Ahojte, viete mi niekto poradit letime ryanairom z krakowa ci je v prirucnej batozine povoleny stan (plast nebude problem ale ked tak tie tyce) a konzervy (tuniak 250ml/g) popripade ci sa da dat zadarmo ta batozina do podpalubia. Mate s tym niekto skusenosti? .

ryanair prirucna batozina konzervy

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Ahojte, viete mi niekto poradit letime ryanairom z krakowa ci je v prirucnej batozine povoleny stan (plast nebude problem ale ked tak tie tyce) a konzervy (tuniak 250ml/g) popripade ci sa da dat zadarmo ta batozina do podpalubia. Mate s tym niekto skusenosti?

0

ty konzervy v prirucaku urcite mit nemuzes, v prirucnim muzes mit tekutiny,,aerosoly atd jen o objemu max 100ml!

0 Citovat

Při odletu z Katowic bez problémů prošlo několik konzerv tuňáka, zpátky při odletu ze Stavangeru je při bezpečnostní kontrole nemilosrdně vyhodili jako liquid.
Stejně tak ocelové kolíky na stan, v Katowicích bez povšimnutí, v Norsku si je nechali vytáhnout ven a zkoumali je, nakonec prošly.

0 Citovat

a neda sa ta batozina dat dobrovolne do podpalubia ked splna rozmery tej prirucnej, ze by sme sa na check in desk spytali ze tam mame tuniaky atd ze to chceme dat do podpalubia?

0 Citovat

To pochybuju, pak by to dělal každý, který si chce vzít "zakázané" věci a ušetřit nezaplacením odbaveného zavazadla smiley

0 Citovat

Pokud necestujete do oblastí postižených akutním hladomorem existuje ještě možnost dokoupit potraviny na místě. Připouštím, že z hlediska českého paštikářství je to značně neortodoxní přístup, ale za úvahu stojí.

0 Citovat

smiley

0 Citovat

smiley

0 Citovat

smiley)) twe

0 Citovat

No nevim, za 50 eur v cesku nakoupis jidla na tyden pro dva, takze podle me ses v obou pripadech hodne v minusu. smiley NICMENE!!! Vozit do Norska konzervy s rybim masem je DOSLOVA jako vozit drevo do lesa. smiley

Jinak s konzervama v prirucnim zkusenosti nemam, ale byl jsem na jare na par dnu v Londyne a koupil jsem si tam asi dve kila slaniny (takova ta co se v Cesku nijak normalne neda sehnat nebo strasne draha v Marks & Spenceru). Je to vakuove baleni kde je tak 90% slanina a zbytek nejake tekutiny, takze jsem byl dost na vazkach jestli to vubec zkouset. Borec na Stanstedu, takovej deda, mi to sice pri bezpecnostni kontrole dost zkoumal, ale nakonec se zeptal kam letim, rikam ze do Ceska a on ze - tak to je kousek, to se ti nestihne zkazit, popral mi dobrou chut a sel jsem. smiley

PS: Jsem ted na pul roku v Norsku (autem) a lituju jedineho - ze jsem si toho jidla a chlastu z Ceska nedovezl vic. smiley Hlavne toho chlastu teda, ceny jidla se jakztakz daji prezit kdyz se clovek trosku rozkouka co, kde a kdy kupovat (dobrodruznejsi jdou rovnou na dumpster diving).

0 Citovat

Co se týká jídla v Norsku, zkopíruju sem část mailu, který jsem na jaře posílala kamarádce ohledně cestování Norskem.

Potraviny jsou zhruba 3x tak drazsi nez u nas, ale v kazdem supermarketu je krome beznych potravin i rada vyrobena pro ten konkretni retezec - neco jako u nas treba pro Tesco nebo Billu. Je to vzdycky levnejsi - rekla bych ze cenove na nasi urovni - ale uplne v pohode jidlo, zadny odpad smiley Jen treba obal neni tak uplne designovy. V podstate vsechno ze sortimentu ma vzdy tuto levnejsi variantu. Kdyztak patrejte po vyrobcich First Price (napr. v supermarketech Kiwi, Joker, Meny, Spar), Euroshopper (ICA, Rimi), Coop a Landlord (Rema 1000). Napr. chleba v roce 2010 stal cca 30 NOK, ale chleba od znacky First Price asi 6 NOK.

0
10 reakcí