Letíme z Azor. Já s manželkou a přikoupený odbavený 15kg kufr, dva bágly do kabiny. Kufr podle mincíře 17kg. Uvnitř 2 flašky místních likérů. Byli jsme už online odbavení a s online boarding passy,tak už.nebyla žádná ekonomická varianta,jak s tím naložit, ani s chatem Ryanu. Ten nejdřív nabízel přikoupení 5kg a pak že to nejde,že jen další kufr za poplatek za kufr a reprint boarding passů. Jak jsme to vyřešili? 1) flašky dali do původně kabinového báglu a ten zdarma poslali do podpalubí. Na chatu nám sice říkal o tom,že pro tenhle bágl taky platí pravidla o kabinových zavazadlech,ale je to nesmysl. Váhu jsme tak rozložili mezi baťůžek a kufr a vyšlo to. 2) přišli jsme na to,že když odbavíme kufr a k němu přidáme 2 kabinové baťohy do podpalubí, zřejmě si nikdo už nevšimne,že do kabiny neseme další dva, když si je necháme někde stranou od check-inu.  .

Finta fň s báglama

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

16 reakcí

Letíme z Azor. Já s manželkou a přikoupený odbavený 15kg kufr, dva bágly do kabiny. Kufr podle mincíře 17kg. Uvnitř 2 flašky místních likérů. Byli jsme už online odbavení a s online boarding passy,tak už.nebyla žádná ekonomická varianta,jak s tím naložit, ani s chatem Ryanu. Ten nejdřív nabízel přikoupení 5kg a pak že to nejde,že jen další kufr za poplatek za kufr a reprint boarding passů. Jak jsme to vyřešili?

1) flašky dali do původně kabinového báglu a ten zdarma poslali do podpalubí. Na chatu nám sice říkal o tom,že pro tenhle bágl taky platí pravidla o kabinových zavazadlech,ale je to nesmysl. Váhu jsme tak rozložili mezi baťůžek a kufr a vyšlo to.

2) přišli jsme na to,že když odbavíme kufr a k němu přidáme 2 kabinové baťohy do podpalubí, zřejmě si nikdo už nevšimne,že do kabiny neseme další dva, když si je necháme někde stranou od check-inu. smiley

0

Já to nechápu..Měli jste zakoupené jedno odbavené zavazadlo, jak je možné, že vám odbavili tři? Někdy to dělají, když je moc kabinových, tak zdarma nabídnou odbavení, ale to je výjimka, ne finta..

0 Citovat

Kabinové lze zdarma odbavit dolů.

0 Citovat

Jako že u check-inu před vstupem do letadla mohu říct, že chci dát své příruční zavazadlo do podpalubí? To by mě teda nenapadlo, ale nakonec proč ne. Na druhou stranu ani v takovém případě obsluze určitě nic nebrání v tom, aby zavazadlo předtím přeměřila a převážila, a podle pravidel pro kabinová zavazadla jej nepustila dál. A z druhé strany, když už to projde, proč to dávat do podpalubí a nevzít rovnou s sebou?

0 Citovat

Protoze s litrem alkoholu neprojdes pres bezpecnostni kontrolu. I kdyz podle me asi by stacilo alkohol nechat v odbavenem, do batozku si napraskat veci aby vysly kila a jit normalne.

0 Citovat

Je to tak, jak popisuju v prvním příspěvku. Kabinové lze zdarma šoupnout do podpalubí. Na pásu na check-in je zváženo a když se nezdá rozměr,tak i přeměřeno (viděli jsme u jiných).
S litrem alkoholu jak píše kolega-do kabiny nelze. Proto jsme ten baťoh poslali dolů. Nešlo to ani nijak přeházet, aby mohl jít baťoh nahoru, protože ty flašky váží hodně na malý objem, kdežto fusekle neváží nic a jsou neskladné. Kufr byl nakonec poloprázdný a baťůžek narvaný.

Fakt by mě ale zajímalo, zda by prošly 4 kabinovky, kdyby se 2 poslaly dolů a se dvěma prošlo security. Podle mě ano.

0 Citovat

Tohle se mi nezdá.. Ale do té doby, než to neozkouším nebudu nic rozmlouvat smiley

0 Citovat

Co, 4 bágly nebo baťoh do podpalubí zdarma?

0 Citovat

A je to uz otestovane? V marci sa chystam do Maroka na svadbu a bol som povereny doniest nejaky domaci alkohol. Najprv som myslel, ze si normalne zakupim bagaz, ale tento trik sa mi pozdava ovela viac (kedze na cestu do maroka zo svk potrebujem prestup, je to dvakrat bagaz). Ze je to istota teda nechat si odbavit kabinovu batozinu a poslat ju dole? Spravia to stale, alebo iba ked je vybookovany let a tusia ze nebude miesto na batozinu hore?

0 Citovat

Otestované to je-bágl dolů a dokonce to myslím sami nabízí na webu,jinak bych to ani nevěděl.

Co není otestované je poslat kabinovku do podpalubí a druhou, ve frontě zašitou, kabinovku si pak vzít ještě na palubu.

0 Citovat

Dva bagle mi netreba- Ved do maroka stacia dve kosele (v jednej priletim, v druhej odlietam smiley) len ten chlast ako prepasovat. Nebudu nejake obstrukcie s neidentifikobatelnou tekutinou? Domacu s kolkom a etiketou zozeniem asi len tazko...

0 Citovat

Ne,v kufru se to nezkoumá

0 Citovat

Kde je to přesně napsané, že si můžu kdykoliv požádat o kufr dolů, i když poletím v celým letadle sám? Ještě jsem nikdy nikoho neviděl, že by žádal o to mít kufr dole. Dokud je obsazeno do 3/4 míst, což je dost možná při většině letů, tak jde všechno do kabiny, ne? Jen tak při 2 letech z 10 se mi stalo, že bylo letadlo úplně plné a požádali až PO puštění poloviny lidí do gatu druhou polovinu lidí, jestli jim nemůžou dát zavazadlo dolů.

0 Citovat

Upřímně taky mi to postrádá smysl u ultra low cost typu Ryanair, který se snaží srazit cenu jak se dá, že by na požádání checknul komukoliv zavazadlo (byť příruční, to už je ve finále jedno jaké), když se za to standardně platí a hlavně, když se obecně snaží předejít nutnosti check-in zavazadel - poplatky za handling a časová ztráta, kdy Ryanair řeší každou minutu. Osobně bych řek, že kdyby jsi neměl jedno check-in zavzadlo, tak by tě poslali do háje. Ale pouze můj názor.

0 Citovat

Nemůžu to najít. Ale fakt jsem sibto nevymyslel. Je ale pravda,že jsme měli zakoupené zavazadlo. A řekli mi to i na chatu ryanairu,když jsem na hotelu pár hodin před odletem řešil, co s těma flaškama chlastu. A řekli mi to i na check-in - kabinovka do podpalubí zdarma. Pokud si to nedogooglíte sami, kontaktujte ryanair.

0 Citovat

Na webu to nikde nemají, naopak, všude zdůrazňujou, že vše, co je check-in je za poplatek, ale zjišťovat to hloubeji nepotřebuju, konkrétně mně je to úplně jedno, když letím Ryanem, tak vždycky jen s baťohem. Jen mi to přijde jako nesmysl, ale jak jsem psal, jen můj názor, ty jsi u toho byl a co píšeš nezpochybňuju, jen si myslím, že tam mohlo hrát roli to jedno odbavené zavazadlo, které jste měli.

0 Citovat

Nevim jak u Ryanairu, ale u easyJetu jsme na problemovych letech (tzn napr 150 pax a pouze 20 zaplacenych kufru) zdarma nabizeli odbaveni cabin bags do nakladoveho prostoru jiz na checkinu, a to z toho duvodu, aby se zbytecne nezpozdovalo A/C tim, ze se na posledni chvili resilo, ze se nevejdou vsechny kufry na palubu. Tato vyjimka samozrejme ale neznamenala nejakou vyhodu ve forme vetsiho kabinoveho zavazadla pripadne vice kusu. To, ze pracovnik odbaveni prihmouri oko nad vyssim rozmerem (vaha u kabinoveho zavazadla tusim u easyJetu roli nehraje) je vec jina.
Takze ano, verim ze obcas toto akceptuji i u FR, nicmene treba tady v PRG funguje procedura, kdy odbaveni gate-bagu do podpalubi probehne az na gatu (dobrovolnych i nedobrovolnych) a to az po radne kontrole, zda kabinove zavazadlo vyhovuje podminkam spolecnosti, takze pochybuji, ze by na prepazce jen tak odbavili zavazadlo navic.
A k tomu figlu odbavim zavazadlo zdarma a jeste dalsi vezmu jako kabinove, muze to vyjit, obzvlast pokud je na gatu nekdo jiny. Ale nevylucuje se, ze si toho vsimavy a dusledny personal letiste muze vsimnout a pak muze chtit druhe zavzadlo doplatit (coz je u FR 30EUR/GBP a vice) nebo vyloucit z prepravy...

0
16 reakcí