Kupoval jsem včera letenky s BA (PRG-LHR-HKG-KUL/BKK-HKG-LHR-PRG) u té hongkongské Expedie. Vše je v knihovací třídě O, což je jen 25 % mílí, resp. avios podle nových pravidel, které mají platit až od 28. dubna. Chápu to tak, že mám rezervaci podle starých pravidel, a měl bych mít 100 % mílí, jenže už teď se mi zobrazuje, že získám pouze těch 25 %  .

BA - Executive Club

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Dotaz na zkušené členy BAEC: jak se ksakru dostanu k Avios za nákupy na booking.com? Nebo je to jenom pro rezidenty v UK?

Vymazal jsem cookies, restartoval počítač, nastavil londýnskou VPN, oboje zkusil na tabletu i notebooku, ale po přihlášení na portálu a prokliknutí dle obrázku se mi otevře normální booking v češtině bez možnosti kdekoliv zadat moje číslo v programu ffp BA. U ffp AY mě to jde, u ffp IB mně to jde, rezervaci s Iberia mám s potvrzením počtu Avios, ale ten počet je tristní (497 Avios za útratu 638 USD, ekvivalentem by bylo 4.000 Avios za 500 GBP na stejné rezervaci... pokud bych dostal stejnou cenu ubytování jako v Genius3, respektive stejnou jako v mobilové aplikaci). 

Jde mi nejen o připsaný počet, ale i o možnost boostování, kterou bych rád v BAEC vyzkoušel.  


booking.png

0 Citovat

To je v poradku. Po provedeni rezervace do 1-2dnu prijde email, ze dekuji za nakup pres portal BAEC a v BAEC uctu se objevi tyto Avios jako pending a pripisi se za cca 2 mesice po probydleni. Momentalne 8Avios/£1. Cislo BAEC a pending Avios se automaticky priradi po prokliku, nic se nikam nezadava.

Boostovani je super, rocni limit 300k boostovacich staci napr. na zpatecku Evropa-Thajsko v C pro dva s Qatarem v C.

2