Ahoj, tak jsme naletěli Ryanair(30.9.2015). Nákup letenek přes Letušku, nefunkční on-line check-in a nutnost zaplatit poplatek 1290 za letenku u Menzies. Byli jsme dva. Po té co jsem se tam dost rozčílil jsem zjistil následující: 1. Ryan-air (nebo Letuška nebo Menzies) nejspíš záměrně změní mail adresu a telefonní číslo v systému, takže Vám nepřijde žádná informace, že pokud se check in neprovede online, zaplatíte poplatek. Ale překvapivě na správnou adresu přijde vyrozumění, že je čas na check-in 2. Tím pádem nelze provést check-in online variantou 1 a 3. Variantu dva jsem nezkoušel, nevěděl jsem z jaké karty bylo hrazeno. Check-in na Letušce pro Ryan-air nefunguje, stejně tak jako v informačních kioskách na letišti. 3. Pak už nezbyde než zaplatit, jinak neodletíte. Menzies Vám nepomůže s lacinou výmluvou, že jenom vybírají peníze a dohadovat se můžete po příletu. Všichni tři házejí vinu jeden na druhého. 4. Za tu dobu, co jsem se s nimi hádal, přišlo podobně poškozených dalších 5 klientů 5. Budu řešit a dám vědět, jak jsem pořídil. .

Poplatky za Check-in

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

5 reakcí

Ahoj, tak jsme naletěli Ryanair(30.9.2015). Nákup letenek přes Letušku, nefunkční on-line check-in a nutnost zaplatit poplatek 1290 za letenku u Menzies. Byli jsme dva. Po té co jsem se tam dost rozčílil jsem zjistil následující:
1. Ryan-air (nebo Letuška nebo Menzies) nejspíš záměrně změní mail adresu a telefonní číslo v systému, takže Vám nepřijde žádná informace, že pokud se check in neprovede online, zaplatíte poplatek. Ale překvapivě na správnou adresu přijde vyrozumění, že je čas na check-in
2. Tím pádem nelze provést check-in online variantou 1 a 3. Variantu dva jsem nezkoušel, nevěděl jsem z jaké karty bylo hrazeno. Check-in na Letušce pro Ryan-air nefunguje, stejně tak jako v informačních kioskách na letišti.
3. Pak už nezbyde než zaplatit, jinak neodletíte. Menzies Vám nepomůže s lacinou výmluvou, že jenom vybírají peníze a dohadovat se můžete po příletu. Všichni tři házejí vinu jeden na druhého.
4. Za tu dobu, co jsem se s nimi hádal, přišlo podobně poškozených dalších 5 klientů
5. Budu řešit a dám vědět, jak jsem pořídil.

0

Přiznám se, že tomu asi moc nerozumím. Kdybych si tedy koupila letenky s Ryanair přes Letušku nebo nějakého jiného prodejce (což mě nikdy nenapadlo, ale kupovala jsem přes ně třeba letenky BA), tak check-in musí být proveden přes web Letušky? Klasicky přes web Ryanair to nejde? Že se to musí dělat online předem a na letišti v kiosku to nejde, to samozřejmě vím, a znám i pár lidí, co to bohužel napoprvé netušili a platili na místě.

0 Citovat

Nedávno jsem měl podobný problém, nešel udělat check-in online (po všech těch reklamách "nefungovala" klávesa continue), ale po změně prohlížeče z Exploreru na Google to šlo a check-in se podařilo udělat.

0 Citovat

Teď se zrovna pokouším o Check -in na stránkách Ryanair a nějak mi to nejde. Vypíšu údaje pro 5 lidí z pasů a když chci přejít k dalšímu kroku, tak mi to ukončí stránku. Nevíte co se dělám špatně ????

0 Citovat

No bylo to přesně tak, potřebovala jsem to ještě zkontrolovat a nestihla to. Musela jsem zrychlit a je to ok.

0 Citovat

Pokud někdo kupuje přes letušku letenky, které jsou v základu dražší, bude očekávat zcela jinou logiku postprodejního postupu. A to letuška nedodržela - měla ti přinejmenším na checkin poslat upomínku, ale těžko radit, pokud jsme neviděli maily, které ti od nich chodili..

Jinak Menzies ani Ryanair za to nemůže, chyba je na drátě mezi vámi a letuškou.

0
5 reakcí