Proč nechci ušetřit 200,- na letence?

Založil před 11 lety David Eiselt ve fóru Vyhledávače letenek

tak to kombinacia viacerych faktorov - ak by si siel priamo cez nich a bol neskuseny, urcite naklikas rozne poistky, pouzijes "zlu" kartu a vyjde to nakoniec viacej. A potom preco to je lacnejsie? Lebo sa ukazu na prvom mieste vo vyhladavacoh smiley Ale len pri splneni roznych podmienok, ako obskurna platobna karta smiley
No a to, ze sa daju rozne kombinacie nakombinovat, ktore ani letecka spolocnost neponuka, to je skor dane tym obchodnym kanalom a co dovoli GDS.

0 Citovat

Na Aegean jsou super. Hledám teď hlavně přes Momondo a tam to najde zajímavé kombinace pro Aegean s různě dlouhýma přestupama. Klidně i 24 hodin v Athénách. Celkem se dá najít plno zajímavých letenek po evropě a jsou z toho i slušné míle do Turkish Miles&Smiles.

0 Citovat

aegean a ukrajinci, moje srdcovky smiley

0 Citovat

Chlapci, príde rybár k rybároví a hovorí - takého kapra som chytil pred týždňom, že neuveríš. To tý čo to zverejnia v Rybárovi sa môžu skryť. A pred včerom štuka parádna, dlhá ako nohy Verešovej, a dnes som ti bol zase a ešte väčší kapor, ked nemal aspon 29,5kg, tak nech nejem dnes.
A ten druhý rybár hovorí - Si borec. Tak ešte 1 poldeci na teba, to musíme oslavíť.

0 Citovat

@Lucx: flugladen.de ... napr. na 17. septembra sa dala taka letenka za 32 € - 8:00 odlet z Heraklionu do Thesalonik, potom vecer o 23:00 odlet z Thesalonik do Aten, druhy den 15:50 odlet do Budapesti. Tusim 11. Septembra ide kupit za 26€ s Wizzom Budapest - Heraklion ... dovolenka za facku smiley

0 Citovat

I mistr tesař.... smiley smiley

0 Citovat

Aj mna by zaujimali odpovede na tieto otazky smiley Hrabem sa dalej v letenkach od vekslakov, nasiel som dalsiu pre mna zaujimavu kombinaciu s Aegeanom, ale neni mi jasne ako to v tomto biznise funguje smiley Vpodstate uz mam nedavno kupene lety registrovane u Aegeanu, ich system mi dovoluje prebookovat let alebo aj dokupit batozinu, takze k comu mi je este flugladen? alebo vsetko musi ist stale cez sprostredkovatela a on prebera zodpovednost aj za pripadne zmeny ci problemy?

0 Citovat

Kamarád kupoval letenku se Smartwings z Ostravy do Dubrovníku na Tripsta (nebo něčem podobném), letenky Smartwings zrušily (do dané destinace přestali létat). Po několika urgencích a cca 8-10 měsících mu peníze z Tripsta vrátili na účet. Děsivá zkušenost.

Navíc bych se obával, že tyto pochybné servery ani klienta neinformují, pokud dojde ke změně letu, takže se může stát, že na letiště přijedete a odlet byl změněn na jiný čas/den a letadlo již odlětělo = jste bez jakékoliv náhrady.

0 Citovat

Kajícně se přiznávám, že občas využiji tyto prodejce, pokud je tam jednak úspora a případné riziko mě nějak neohrozí (ostatně asi jako většina cestovatelů smiley
Nejhorší zkušenost - o 20 parníků v čele je eDreams a naopak velmi dobrou zkušenost mám dlouhodobě s bravofly/rumbo a asi nejlepší vůbec s airtickets24. Tam jsem si připadal jak se supportem s Platinum Card smiley

0 Citovat

Naopak Ryan je zlatý, co se týkalo a částečně ještě týká možností smiley
Poslední nákup viewtopic.php?f=52&t=2317&start=150#p34688

0 Citovat

nikde jsem nenašel vlákno ke zdejšímu galileu, tak to hodím sem (prosbu).

prosím o doplnění (jestli je to ve Vašich silách) letiště MZG Magong Airport

dík

0 Citovat

Ahoj.
Jen bych potřeboval vědět, jestli to půjde doplnit to letiště do GDS zdejšího nebo ne.

Děkuji smiley

0 Citovat

V novém CL bych uvítal wiki stránku s přehledem a kategorizací všech vyhledávačů a prodejců. A ideálně také hodnocením či komentáři. Po loňských zkušenostech vím, že záleží, u koho letenku koupím. Ale až budu zase něco kupovat a uvidím 15 prodejců, nemám šanci je googlovat, kdo je jak seriózní. Přehledová tabulka by hodně pomohla.

0 Citovat

A jedna, doufám že dobrá, zpráva: https://www.rockawaycapital.com/cs/2016 ... -v-evrope/

Investiční skupina Rockaway dnes oznámila, že podepsala dohodu o koupi portálů cestovního ruchu z portfolia německé společnosti Unister. Součástí transakce, na které se spolu s Rockaway podílí skupina CEFC, je největší německá online cestovní agentura ab-in-den-urlaub.de (AIDU) a online prodejce letenek fluege.de. Ve společném portfoliu Rockaway a CEFC už figuruje cestovní agentura Invia, působící na čtyřech trzích.

0 Citovat

Předchozí vlastník nebyl zrovna populární, jde to dohledat. Zákaznický servis byl mizerný. Když se spojí s Invií, je naděje, že se zlepší. A třeba bude i v češtině. Já se třeba nedokázal dostat přes automat v němčině k živému operátorovi.

0 Citovat

Jeden rychlodotaz (chce rezervovat co nejdříve):

- víte jak je to s prostředním jménem při rezervaci?

Jedná se o cizince, tzn to prostřední jméno má napsané v cestovním pasu.

Ale jsou jen dvě políčka jmeno a prijmeni

a) napsat to oboje do jmena
b) vubec tam to prostedni jmeno neuvadet i kdyz ho ma v cestonim pase uvedeno.

Díky

0 Citovat

Určitě možnost a), tak aby se kompletní údaje na letence shodovaly s údaji v pase (drobnosti jako chybějící mezera mezi dvěma jmény, pokud to systém prodejce spojí, vadit nebude, ale kompletní chybějící jméno by vadit mohlo). Sám jsem to tak několikrát dělal.

0 Citovat

vseobecne by tam malo byt to co je v pase, aj ked co pozeram nejake skusenosti, niekto nedava stredne meno vobec.
Ososbne by som dal do kolonky NAME: krstne meno a stredne meno a do SURNAME/FAMILY NAME: priezvisko, ale urcite sa nic nestane ak sa da stredne meno spolu s priezviskom. Ved kolko krat sa stane, ze meno priezvisko je prehodene a nic sa nedeje.

0 Citovat

Dává se jen 1. jméno a příjmení. Indové mají třeba 6 jmen smiley ale určitě v tomto případě nebude vadit ani varianta tu zmíněná.

0 Citovat

Never ending story... Neinformování o zrušeném letu a následná tahanice a ukazování na viníka.

gotogate-zruseny-let.png

0 Citovat

do not GO TO GATE

0 Citovat

Jeste jsem nikdy nekoupil zadnou letenku jakekoliv nizkonakladovky u nikoho jineho nez primo u nich , cesty mimo Evropu jsemkoupil uz i u agentury , ale rozhodne jsem se vzdycky presvedcil o jejich renome, stejne tak jsem nikdy nekoupil zajezd s cestovkou pres agenturu ,ale vzdy jen u te co to poradala a v dnesni dobe treba ubytovani beru vyhradne pres booking .com primo i kdyz se mnozi podbizeji se slevou

Urcite jsem tim nekdy uz prisel o nejakou tu malou castku , kdy to mohlo byt levnejsi , ale tenhle problem se me proste tykat nemuze , ano muze mi i ten primy neco zrusit ,ale pak jsou mnohem lepsi paky z nich ty penize dostat a i u tech primych si davam pozor na jejich hodnoceni a recenze a neco risknu jen v pripade ze pujde o zanedbatelnou castku , coz jsou v mem pripade pouze narazove akce nizkonakladovek , pripadne chyba v tarifech atd .,. nad 20 euro na osobu bych nic nerisknul mozna snad mimoradne nad 50 , ale tam asi tezko bude nejaka uspora v tisicich , je to pak trosku jen o takovem sportu ziskat nejlevnejsi moznou letenku

0 Citovat

Ja to robim tak isto :) vzdy ked idem niekam dalej ako do europy tak pelikan :) vzdy je cca o 20-40€ drahsie, ale uz sa mi par krat stalo, ze trebalo nieco menit a podobne a so slovakom sa lepsie dohodnes ako s niekym niekde v spanielsku japonsku a podobne :D tak isto ubytko len booking hotels a hoteltonight :D

0 Citovat

A není řešením obav ze změn letu aplikace Check my trip?

0 Citovat

No hej,check my trip upozorní,ale čo keď letecká spoločnosť zruší let, treba prebojovať,ale zrazu OTA ticho

0