Ahoj, prosím o radu. Dnes jsem obdržel od Wizz, že u mého letu došlo ke změně odletu. Jemně mi tato situace komplikuje život. Mám možnost zrušení letu bez poplatku? díky .

Wizz Air - změna časů

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj, prosím o radu. Dnes jsem obdržel od Wizz, že u mého letu došlo ke změně odletu. Jemně mi tato situace komplikuje život. Mám možnost zrušení letu bez poplatku? díky

0

Pokud není v rámci minut tak ano, dokonce by měli nabídnout i 120% v podobě kreditu než vrácení peněz smiley

0 Citovat

Děkuji Dave!

0 Citovat

Ahoj. vím, že to sem nepatří, nicméně nemůžu přidat příspěvek do Transavia nevím proč..

v Květnu jsem koupil letenky do Paříže na termín 5. až 8.Září 2015. Společnost Transavia.
Teď mi přišel e-mail kde mám odsouhlasit změnu času.. Píšou, že červeně znázorněné věci mám odsouhlasit.. Změna se týká jen toho, že v Paříži přistaneme o 10 minut později.. To by mi nevadilo, nicméně všiml jsem si, že termín návratu máme ne 8., ale už 7.Září.. s čímž nesouhlasím a mám už zaplacený hotel atd.

Jak bych mohl prosím postupovat? Letenky mám vystavené na původní termín. Psal jsem jim e-mail ve kterém mi vlastně na nic neodpověděli jen že se omlouvají a ať to potvrdím.. Chystám se jim ještě volat, ale radši se zeptám vás zkušenějších..

Díky moc a omlouvám se, že to píšu do Wizz Airu.

0 Citovat

Ahoj. Everlaste to tu řešila na začátku, ale bylo to před 3 rokama tak se raději ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti nyní. Wizzair nám změnil čas letu z Prahy do Milána 15.3. z 12 na 19 45 s čímž nesouhlasíme a tak jsem dal přes formulař v emailu volbu vrácení peněz zpět na platební kartu. Píšou: "Vaši rezervaci zrušíme a vrátíme vám celkovou částku zaplacenou za zrušený let a bude-li to možné i další poplatky (včetně daní a poplatků)." Máte s tím někdo zkušenost ze současnosti, jestli byla vrácena celá částka? Zvolil jsem tuhle možnost a odeslal formulář o vrácení peněz přes volbu z emailu, ale po příhlášení na wizzair se to pořád tváří, že letenky máme...

0 Citovat

Vracajú celú. Ten formulár je trošku nešťastný.

Kľudne zavolaj na lokálne číslo a skontroluj progres

https://book.wizzair.com/en-GB/u...ule_change

0 Citovat

Ahoj, návážu na stejné téma s přebookováním času u Wizzairu, ale s mým konkrétním problémem.

Oznámení o změně času odletu letadla mi přišlo 7.2., ale bohužel jsem si toho všiml až dnes. Odlétáme 22.2 na Sicílii s přestupem v Miláně.

Původně to mělo být:

  • Praha - Milán (WizzAir) - 12:40 - 14:05
  • Milán - Palermo (RyanAir) - 15:30 - 17:10 (přednostní nástup)
  • zpět 27.2. se stejnými aerolinkami
Nyní ale Wizzair nabízí pouze let z Prahy do Milána toho 22.2. v 19:50 - 21:15. Tím nestihnu navazující let a pro mě jsou to dodatečné náklady, se kterými jsem nepočítal. Dokáže tohle nějak WizzAir kompenzovat? Zkusím zavolat potom i na jejich infolinku, ale protože je zpoplatněná a nevím, jak dlouho si s nima budu povídat, tak bych chtěl mít nějakou představu už předem.

Tady jsou nějaké možnosti, které mě napadly, je některá z nich reálná?

  • Poletím do Milána s Czech Airlines už ráno, na jiné letiště a oni mi zaplatí ten let (jednosměrné pro 2 osoby je to za cca 4600 Kč). Nazpět normálně s WizzAirem podle plánu.
  • Poletím do Milána s WizzAirem už předchozí den a oni mi zaplatí ubytování přes noc.
  • Zruším ten let + let RyanAiru a dostanu nazpět nejen peníze za WizzAir, ale i RyanAir.

Na webu píší:

"V případě zrušení letu máte v souladu s nařízením (ES) č. 261/2004 (nařízení), které upravuje obecná pravidla kompenzace a asistence cestujícím v případě zamítnutí nástupu na palubu a zrušení nebo dlouhodobého zpoždění letu, následující možnosti.

  • Provedeme změnu rezervace vašeho letu provozovaného Wizz Air nebo jinou leteckou společností, v souladu srovnatelnými přepravními podmínkami do vaší cílové destinace a dostupností míst. 
  • xxx................"

......V případě změny trasy, je-li čas odletu nového letu den po datu původně plánovaného data odletu, zdarma vám zajistíme ubytování v hotelu a transfer mezi letištěm a místem ubytování. Pokud vám společnost Wizz Air nebude schopná takovou péči zajistit, uhradíme vám náklady na stravu, ubytování v hotelu a přepravu mezi letištěm a místem ubytování. 

Upozorňujeme, že úhrada výše uvedených nákladů platí do přiměřené výše a je třeba ji podložit fakturou (fakturami)."

Z toho mi vyplívá, že by mohli zaplatit ty Czech Airlines (jiná letecká společnost). Noc mi asi nezaplatí, protože to bych musel odlétat další den...

Dává něco z toho smysl?

Díky za pomoc!

Tomáš

0 Citovat

V EU regulaci se toto řeší, pokud vám letecká společnost zruší / podstatně změní let méně než 14 dní před odletem. K tomu ve vašem případě bohužel nedošlo. Wizzair jako takový negarantuje přestupy. Když je změna oznámena déle než 14 dní dopředu, máte zpravidla na výběr jen akceptaci změn nebo vrácení peněz. Správně by tam měla být ještě možnost změny letu, kterou se nízkonákladovky snaží zamlžit. Většinou tu argumentují smluvními podmínkami a jakž takž ochotně vás přebookují na jiný svůj let, případně nějakou partnerskou aerolinku (Ryanair loni při masivním rušení letů ze své vůle přebookovával lety k Wizz, Easyjetu apod., ale už ne na fullcost aerolinky). Podle EU regulace to není tak černobílé, ale bohužel na plodnou debatu s aerolinkou jaksi nemáte dostatek času.

0 Citovat

neviem co by ti mali kompenzovat, to ze ty mas kupenu letenku s Ryanairom o hodinu a pol neskor je len tvoj problem (to nehovorim, ze aj v pripade ak by to letelo je to dost riskantne). Fakt mas smolu, ze tu zmenu ti dali 15 dni vopred vediet.

Jedine co ti odporucam, je zavolat sem https://book.wizzair.com/en-GB/u...ule_change

(to mas isto v emaily, je tam ceske lokalne cislo, takze neskrachujes) a skusit napr. odlet z ineho letiska v ten den... alebo akceptujes zmeny a do buducna sa poucis ... toto si vlastne mohol aj dobre dopadnut, kludne ti originalny let mohol meskat hodinu a potom by si bol uplne v p*deli.

0 Citovat

htomas napsal(a):

Tady jsou nějaké možnosti, které mě napadly, je některá z nich reálná?

  • Poletím do Milána s Czech Airlines už ráno, na jiné letiště a oni mi zaplatí ten let (jednosměrné pro 2 osoby je to za cca 4600 Kč). Nazpět normálně s WizzAirem podle plánu.
  • Poletím do Milána s WizzAirem už předchozí den a oni mi zaplatí ubytování přes noc.
  • Zruším ten let + let RyanAiru a dostanu nazpět nejen peníze za WizzAir, ale i RyanAir.

a) Nepravděpodobné

b) LOL!

c) Zcela určitě od Ryanairu nic nedostanete, tohle je vaše riziko

Jinak 7+14 = 21, tz. jestli je odlet 22. je Wizz bohužel z obliga bez ohledu v kolik hodin mail toho 7.2. přišel

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Jinak 7+14 = 21, tz. jestli je odlet 22. je Wizz bohužel z obliga bez ohledu v kolik hodin mail toho 7.2. přišel

Taky jsem si to už rychle ověřil. Sekl jsem se o den a z příspěvku to už umazal.

Jediné dvě (reálné) možnosti, co máte s Wizzem - požádat je o změnu letu za let na předchozí den NEBO se porozhlédnout, jestli z blízkého letiště nepřilétá do Milána nějaký Wizzí let dřív a požádat je o změnu. Měl byste na ní mít nárok podle EU regulace (ostatní mě když tak opraví). Wizzair ale není zrovna vzorem jejího dodržování v takovýchto případech.

Případně dojet do Milána vlakem nebo autobusem. To se dá taky. Je ale otázka s kým, za kolik a jak dlouho.
0 Citovat

Noční přímý vlak Vídeň-Milán stojí 29 EUR (případně  +40 EUR příplatek za lehátko)/os.

0 Citovat

no tam to vidim realne akceptovat tu zmenu, letiet vecer a hostel/hotel v Bergame. Nie je to najhorsia destinacia na kratu navstevu:)

0 Citovat

Díky všem za pomoc. Krátký termín na přestup jsem risknul, ale nečekal jsem, že to letadlo bude takhle přerezervováno. Jediná akceptovatelná možnost nakonec je letět o den dříve a přespat a porozhlédnout se v Miláně. Prohlídku Bergama máme už aplánovanou na zpáteční cestě, tam je docela velká rezerva. Z blízkých letišť tam RyanAir v tenhle termín nelétá. 

Ještě jednou díky

0 Citovat

Loni jsme letěli Praha - Milán (EasyJet) a Milán - Kutaisi (WizzAir) a posunuli nám let do Kutaisi na dřívější, takže jsme to nestíhali. Nakonec jsme to vyřešili tak, že let Milán - Kutaisi jsme přesunuli na mnohem lepší termín (původně letenky stály pár stovek v březnu, termín přes Velikonoce v dubnu stál k 10 tisícům, ale holt přerezervování je zdarma) a letenky do Milána jsme koupili znovu a ty původní jsme prostě nevyužili, což je taky způsob.

Taky trochu ponaučení pro příště, ale z vlastních chyb se nejvíc naučíme, že :)

0 Citovat

Když Wizz změní čas letu, chce potvrdit, že s tím souhlasím.


Nikde se ale nepíše, do kdy musím potvrdit. Chci si nechat otevřné dvířka - mohu to nechat tak a akceptovat to např. den před odletem a nebo si nechat v den před odletem vrátit kredity? 


Už mi poslali totiž třetí e-mail, že se změnil plán a že mám potvrdit.
0 Citovat

To už se tu řešilo mnohokrát... ano, můžeš to nechat tak a definitivně to vyřešit do 3 hodin před odletem.

Jediná změna oproti minulosti, které jsem si všiml, je, že ty upozornění posílají mnohem častěji.
0 Citovat

Jo, taky už mi poslali asi 5 mailů kvůli jedné změně....

0 Citovat

Ahoj, jaká je minimální doba změny času odletu u WIZZ, abych měl nárok na změnu letu?

0 Citovat

urcite uz to je par hodin, myslim ze 5? ale niekedy to bolo uz pri par minutach

0 Citovat

No me minule prehodili cely den a moznost rebooku tam vubec nebyla, jen potvrdit.

1 Citovat

Treba kontaktovat zakaznicku linku nam zmenili o 1 hod cez chat odmietli hoci co. Nepomohol ani claim nakoniec volal clovek po madarsky na zakaznicku linku a naraz to uz islo penizky prisli do 14 dni spat na ucet. Nemal som problem ani s kreditom. Urcite sa nenechajte odradit wizz air skusa neskutocne ale treba skusat. Keby neslo o 800€ tak to mozno aj vzdam...

1 Citovat

Mají v tom dobrý hokej. Teď jsem se díval do Všeobecných přepravních podmínek (v češtině) Wizz Air Malta a Wizz Air Hungary a v nich se píše v bodě 6.3.2:

"Není-li v úmluvě nebo nařízení 261, případně v jakémkoli průběžně přijatém
předpisu, uvedeno jinak, pokud po provedení rezervace, avšak ještě před
naplánovaným časem odletu vašeho letu, zrušíme váš let nebo změníme
naplánovaný čas odletu a (i) tato změna a/nebo nabízený nový let jsou pro vás
nepřijatelné, a (ii) nedokážeme vám rezervovat alternativní let, který je pro vás
přijatelný, můžete si prostřednictvím našeho telefonického centra vybrat
některou z následujících možností: ", v bodě 16.3 "Pokud dojde ke zrušení nebo významné změně, použijeme kontaktní údaje
uvedené v rezervaci a budeme co nejdříve kontaktovat rezervující osobu,
abychom ji o tom informovali. " a v bodě 9.9.2, který se ale týká jen sedadel, "váš let byl námi zrušen nebo je opožděn o více než 5 hodin a vy jste si
v souvislosti s rezervací zakoupili místo, a s ohledem na takovou událost se
rozhodnete: ".

V dodatku ke starým podmínkám se psalo: "15.1.2. Není-li v úmluvě nebo směrnici 261 uvedeno jinak, pokud, poté co provedete svoji rezervaci, ale
ještě před naplánovaným časem odletu vašeho letu, zrušíme váš let nebo významně změníme
naplánovaný čas odletu a změna nebo nabízený nový let jsou pro vás nepřijatelné a nedokážeme
vám zajistit alternativní let, který je pro vás přijatelný, můžete si po kontaktování našeho
telefonického centra vybrat některou z následujících možností:".

Na tenhle bod ve starých podmínkách se dokonce stále odkazují v mailech o změnách rezervace, i když už obsahuje jiný text.

 

Bod 6.3.2 teda chápu tak, že není definováno, od kolika minut/hodin změny je nárok na změnu/zrušení letu a 5 hodin v bodě 9.9.2 se týká jen platby za sedadlo. Bod 16.3 hovoří jen o kontaktování cestujícího, pokud dojde k "významné změně". Na jiném místě smlouvy jsem nic, co by stanovovalo rozhodnou dobu, nenašel (pravda, nečetl jsem to od A do Z).

Připadlo mi zajímavé, že mi na webu u letu, jehož odlet byl posunut o 55 minut, nabízejí slovně změnu zdarma, ale pouze tohoto letu, zpátečního ne. Přitom naklikat to nikde nejde.

 

 

0 Citovat

@Jox

Díky moc za tento výtah z podmínek. Ale přijde mi, že na to se dá odkazovat leda mailem. Po telefonu tyto podmínky nikdo znát nebude :D

Jejich linka pro Česko je ta, jak automat frajeří kolika umí jazyky, ale česky neumí?

0 Citovat

Telefonista si je může, pokud bude chtít, přečíst. Znát by je měl. Nebo konzultovat se supervizorem, což se mu dá vždy navrhnout. :)

Taky lze zkusit přivolat si přes chat živého agenta, pokud má člověk dost trpělivosti.

1