. Mezi lety tedy budu mít cca 9 hodin. Chtěl bych vzít taxíka a sjet se podívat na nádraží Chhatrapati Shivaji, Gateway of India a slum Dharavi, mám ale obavy z případných dopravních zácp. Prý jsou v Bombaji příšerný a nechci riskovat, že nestihnu odlet. Je tu prosím někdo, kdo byl v Bombaji a mohl by dát vědět jak dlouho trvá cesta z jižního konce poloostrova/města na Terminal 2?
Díky
Vlakem bych to risknul, taxikem jedine s velkou rezervou na cestu zpatky - sice jsem primo tuhle trasu nejel, ale Mumbai je v tuhle hodinu pekelna.. V jakekoliv zapadni zemi bych ti doporucil domluvit se s taxikarem jestli je to feasible, nicmene v Indii bude odpoved automaticky ano, bez ohledu na to, jestli je fakt sance to stihnout..
A cesta vlakem v Mumbai sebou prinasi v nekterych stanicich dalsi challenge, a to je nacpat se do vlaku a udrzet se v nem
Jenom pro info - cesta kterou jsem o vikendu jezdil autem (s mistnim ridicem) za cca 20min (15km) trvala v business hours i 2-3hodiny..
Ahoj.
No.... feasible to je, ale moc času na to mít nebudeš. Když si vezmeš taxíka, je to trochu o náhodě, ale máš relativně dost času, tak pokud opravdu ty památky vidět chceš, dá se to. k CST (nádraží) se dá dojet z CSIA (letiště) za 30 minut když máš štěstí, ale taky za hodinu a půl
. V rámci Colaby už je to pohoda, takže od nádraží kolem fontány a hotelu Taj dojedeš ke ke Gateway of India za pár minut. Ale ta cesta zpátky, to je zážitek. My vyjížděli někdy v 19hod s tím, že odlet máme úplně stejně jako ty v 00:55 s Emirates (tzn. oficiálně 21:55 dopředu zavírá odbavení). Byl to jeden z nejdramatičtějších cestovatelských zážitků jaký jsem kdy zažil, k přepážce jsme po dobrodružné jízdě taxíkem v kolonách dosprintovali ve 22:05 a naštěstí byla ještě otevřená (i když těsně před zavřením). Pokud zvládneš zkouknout nádraží a nábřeží s Gateway do nějakých 45 minut celkem, nebudeš se zdržovat na nějakou večeři v restauraci, nebude mít tvůj přílet zpoždění a nebudeš mít extrémní smůlu na zácpy, tak se to zvládnout dá. S vlakem na této trase ani ve špičce zkušenost nemám, tak neporadím. Good luck při rozhodování ![]()
Ahoj,
z letiska si zober riksu na Vile Parle station (cca 1.5km, cca 50INR) a odtial chod Western Line az na hlavnu stanicu... Spat rovnakou cestou...
Druha trieda v tychto "S-bahn" je brutalne overcrowded, takze zainvestuj trochu navyse a kup si listok do prvej triedy... vyhoda je, ze na listky do prvej triedy sa mozes predbiehat pri okienku (kazde okienko ma 2 rady - jednu na druhu triedu, to je ta dlha a jednu na prvu triedu, v tej zvycajne nikto nestoji
)...
prva trieda na Mumbai CST by mohla byt tak okolo 100INR, presnu cenu si nepamatam ![]()
Vlaky chodia kazdych par minut, btw da sa to najst aj cez google maps (timetable) ![]()
Zdar,
Kamil
Erwin Gateway klidně vynech, v podstatě uvidíš jen zasviněné moře a stavbu která se tváří jako historická a přitom v každé boční ulici vedoucí od nábřeží najdeš starší baráky. Z výletu se budeš vracet po osmé hodině večer takže zácpy /na cestách
/ bych se neobával, nápad s vlakem, jak tady někdo radil, mě ovšem přijde super.