Dobrý den, letám 1-2x měsíčně většinou s Lufthansou, občas Swiss a dalšími ze Star Alliance (ekonomicky - pracovně a nejlevnější knihovací třídy). Sbírám body do Miles and More and také segmenty. Těch mám letos 28 a mil cca 22 tisíc. Do konce roku bych snad měl získat Frequent Flyer. Chtěl bych se zeptat, který program si mám pro příští rok zvolit, aby získal nejvíce mil / výhod? Na kterou z činností se vyplatí míle utratit ? (půjčení auta, letenky, hotely?) Předem děkuji .

Star Alliance - který program zvolit

Založil ve fóru Frequent flyer programy

12 reakcí

Dobrý den,
letám 1-2x měsíčně většinou s Lufthansou, občas Swiss a dalšími ze Star Alliance (ekonomicky - pracovně a nejlevnější knihovací třídy). Sbírám body do Miles and More and také segmenty. Těch mám letos 28 a mil cca 22 tisíc. Do konce roku bych snad měl získat Frequent Flyer. Chtěl bych se zeptat, který program si mám pro příští rok zvolit, aby získal nejvíce mil / výhod?
Na kterou z činností se vyplatí míle utratit ? (půjčení auta, letenky, hotely?)

Předem děkuji

0

Ujasnit si, co budeš chtít.. Bonusové letenky nebo status a tím výhody v čele se salónkem?

Jinak pokud budeš pokračovat v tomto rytmu, tak snad ani není potřeba nic měnit smiley

0 Citovat

Ahoj Dave, díky moc za odpověď.
Omlouvám se, že píšu až teď, ale nevím, zda lze někde zvoolit upozornění na zprávu v "mém "foru.
Tak mám další 2 lety a salonek, už bych ted měl mít, ale na další vyšší status se u Lufthansy nedostanu (je až za 70 letů/rok). Tak mě napadlo, začít sbírat na další lety míle do jiného Star Alliance programu. Který je nejvýhodnější? ANA, TAP či jiné? Chtěl bych teď hlavně nasbírat míle na letenky / hotely. Díky moc.
Za 2 týdny poletím soukromě s Qatar a Pegasusem do Dubaje a na Srá Lanku, vyplatí se taky sbírat míle?

0 Citovat

Proky, díky moc za radu.

Můžeš mi ještě prosím poradit ohledně těch programů, jako zkušený cestovatel?

0 Citovat

Zkus google - asi nema cenu sem prekladat to, o cem uz v minulosti napsalo dalsich tisic lidi.. smiley Nejrychleji nasbiras gold u A3 - ja treba sbiram A3 kvuli tomu, ze utracim mile za letenky Prahy na Kretu - spousta mych kolegu zase sbira LH, kvuli letenkam do USA..

Pokud litas v economy, tak si myslim nema moc velky vyznam sbirat mile od vic partneru v ramci jedne aliance..

0 Citovat

Ahoj, díky moc. Koukal jsem na Aegean. Nikdy jsem s nimi neletěl a protože změnili podmínky, tak asi zůstanu u Lufhansy.
Díky moc.

0 Citovat

Luftwafe je super, akorat sem pred chvili priletel z Mnichova - musim rict ze na me udelali super dojem - poslednich par let jsem lital hlavne s OneWorldem a trochu toho lituju - pristi sluzebku asi vemu s Nemcema.. smiley

Docela me bavilo to prtavy letadlo - kdyz sem vylejzal, tak sem si na tech minischudkach pripadal jak pilot bombarderu za druhy svetovy smiley

0 Citovat

Ahoj, díky moc za tipy.

Jo, jejich letadla na krátké trasy jsou prťavý smiley

0 Citovat

Ona je to občas dost alchymie co kam připsat.. Např. za dva lety do Japonska budu sbírat u A3 a koupím jeden let PRG - ATH - VIE za 1500 s tím, že hned jsem na Silveru. Naopak další let s AB do A3 nepřipíšu, ale hodím to do Etihadu, neboť je to fare W, kde se míle nepřipisují. Ale Etihad na status píše vždy 100% proletěných mil, takže na letenky a upgrade 0, ale status 100%,.

0 Citovat

Ahoj Dave, díky moc. Tohle je fakt alchymie a obávám se, že bych těžko zjisťoval. Existuje někde souhrnná tabulka jednotlivých společností a programy a kolik mil je potřeba a pak jejich výhody? Mám už frequest traveller program Miles and More a už jen sbírám míle u Lufthansy. Když si za ně koupím letenku,zahrnuje i poplatky a taxy nebo to musím doplatit bokem?

0 Citovat

poplatky a taxy jsou bohužel mimo.. Souhrnná tabulka nevím, ale určitě by nebylo od věci ji vytvořit. Kam přiřadit míle umí wheretocredit.com

0 Citovat

Ahoj,

chci se zeptat. zda má vůbec smysl se registrovat do nějakého FF programu, když lítám cca 2-3 za rok?
Letos poletím se Star Alliancí do Bangkoku (Air China), Japonska (Turkish Airlines) a Ruska (Austrian).

Dle podmínek společností nedosáhnu na žádný zajímavý status.
Obecně nejsem příznivec nějakých zákaznických kartiček.

díky

0 Citovat

Pokud lítáš málo, může se vyplatit Asiana. Status se sbírá 2 roky a míle propadnou až po 10 letech. Ale některé letenky načítá s nižším %.

0
12 reakcí