Ahoj, v létě plánujeme trip na západ USA, LA, San Francisco, Las Vegas a národní parky kolem. Když se dívám po letenkách, bohužel se dostávám na čísla převyšující 1000 USD. Zeptám se - je tato cena konečná, nebo se na období letních prázdnin vyplatí letenky koupit třeba až v květnu? Jak se (jestli vůbec) mění cena letenek v období letních prázdnin? Cestou zpět bychom rádi udělali cca 5 denní výlet někam do Karibiku. Máte tip na nějaký hezký ostrov s dobrým leteckým spojením zpět do Evropy? Pokud by nevyšel Karibik, asi by na relax a koupání v moři stačila i Florida, v tom případě se letenky pohybují někde kolem 1300-1400 USD, což mi přijde už opravdu dost. Bohužel asi v létě nepůjde ta cena moc níž.. Ještě doplním, že odlet klidně i z Vídně, Polska, či Mnichova. Díky za postřehy! Pavel .

Západ USA - červenec/srpen

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

12 reakcí

Ahoj,
v létě plánujeme trip na západ USA, LA, San Francisco, Las Vegas a národní parky kolem. Když se dívám po letenkách, bohužel se dostávám na čísla převyšující 1000 USD. Zeptám se - je tato cena konečná, nebo se na období letních prázdnin vyplatí letenky koupit třeba až v květnu? Jak se (jestli vůbec) mění cena letenek v období letních prázdnin?

Cestou zpět bychom rádi udělali cca 5 denní výlet někam do Karibiku. Máte tip na nějaký hezký ostrov s dobrým leteckým spojením zpět do Evropy? Pokud by nevyšel Karibik, asi by na relax a koupání v moři stačila i Florida, v tom případě se letenky pohybují někde kolem 1300-1400 USD, což mi přijde už opravdu dost. Bohužel asi v létě nepůjde ta cena moc níž..

Ještě doplním, že odlet klidně i z Vídně, Polska, či Mnichova.

Díky za postřehy!
Pavel

0

Zrovna ted jsou v akci s Turkish Airlines za 15tis z Prahy, terminy ale jen do 31. cervence 2016.

14190,- Praha - Los Angeles https://www.pelikan.cz/cz/calendars/list/3009
14900,- Praha - San Francisco https://www.pelikan.cz/cz/calendars/list/3010

A jak se cena meni v obdobi letnich prazdnin? Velmi prudce smerem nahoru. V roce 2013 jsem letenky na cervenec kupoval v kvetnu a to bylo pozde, cena rostla cim vic byly terminy do prazdnin (treba 25. cervna-31.cervence tehdy stalo jenom 16,5t, ale treba 1. cervence-31. cervence uz bylo za 23. tis a treba 15.7.-15.8. uz bylo za 30). Nicmene tehdy nebyly kalendarove vyhledavace typu Kayak (nebo jsem je tehdy neznal?), takze jsem to vsechno prohledaval rucne, ale zkousel jsem tehdy opravdu mnoho variant vseho mozneho a cim vic termin do cervence/srpna, tim drazsi.

Ale jak tam jeste narvat ten Karibik, to uz neporadim smiley

0 Citovat

No, tak to jsi mě moc nepotěšil smiley

1) Moc se mi nechce vláčet se do Istanbulu a pak zase zpět směr USA
2) Letenky teď koupit nemůžu, kvůli domluvě dovolené v práci.. :-/

0 Citovat

No urcite pujde neco sehnat i pozdeji, ale kazdopadne az do kvetna bych necekal smiley

0 Citovat

Já ten Karibik zmínil kvůli tomu, že když poletíme zpět do Evropy, letí se na stejný směr + kvůli posunu času by to možná bylo lepší, než letět ještě dále na západ na Havaj. Havaj jsem plánoval ze začátku, ale přišlo mi, že ty ceny letenek byly už opravdu extrémní..

Bohužel jsme vázáni na termín letních prázdnin.. :-/

0 Citovat

z Karibiku lietaju Norwegian do Europy z Portorika a kedze je to nizkonakladovka, tak neni problem kupit 1-smernu letenku... pokial viem tak lietaju do Osla a Stokholmu, ale asi aj do inych destinacii... vyhodou je, ze z Osla i Stokholmu mozes letiet s Norwegian i do Prahy, takze si vlastne mozes kupit celu cestu z Portorika az do Prahy priamo od nich

0 Citovat

To bych spíš sjel do Mexika nebo na Baju, když mají jako hlavní cíl to Západní pobřeží. Pokud chtějí ušetřit na letenkách, tak jim přískoky do Karibiku nebo do Evropy s rozpočtem dost zamávají.

0 Citovat

S přítelkyní chceme dát tři týdny v Záři na západě USA. Plánuji letenky řešit až po novém roce...

0 Citovat

Západ USA v tehle mesicich je sebevrazda. Doporucuji zari...

0 Citovat

Ahoj, plánujeme podobný okruh na září/říjen. Přílet do San Francisca, poté 2 týdny jízdy národními parky, přes Las Vegas do Los Angeles. Odtud přelet do Orlanda a pak možná týdenní plavba Karibikem. Má někdo zkušenost, tipy, triky? Díky!

0 Citovat

Když už, tak leťte z Vegas. LA je o ničem a den ztráta času. Jinak na tři týdny je to šílený úprk a zhruba něco ve stylu "když už jsme v tom Španělsku, tak si zaletíme na pár dní do Finska" pokud to přenesu na evropské poměry.

0 Citovat

My sme dali za 2 týždne okruh SF -> LA -> San Diego -> Joshua Tree -> Grand Canyon -> Las Vegas -> Sequioa -> Yosemite -> SF a bolo to fakt o držku. Ak si chcete čas v NP naozaj užiť tak odporúčam tie celé 3 týždne stráviť na západe USA a už to nehrotiť plavbou. Na druhej strane, niekto má rád robenie fotiek za jazdy z auta, takže mu možno na celý okruh bude stačiť týždeň smiley

0 Citovat

Ahoj, bohužiaľ ohľadom ubytovania nie, pretože sme išli low cost. Využívali sme buď couchsurfing, alebo sme kempovali alebo spali v aute keď bola zima (v marci v Yosemitoch a Sequoia ešte celkom hej). Ak chceš spať priamo v parkoch tak doporučujem stránku www.nps.gov kde nájdeš o parkoch prakticky všetko.
Inak vstup do týchto 3 NP je dohromady 80$, to si radšej kúpte America the Beautiful Annual Pass za 80$. Môžete navštíviť viac parkov, a platí to rok. Pas je síce neprenosný, ale môžu ho vzadu podpísať až dve osoby (minimálne to tak bolo minulý rok v marci) takže ho môžete potom niekomu (pre)dať smiley

0
12 reakcí