Kupoval jsem včera letenky s BA (PRG-LHR-HKG-KUL/BKK-HKG-LHR-PRG) u té hongkongské Expedie. Vše je v knihovací třídě O, což je jen 25 % mílí, resp. avios podle nových pravidel, které mají platit až od 28. dubna. Chápu to tak, že mám rezervaci podle starých pravidel, a měl bych mít 100 % mílí, jenže už teď se mi zobrazuje, že získám pouze těch 25 %  .

BA - Executive Club

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Ja sem zatim vsechny BA mile proletel za American Airlines lety po USA (treba minuly tyden jsem kupoval na unor Miami - Cancun - 9000 aviosu + 1500kc poplatky)..

Jinak z Prahy vychazeji jeste dobre lety s AB - nedavno jsem koukal na PRG - MIA a poplatky byly cca 2200kc za zpatecku - akorat uz nevim kolik to bylo mil..

Kdyz sem zacal mile sbirat, tak jsem si nacetl z online zdroju spoustu uzitecnych informaci - staci trochu googlovat "how to spend BA avios" a najdete spoustu zajimavych rad a tipu, nema smysl sem znova vypisovat to co uz je nekde napsane .. smiley

Jeste je vyhodne upgradnout 1 transatlanticky segment z businessu do first za 18k aviosu, ale nevim jestli zrovna tohle tady najde sveho kupce smiley smiley smiley

0 Citovat

A je teda lepsie zbierat mile do BA alebo AA. Cital som, ze sa daju aj previest medzi tymito dvomi uctami, je tam nejaky hacik alebo nejaka strata pri prevode?

0 Citovat

Celkem neprijemna zmena pro majitele executive clubu pro nakup award flights smiley Oblibene "kratasy" s AA v ramci USA budu zdrazene z 9k na 15k za zpatecku - tzn. kupte do 2.2.2016 (datum nakupu, proletet muzete kdykoliv behem roku):

Don’t Forget to Book Your Short US American Airlines and Alaska Airlines Flights With British Airways Avios Before The Devaluation on February 2, 2016: Flights in the US that are shorter than 651 miles are the only ones affected by this devaluation, but it’s a pretty big increase from 4,500 to 7,500 miles if you plan to travel any of those routes.

Read more at: Top Ten Redemptions to Look out for in 2016 | Frugal Travel Guy

PS: Po tom co me slusne receno nas*aly AA svoji aroganci kvuli zrusenemu first do CUN koncim s letanim v ramci one world (letos vylitan silver) - proletam vsechny zbyle mile z nasich accountu a dal budu pokracovat A3 u Star a jako backup pro C lety v ramci sluzebek si misto OW poridim nejaky SkyTeam (jeste nejsem rozhodnuty)..

0 Citovat

Poptávám 9000 BA Avios formou vystavení letenky.

(nebo 4500 a 4500 Avios)

0 Citovat

Ahoj,

nemáte někdo zkušenost s využitím Aviosů na půjčení auta? Konkrétně se mi jedná o Kanáry, kde mi to s uplatněním mílí vychází na 3000 Kč, kdežto s vyhlášenou půjčovnou CICAR je to za 6000 Kč. Jedná se mi o to, jestli půjčení vozu přes BA Executive s uplatněním Aviosů neskýtá nějakou zákeřnost (připojištění nebo jakoukoliv jinou podmínku), která by cenu navýšila a já si pak rvala vlasy, že jsem radši nebookovala přes vyhlášený CICAR smiley Nevíte taky, jak je to s uvedením ostatních spolucestujících při rezervaci přes BA Executive? Předvyplněná jsem pouze já jako vlastník BA účtu a nikde nemůžu najít políčka, kam bych doplnila ostatní. Asi blbá otázka, ale nebude pak problém s tím, že budeme čtyři (ve shrnutí rezervace mi to ukazuje "1 traveller"?

Díky za případné rady! smiley

0 Citovat

Loni jsem takto auto půjčoval v Itálii a vše bez problému. Cena (po přepočtu cca. 4.6 avios = 1 czk) vyšla daleko líp než rentalcars a podobně. Připojištění jsem řešil přes worldwideinsurance za pár stovek. Dostali jsme free upgrade na lepší auto, navíc one free additional driver, na kreditce si při půjčení blokovali pouze €60 za naftu. Při rezervaci jsem žádné spolucestující neuváděl. Jestli pojedete v autě 2 nebo 4 je přece jedno.

0 Citovat

Jj mam ozkouseno, vse bez problemu - dostali jsme v cene zadara GPS ($10/den), druheho ridice ($10/den) a zadara plnou nadrz, coz u SUV docela potesilo - nemuseli sme 5 dnu tankovat smiley

Jinak trochu offtopic od pujceni auta ale celkem relevantni pro nazev fora - akorat sedim na EWR v BA lounge a koumaci v US prisli s novym napadem - sekci s teplym jidlem oddelili od kresel a nazyvaji to "pre-flight dinning" na ktere je potreba specialni voucher - takze kdyz prijdete se Silver / Gold kartickou tak povecerite maximalne par piv & koralku & vino & precliky - pouze pokud cestujete businessem, tak u recepcni dostanete navic voucher na "pre-flight dinning" - takze dalsi vyborny napad jak ojebat chudaky co maji nalitany status a leti monkey classem..

0 Citovat

Ahoj, mohu koupit letenku za avios cizí osobě, aniž bych letěl s ní?

Díky

0 Citovat

Standardně ne, ale můžeš tu dotyčnou osobu zaregistrovat do Executive clubu a přihodit si ji do Household accountu, pak to půjde smiley

0 Citovat

To je potom nějaká novinka. Já bych totiž řekl, že standardně ano, pouze pokud máš household account, musíš si tu osobu přidat.

0 Citovat

Taky jsem o tom neslysel - vzdycky to slo bez problemu (koupit letenku nekomu jinemu) za mile.. smiley

0 Citovat

Díky z odpovědi.

0 Citovat

Ahoj, mel bych dotaz na utratu Avios, mam dve moznosti z hlediska me cesty v zari

Mam koupene Madrid - Vancouver a chceme jet na aljasku a ted dve veci
Mame 45 ooo Avios, muzu mit az max 50-55 kdyby mi to moc pomohlo

1a- musime se dostat do Madridu nejlepe nam to vyhovuje z Vidne a to 2 osoby zpatecni 3o ooo + doplatek
1b - auto pujcit ve Vancouveru a jet aljasku tam a zpet , mame to na 14ct dnu cesty

2a - nejak se dostat do Vidne a zpet a pak
2b - prelet Vancouver - Anchorage na aljasce za mile, pres aa.com jsem to videl za nejaky 25 ooo osoba zpatecka ale ja mam avios u ba.com a ted me napadlo jestli si nepletu mile a avios body... Letenky na aljasku jsou drahe to radeji auto z Vancouver.

Mate nekdo nejake info/poradite?
diky

0 Citovat

Tak den a nic ;o) u Executive clubu ;o) premyslim zda jsem dotaz polozil blbe nebo nikdo nevi a nebo jen mam pockat ze se nekdo o info podeli ;o)

0 Citovat

Nepomůžu ti sice s odpovědí ohledně Executive Clubu, ale třeba ti pomůže tahle informace v plánování. Psal jsi, že je let z Vancouveru na Aljašku drahý. Aktuálně má Delta akci na lety na Aljašku z USA, takže z nedalekého Seattlu by ses dostal do Juneau za 122 EUR zpáteční. Tak na to zkus kouknout. Jestli to pro tebe není relevantní, tak to ignoruj, jen mě to napadlo, když jsem četl o tom Vancouveru a Aljašce smiley

0 Citovat

Nevim jestli mas FF u IB, ale mile se daji mezi IB a BA zadarmo prevadet - a IB ti vyhleda uplne jine routingy (a casto taky levnejsi s mensim doplatkem).. Zkus si udelat cvicne FF a naklikat to smiley

0 Citovat

Ahojte, moc diky za info, nakonec sem to vykoumal ale mam jeste jeden dotaz.
Kdyz poletim za dva lidi zpatecku s avios 5o ooo bodiky a doplatkem

11:10→19:50Niki 7086
2:30→6:00Niki 7087

dostanu za tento let nejake avios nebo vubec? Nevim jak to funguje kdyz buknu let s avios body. Dekuji za info

0 Citovat

Samozřejmě, že ne. To už by byla "žravá" smiley

0 Citovat

a to sem si rikal, jenze kdyz se divam, ze cena letenky je 13,5 tis osoba tak sem myslel, ze treba. Super aspon vim, ze nic smiley Diky

0 Citovat

Ahojte, jeste bych mel dotaz na prebookovani letenek kdyby bylo potreba z nejakeho duvodu. Jde o tento pripad

Nakoupim letenky avios+doplatek a potrebuji zmenit odlet o treba par dnu a mozna i prilet nebo ne. Jde mi o to z jakych podminek pro poplatky atd se vychazi a zda se to vubec da prebookovat kdyz se kupuje avios+doplatek.

nasel jsem info http://www.britishairways.com/en-gb/exe ... rvice-fees

a na United Arab Emirates Cancellation/Avios redeposit² AED200 - je to cena za letenku nebo osobu? Budu mit dve osoby na jednom letu a to mi vrati cele Avios body pripadne? chapu to spravne?

Dekuji za info

0 Citovat

Poplatky za změny/storno znáš, podmínky zrušení/změny si ověř telefonicky na pražské pobočce BA, tel. 239 000 277, 239 014 120 nebo 239 000 299 smiley

0 Citovat

Aktualne BA nabizeji docela zajimavou akci - pro vsechny business letenky koupene v tridach J, C, D, & R do 14 cervna (cestovni obdobi cca do konce prazdnin, vic info na BA.com) davaji zdarma upgrade do first class jednim smerem na longhaul legu - v kombinaci s prazdninovyma slevama (napr. zpatecni NYC za 35k v C) z toho muze byt hezky zazitek smiley - zejmena pokud clovek vezme v potaz nesmyslne prazdninove ceny v economy smiley

0 Citovat

Ahoj, nevíte prosím někdo - překlikla jsem se při doplňovaní informací v Executive Clubu a datum narození jsem dala 6.6. (místo 9.6.) a všimla jsem si toho až po uložení...v manage my account, v personal information to už nejde změnit... Nevíte jestli se to dá někde opravit? Nebude to nějak zlobit při online check-ingu smiley ? (na letenkách je to správně)

0 Citovat

Můj první dotaz se týká výhodnosti sbírání mil v Ex. clubu. Zkusil jsem se kouknout na kalkulačku (LHR-JFK) a všude jsou vysoké doplatky (€273.67 taxes, fees and carrier charges) + 13 tisíc mil. Připomíná mi to sbírání bodíků v supermarketu, kdy po hromadě nákupů za 6000 Kč dostanu 50% slevu z předražené ceny. Na status nedosáhnu, má smysl se vůbec tímto programem zabývat?

0 Citovat

Měl jsem letenku AMS-LHR-MIA-LIM koupenou přes BA (poslední segment LATAM) a měl jsem vyplněn Ex Cl číslo frequent flyer účtu. Nicméně let mi zrušili a přesměrovali mě na spoj AMS-LIM s KLM, kde na letence bylo uvedeno číslo Ex Cl účtu. Míle mi do Ex Cl zatím nepřipsali a v KLM účtu je také nevidím. Je šance si je nechat připsat na Flying Blue místo Ex Cl? Přijde mi výhodnější než Ex Cl.

0