Zdravím Cestujlevne.com! Rádi bychom v únoru na Filipíny, ale s koupí letenky úplně nechvátáme. Spíš doufáme, že se do konce roku objeví nějaká akční nabídka. Nedoporučili byste nějaké aerolinky, které si máme hlídat? Díky, Lenka .

Filipíny

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Máte někdo zkušenost tady s přepravou Panay(Caticlan) - Boracay? Já všeobecně na FIlipínách moc těm objednávkám dopředu nevěřím, oni jsou zvyklý vše řešit na místě. Jako zní to hezky, přemístí člověka z letiště na Boracay bez starostí.

https://www.bookaway.com/

0 Citovat

Funguje to v pohodě. Nejlepší asi toto https://www.islandstarexpress.co...y-transfer levněji to neposkládáš, resp. ano, ale opruz s naháněči a čas navíc. Kdy tam budeš? Abych tam o tebe nezakopával jako v našem rodném městě;-)

0 Citovat

asi to vychází na 5-8/1 co jsme s ženou plánovali. Chtěl jsem být to pátku ale to nám neletí nic rozumně do CRK.

BTW: nevozej z Caticlanu i do toho druhého přístavu na východě? Že bych si pak došel do ubytování po pláži. (teď jsem si to dočetl, aha, oni nás vemou až do ubytování, hm, to je servis.)

Jinak jsem koukal, že tam jezdí nějaký okružní autobus jednou za hodinu tak je asi doprava po ostrově řešitelná. Já upřímně nesnáším ty zloděje v tricyklech. 

0 Citovat

Na tricykly stačí se zeptat místních (ideálě nějakých policajtů kolem), za kolik jezdí, případně si vyžádat ceník (musí ho mít). Když i přesto budou chtít krást, zeptáš se na jeho registrační číslo (který má viditelně nalepený), řekneš mu, že se zeptáš na municipality, kolik to má stát, a on velice rychle zjihne, a sveze tě ještě za míň. Vyzkoušeno mnohokrát. Ale ty ceny na delší vzdálenosti stejně nedávaj smysl.

0 Citovat

Na to asi fakt nemám buńky, takhle jsme se v Alaminos hádali ve 4 ráno a zmrd odmítl ustoupit, asi 300php za cestu co měla stát 50. A to se mnou byla moje filipínská manželka. Některý jsou neskutečný šmejdi.

Ale já už Boracay nastudoval a on tam jezdí dokola e-bus takže úplně supr. A v městech mě nejvíc baví jezdit jeepem a ty naštěstí účtují normální ceny.

0 Citovat

jeep beru jako vyloženě nutný zlo. Baví to chvíli, než člověku dojde, že dýchat to je o raka... Jako lepší než tricycle (ty smrdí míň, ale je tam to dohadování a je to dražší), ale výhradně s něčím na zakrytí xichtu, jinak to nedávám.

0 Citovat

tak ono mas jedno jestli to cuchas na ulici nebo primo v autě :) 

No koukal jsem , že na Boracay mají teď elektrobusy za paušální lístek takže cestování po ostrově asi vyřešeno.

BTW: tušíte někdo jestli se dá přespat na 100 Island? Já tam myslím viděl nějaké ubytování ale na internetu nic není. Ale možná se mi to jen zdálo. Mě to tam hrozně láká. Navíc tam nejsou skoro žádní turisté z našich končin, přišlo mi, že to je cíl hlavně pro Filipínce a jiné asiaty.

Jinak asi přespíme v Lucap ale to už není ono.

0 Citovat

Znáte někdo Royal Air? Zvažuji jarní island-hopping výlet z Taiwanu a tato společnost má přímé lety TPE–MPH za dobré ceny a v dobré časy... až podezřele dobré. Šli byste do toho, a nebo radši přes Manilu s osvědčenějšími aerolinkami jako Philippine Airlines nebo Cebu Pacific?

screenshot-2025-11-04-at-13-15-39.jpg

0 Citovat

Neriskoval bych to..

0 Citovat

mě to nepřipadá podezřele levný, na Filipíny drahota :) Pokud to lítá z TPE tak to musí splňovat určitě nějaké standardy.

Tady si lidi stěžují na rušení letů ale je to dva roky starý

https://www.reddit.com/r/phtrave...ph_review/

0 Citovat

zvažoval jsem to asi před rokem, ale co jsem četl recenze o rušení a rozpadajících se letadlech (second hand kdoví odkud), říkal jsem si, že to už je i na mě moc (a to snesu hodně). Zabalit to zatím nehodlám :-)

screenshot-2025-11-04-at-11-14-39.jpg

0 Citovat

aab753 napsal(a):

Znáte někdo Royal Air? Zvažuji jarní island-hopping výlet z Taiwanu a tato společnost má přímé lety TPE–MPH za dobré ceny a v dobré časy... až podezřele dobré. Šli byste do toho, a nebo radši přes Manilu s osvědčenějšími aerolinkami jako Philippine Airlines nebo Cebu Pacific?

nelítá tam nějakej Tiger nebo Starlux? A potom po PH s Cebu...

0 Citovat

Cebu i AirAsia létají z TPE do Manily, nicméně pokud chceš na Boracay, tak je to zbytečný voser, já bych to klidně od toho Royal Air koupil. Co se týče stáří letadel, tak 2 týdny zpátky jsem letěl ještě starším OK-SWT u QS. Teď jde z flotily rovnou do šrotu. Koneckonců filipínská AirAsia má taky flotilu plnou podobně starých šrotů a tam bys to hádám koupil bez mrknutí oka. 

0 Citovat

Tak ono na Caticlan nic z ciziny nelítá, tam je jen tenhle let z TPE mám pocit. 

Oni jsou mezistátní lety do Kalibo(KLO) ale tam je jen dvakrát Čína a pak ICN takže z TPE je ti to na prd. Takže buď risknout tohle nebo přes MNL či CRK.

Jinak mě let z Bangkoku do Manily vyjde na nějakých 3000kč což není o moc dražší.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Cebu i AirAsia létají z TPE do Manily, nicméně pokud chceš na Boracay, tak je to zbytečný voser, já bych to klidně od toho Royal Air koupil. Co se týče stáří letadel, tak 2 týdny zpátky jsem letěl ještě starším OK-SWT u QS. Teď jde z flotily rovnou do šrotu. Koneckonců filipínská AirAsia má taky flotilu plnou podobně starých šrotů a tam bys to hádám koupil bez mrknutí oka. 

předpokládám, že letadla AirAsia PH nemají takhle divokou historii, a ta údržba bude jinde. Resp. bude tam aspoň nějaká.

Snesu hodně, vlastně cokoli, ale tohle byl první dopravce, kde jsem si řekl, že to za to nestojí. Navíc při jejich oblíbeném rušení smůla, dostaneš refund a můžeš si koupit něco jinýho za dvojnásobek. Cebu ti nabídne jiný lety. 

"We asked the flight attendants what happened, but some of them said that the plane was overloaded and it was too heavy to fly, and some of the attendants said there was a left engine failure. True enough, there was one person in our group who had video of the left engine and there was smoke coming out."

screenshot-2025-11-04-at-12-19-24.jpg
screenshot-2025-11-04-at-12-19-46.jpg

0 Citovat

Borci nechali běžet kameru online na východním pobřeží Luzonu kam zrovna doputoval Uwan. Teď bych tam být nechtěl.

https://www.youtube.com/watch?v=aiPS-z5FeGg

0 Citovat

hm, prsi tam do bazenu, a je tma, .. to ani nevypada jako tajfun :D

0 Citovat

Mno ja tam letim tento tyden, snad se to uklidni:)

0 Citovat

Severozápadní Luzon bude ještě pád dnů hodně větrno a deštivo, tenhle tajfun je opravdu velikej. Kamarád mi posílal video z Panay a to je opravdu dost daleko od středu bouře.

No chtěli jsme konečně v zimě navštívit Auroru ale je otázka jestli to tam dají dohromady. 100 Island mám taky v plánu ale tam to nemá snad co rozbít. Bohužel to bere na západě hlavně Pangasinan a La Union. 

0 Citovat

Ja jedu hlavně oblast okolo Dumaguete a Cebu kde byl ten minule cyklon..tak snad to tam bude jakžtakž prujezdne:)

0 Citovat

musíme doufat, že už do konce roku nepojedou abecedu znovu dokola, UWAN už je docela hodně velký číslo :-/

0 Citovat

tady ten nesmysl z dob Covidu ty idioti jeste nezrušili?

https://etravel.gov.ph/

to je zas nesmyslných údajů.

0 Citovat

Buď rád, že za něj nechtějí třeba 50$. To je teď v módě.

0 Citovat

bugr napsal(a):

tady ten nesmysl z dob Covidu ty idioti jeste nezrušili?

https://etravel.gov.ph/

to je zas nesmyslných údajů.

Kontrola musí být. A budeš to vyplňovat i na odletu.

0 Citovat

Při odletu se nic vyplňovat nemusí.

0