Ahoj, objednal jsem si letenky na portalu Tripsta a asi došlo k nějakému problému, protože částka která mi byla odečtena z účtu byla chybná - došlo k posunutí desetinné čárky, a tak letenka místo několika desítek tisíc stála pár stovek. Přišlo mi na mail potvrzení letu, el. letenka a posléze i doklad o zaplacení na celou částku. Rád bych odcestoval, a tak prosím o radu. Např. kde ověřit platnost letenky? Pokud je platná, může mi být zrušena? Bude snad zbytek platby stržen později? Celkově co dělat. Děkuji. .

Tripsta

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Ahoj, prosím- máte zkušenost s Tripsta?
když rezervujete přes tripstu (shanim letenky do Kuala Lumpur s Qatarem), tak mi to ukazuje cenu o 800 nizsi nez u prodejce. Tripsta pise, ze kdyz si nezadam nejaky sluzby navic, tak si nebudu moci vybrat jidlo, sedadlo, nic zmenit- to mi jako na zaklade potvrtzenyho etixu nepujde v systemu Qatar nic zmenit? To se mi zda nejaky divny, moc tomu nerozumim… Diky za rady.

0 Citovat

precitaj si cele vlakno od zaciatku a dojdes na to, ze ti potencialne trable za tych 8kil nestoja

0 Citovat

Zaprvé mě fascinuje, že se na vláknu věnovanému Tripsta, kde jsou vesměs zkušenosti zeptáš na zkušenosti s Tripsta, jak psal mato, proč si ho nejdřív nepřečteš? Zadruhé, jak už taky napsal, u letenek do Asie, aby mělo smysl uvažovat o nákupu přes Tripsta a potenciální trable za to stály, tak by musely být letenky levnější řádově o tisíce.

0 Citovat

Přímo to chápu a čekal jsem tyto reakce. To, že jsem se registroval dnes neznamená, že jsem forum nečetl nebo nevnímal tyto problémy. Jen jsem se ptal- když to zadám přes tripstu, tak mi to nedovolí se dostat do systému Qataru a nic si zvolit?
Ano vím, letenka je levnější a pro lidi je atraktivní ta ,,sleva,,. Třeba při koupi letenek přes pelikan.cz jsem se dostal do systému British Airways a mohl si vše změnit.
Omlouvám se za hloupé otázky, omlouvám se za to, že vás to vytáčí... Ale v diskuzi jsem si tohoto nevšiml. Toho, že zákaznická podpora je mizerná a že v případě zrušení letenek se vrátí celá cena- ano.

0 Citovat

No otázkou ještě je, zda to nemají ošéfované tak, že nedostaneš rezervační kód pro Qatar, ale jen u tripsty. To pak opravdu nic nenastavíš smiley

0 Citovat

To vubec jde?

0 Citovat

V tom pripade proc by byla tak tripstaspatna a proc si mam zaplatit o tisicovku vic? Kdy mi blastne Tripsta letenku vystavi, nastavim si sedadla,jidlo atd. Poradv tom nevidim tu nevyhodu. Spis z predchozis diskuzi jsem pochopil jine problemy.

0 Citovat

Především proto, že pokud vše nejde jak má - zrušený/posunutý let (navíc pokud máš těch letů víc, které na sebe navazujé) a podobně, tak zákaznická podpora funguje úplně jinak než u prodejců typu SA, Pelikán a podobně. Když zavoláš tam, tak se hned dovoláš a řešíš, když potřebuješ kontaktovat Tripsta, tak to nikdo x desítek minut nebere, na maily odpovídají za 24 hodin plus. Což může být trochu problém, pokud je člověk v časové tísni a u letenek za 15k už nemávneš rukou, jako u letenky za pár stovek tady po Evropě. A to už tě pak může těch ušetřených pár stovek sakra mrzet. Je to na každým, aby se rozhodl, jestli to riskne, protože to riziko tam prostě je.
Nikdo tady netvrdil, že nedostaneš eticket nebo že jsi jinak neplnohodnotný cestující pro aerolinku.

0 Citovat

Slevový kód na 250 Kč na tripsta.cz (přišel mi jako narozeninový dárek smiley ), měl by platit ještě dnes, lze ho použít jen jednou smiley
BD9496472840

0 Citovat

Happy birthday smiley

0 Citovat

Mandarinka: Sice už byly, ale i tak moc pěkně děkuji smiley

0 Citovat

Tak. Prosim o radu. Zakupil som cez tripsta.cz letenky do Australie (akcia zo Stockholmu s British Airways) na april 2017. O dva dni mi prisli elektronicke letenky (od tripsta.cz). V banke som mal blokaciu sumy za letenku a cakal som kym sa mi strhnu. Dnes som pozrel stav uctu a suma sa mi vratila spat na ucet. Pre istotu som pozrel stranky British Airways aj CheckMyTrip.com ci mi nahodou letenku nezrusili a letenku mam confirmed.

Mam pre istotu kontaktovat zakaznicky servis tripsta.cz a vysvetlit im situaciu? Nerad by som prisiel o letenky

0 Citovat

Je to marný, je to marný, je to marný... smiley

viewtopic.php?f=52&t=2918

0 Citovat

jj...A mohu vynechat prvni segment a nastoupit az v...smiley

0 Citovat

Hm. Nejaká konstruktivnejsia odpoveď?

0 Citovat

Zdravím,

rád bych zakoupil leternky přes Tripsta, ale chtějí 2000 Kč za platbu kartou VISA.
Ví někdo jak jinak provést platbu bez tohoto poplatku? Samozřejmě jinou kartu (např. VISA Electron), která je bey poplatku nemám ...
Samoyřejmě nějaký poplatek kartou bych akcepotoval, ale ne tolik.

Díky
Vlasta

0 Citovat

http://letenky.cestujlevne.com - bez poplatků...

Poplatku u jiných prodejců se zbavíš max tak, že zaplatíš tím, co je osvobozeno od poplatku nebo jej prostě akceptuj.

0 Citovat

Diky za rychlou odpoved. Taky diky za odkaz. Na tvem odkazu na vyhledani letenek najdu tu samou letenku o 3500 draz. smiley
Vynasobeno 3 lidmi ...

0 Citovat

Tak kup u Tripsta a ještě ušetříš smiley A to se vyplatí, ne?

0 Citovat

Tak to urcite smiley Ale chtel bych usetrit jeste vic, kdyz vidim, ze to jde smiley

0 Citovat

Jj, uz jsem zkousel. I pres scyscanner je to tripsta. Ostatni drazsi a taky s poplatkem.
Holt musim najit nekoho v okoli s kartou Maestro (bez poplatku).

0 Citovat

Ahoj,
včera jsem si přes Tripsta zaplatila dva lety a v e-mailu přišly letenky. Ráda bych se ujistila, zda jsou takto v pořádku, protože nadpis je jen: Informace o letu. Vše je přímo v textu mailu, žádný čárový kód, číslo občanky atd.. Oba lety nejdou tisknout odděleně...Z mailu nejdou vytisknout vůbec, jen na stránce Tripsta a zde žádné tlačítko pro tisk, oba lety se tisknou i s ostatními údaji na stránce (typu tel. číslo tripsty, na které se nelze dovolat...). Je to moje první zkušenost, dříve jsem objednávala jinde a přišly mi klasicky letenky v pdf se všemi údaji a čárovým kódem... Tak se obávám, aby mne s tímhle pustili do letadla. ;-) Díky moc za odpovědi. Alena

0 Citovat

Mé čerstvé zkušenosti s Tripsta: najdu si letenku přes Skyscanner, chci koupit 2. 1 letenka stojí 6300 Kč za kus, když koupím 2, tak mě to stojí 7000 Kč za kus. Koupím tedy 1 letenku, vše vyplním, zaplatím kartou a ok. Koupím 2. letenku, ale během toho vznikne problém s platební kartou. Volám na banku a že prý nefungují odchozí platby a odpoledne už to bude fungovat. Tak se bojím, že do té doby už ta cena nebude platit, volám na Tripsta. Tam mi pán suše řekne, že mám smůlu a že mi tu rezervaci nepodrží a zruší. A to mi sám řekl, že problém je v tom, že nefungují platby na Visa kartě. Tak mu říkám, ať mi tedy zruší i moji rezervaci, že sama nepoletím. A oni mi začne vyprávět, že mi řekne, kolik mi po naúčtování storna vrátí. To mě fakt rozčílilo, práskla jsem mu telefonem. Teď mám jen 1 letenku a budu muset věřit, že tu druhou ještě časem zlevní a budu si ji moct dokoupit. To je fakt mazec! Jako by nemohli pár hodin počkat! Požádat o číslo účtu by nešlo, protože mbank neumožňuje platby přes účet do zahraničí :-(

0 Citovat

Co na to říct, komu není rady.... Stačí si přečíst tohle vlákno aby nikdo soudný nekupoval přes Tripsta letenku dražší než za pár stovek.

0 Citovat

V odborných kruzích se tomu říká padnout na hejla. A tohle je hejling jako z učebnice. Jak píše eremi, to se tady řešilo aspoň 150x. Tak jedině sledovat letenku a koupit za příznivou cenu jinde.

0