Užitečný nástroj, který prozradí kde obdržíte nejvíce mil za váš let. http://www.wheretocredit.com/ .

Kam připsat míle do FFP?

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Užitečný nástroj, který prozradí kde obdržíte nejvíce mil za váš let.

http://www.wheretocredit.com/

0

Nově v češtině http://www.wheretocredit.com/cestina (ne, že by to bylo potřeba smiley )

0 Citovat

Musím přiznat, že mám v tom sbírání mílí hokej...Poletím s Turkish, ale letenky pro více osob platil kamarád, mohu si připsat míle? Mohu si případně připsat míle i od těch, kteří by ty své sbírat nechtěli? A hlavně- jak to mám udělat? Zaregistrovala jsem se do Miles and Smiles, ale ta rezervace letenek není na mé jméno, takže nevím, jak postupovat dál.
Také jsme si koupili letenky s AirChina, které patří do stejného FFP, mohu si ty míle nějak přidat pod Miles and Smiles nebo se nejprve musím registrovat do jejich věrnostního programu a pak je převést?
Moc díky za radu, potřebovala bych asi nějaký návod pro blondýny smiley

0 Citovat

Nejjednodušší varianta je najet si do zprávy rezervace u letecké společnosti a tam ke svému jménu zadat číslo věrnostní karty. Takže pokud je to Turkish, tak přes jejich web najet do rezervace. Potřebuješ číslo rezervace a normálně zadáš svoje příjmení.

0 Citovat

Díky moc, je mi to jasnější. Co ty cizí míle, taky si je můžu připsat, pokud o ně ostatní nemají zájem?
Jinak jsem se dívala na Wheretocredit a třeba let s AirChina máme v tarifní třídě L, což u AirChina ukazuje 25 %, ale třeba u Avianca 100 %. Takže je dobré si otevřít FFP u Avianca a míle připsat tam?

0 Citovat

U Turkish se dostanu do rezervace, dostanu se i do Miles and Smiles, ale nepřišla jsem na to, jak ty dva segmenty propojit. Není možné, že se mi míle připíšou automaticky na můj účet u M and S, po proletění všech letenek?

0 Citovat

Většinou nejde připisovat cizí míle, snad jen některý aerolinky mají nějakou možnost třeba připisovat určitý procenta od rodinných příslušníků (myslím třeba u BA to snad jde?). Otevřít FF si můžeš kdekoliv, jde pak o to, kde ty míle pro Tebe v budoucnosti budou mít nějaké využití v podobě třeba award letenek (předpokládám, že asi neplánuješ vylétat si status, tam pak má cenu řešit kolik mil kdo připisuje víc). Míle u Turkish se Ti automaticky připíšou pokud máš přidaný číslo FF programu k rezervaci. Pokud ne a nemůžeš to najít v účtu, tak si buď zavolej nebo napiš mail na aerolinku a oni to bez problémů přidají, případně stačí požádat o přidání na check-inu. To přidání FFP není žádnej problém.

0 Citovat

Díky, konečně jse to pochopila. Máme právě ten sdružený účet u BA Executive Club, tak jsem myslela, že to jde i jinde.

0 Citovat

No jo, blbě vyjádřeno. Letenka je samozřejmě na mé jméno, ale já jsem rezervaci neprováděla, ani za ni neplatila. Už je mi to ale jasné. Připíšu si pouze míle za svůj let. Díky Eremimu za vysvětlení.

0 Citovat

Jak je to s mílemi v případě codeshare?

Číslo letu je např. ČSA OK něco, ale let je operován třeba Air France.

Podle které aerolinky platí pravidla pro připsání mil pokud se liší?

0 Citovat

Počítá se vždy číslo letu. Tedy to, co máš na letence.

Co máš za lubem? Že ty jsi taky slyšel o těch letuškách, co spí s lidmi z first class?

0 Citovat

Ahoj, poletím s Deltou, dva segmenty operované partnery ( KLM a AF), 4 Deltou, v economy. Podle wheretocredit dává 100% mil ČSA ( těm se mi to ale dávat nechce) a Saudia Airlines. Má smysl to napsat k nim? Je to k něčemu? Díky.

0 Citovat

Už dlhší čas rozmýšľam kam pripísať míle. Poletím Air Canada v bookovacej triede P Business Class. Aegean mi dá 200%, M&M len 100%. Nie je problém kúpiť letenky za míle v Lufthanse, Swiss alebo Austrian za míle od Aegean?

Bol by mi prípadný status v Aegean na niečo, keď s nimi asi veľmi nenacestujem? Myslím salóniky (to asi s nimi u iných leteckých spoločností neužijem, ak som to správne pochopila).

0 Citovat

M&M som mal par rokov, ale to je uplne naprd, nic poriadne nikdy sa nedalo kupit a ked ano, tak za to vyslo tolko, ze za mile + poplatky clovek dal viac ako keby si kupil novu letenku.

Radsej by som riesil ten Agean, kde aspon sa da rychlejsie status poriesit

0 Citovat

Len ich status sa mi zdal u iných leteckých spoločností dosť nevyužiteľný.

0 Citovat

co ja viem, na silver si za 24 000 mil a na gold za dalsich 48 000 - tam zu mas star alliance saloniky, extra baggage a pod. a potom uz by sa patril s tym aj nejaky status match. ale fakt zalezi na tom ako casto lietas.

0 Citovat

Podľa Where to Credit by malo byť za tento celý len spolu 23039 míľ. Ešte to bude chcieť nejakých 1000 míľ zozbierať.

0 Citovat

Tak som zistila v mobilnej aplikácii, že tam mám asi za registráciu 1500 míľ, čo je super.

0 Citovat

no tak pekne pomalymi krokmi vpred:)

0 Citovat

tonic ďakujem za pomoc.

0 Citovat

Za registraci do 30.11. v Miles & More app je 500 mil

http://www.miles-and-more.com/on...id=1000222

jinak tady u LOTu mívají akce

http://www.lot.com/pl/pl/promocja-milowa

0 Citovat

Silver u Aegeanu ti nebude moc platný :-) Pokud bys měla šanci, proleť 4 lety s Aegeanem a máš Gold, což už garantuje vstupy do salónků v rámci Star Alliance.

0 Citovat

Ale najprv musím aj tak získať Silver (míle za let + bonus za registráciu) a potom v priebehu 12 mesiacov 4 lety + 24.000 míľ. Aspoň tak to chápem, keď čítam podmienky. Alebo sa mýlim?

0 Citovat

Bonus za registraci jsou bonusové míle, ne statusové. Takže ty nepomohou.

Potřebuješ 24k mil + 4 lety na Gold (v tom máš už i Silver za 12k + 2 lety)

0 Citovat

Tak ma budúci rok budú čakať lety, niečo vymyslím.

0