Zdravím, máte nějaký tip, jakou kreditní kartu využít? Hledám kartu kde by byl největší bonusem nasbíraných mílí při utratě 1000USD v prvních 3 měsících? Létám cca 5-10x za rok tak bych rád využil nějakou kreditku a hlavně bonus míle, které bych pak přeměnil za nějaké upgrady na trasách. Máte někdo nějaké tipy? Díky .

Kreditní karta - nejvíce výhod

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Standa napsal(a):

Jo zapomnel jsem, ze tam podle fotky berou world i world elite :-D

Ty Stando, nesnaž se být za každou cenu chytrý. Jen přátelská rada :)
0 Citovat

To se nesnazim. Kazdy se nekdy sekne, dneska sem se moc nezamyslel a chybu jsem priznal ;-)


Tady prispivam casteji, protoze bankovnictvi je muj obor. Jinak vetsinou radsi jen mlcim a pouze procitam dalsi vlakna ;-)


Snad tu z toho ale nechcete delat jen soukromy klub :-)

0 Citovat

Zdravím, chcem sa spýtať aká je aktuálne situácia s kreditkami, hlavne teda v SR. Existujú nejaké na zbieranie bodov alebo so vstupmi do salónikov? 

Podľa toho čo som si preskúmal, tak prakticky všetky MS World majú v BA, Viedeň a Praha - čo je na nič lebo väčšinou letím z Budapešti. MS World od VUB má aspoň dobré poistenie aj pre spolucestujúcich. Ak by som však chcel Priority Pass zdarma + 1 hosť, tak ten má myslím len Tatra Banka na Visa Platinum. Diners club mi tiež nepríde ako nejaké terno, musel by som tam mať stále 500€ otvorených aby som získaval body nejakým dobrým tempom...

0 Citovat

Ja mám tú World od VUB, myslím že na zbieranie bodov má Diners Club kartu ale je tam pomer 12 € - 1 bod, čo je dosť na nič. Platinová od TB má úverový tuším od 12000€, 20€ poplatok a máš tam iba tie vstupy do salónikov, aj poistenie si musíš dokúpiť.

0 Citovat

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jestli existuje v česku kreditní karta která pojišťuje spoluúčast u půjčoven aut ve světě?

0 Citovat

Erste Premier - do 10 tis. CZK a je to vázaný na účet, takže KK  není vyloženě potřeba.

0 Citovat

Erste Premier mám, ale o tomhle vůbec nevím, je to něco nového? Nepodařila se mi stáhnout nová produktová brožura.

0 Citovat

Tak na Erste Premier bych tedy rozhodně v tomto nespoléhal. Pikantní je už jen to, že podmínky, resp. výluky k tomuto pojištění vůbec nemají řešené ve VPP. Stačí se podívat  https://1url.cz/uMC5U, kde se  v části 8, článek 42, bod 2 odkazují na článek 51, kde údajně zmiňované výluky neplatí, ale ta jedna je zjevný omyl a druhá tam vůbec není. Slovy klasika, děláte machry a hajzl máte na chodbě:-) Jsem zvědavý, jestli tady ten agilní zaměstnanec, co to tu občas obhajuje to aspoň dovede k nápravě...

 
0 Citovat

Je to soucasti noveho cestovniho pojisteni platneho od 1.6.2019

https://www.erstepremier.cz/cont...n-2019.pdf

0 Citovat

10 000 kč je i tak dost malá suma.

0 Citovat

Lepší než nic, zvlášť když je to “zadarmo”… Já budu třeba příští týden brát auto se spoluúčastí 500€, takže 10 tis. je v tomhle případě relativně OK. Z řešení případný pojistný události bych asi strach neměl... Přecijen se nejedná o nějakou závratnou částku .

0 Citovat


Ahoj, máte někdo tip, kterou kreditku si zřídit, aby tam byla alespoň nějaká výhoda? Byl by fajn třeba nějaký vstup do salonku po Evropě, Prahu a Vídeň netřeba. Chci ji hlavně na půjčování auta na cestách, hotely apod. Abych nejel na svůj hlavní účet. Díky za jakýkoliv fajn tip.


0 Citovat

Najdi si nějakou recenzi kreditek s porovnáním jejich vlastností a podle toho si vyber tu, která nejlépe vyhovuje tvým potřebám. Jinak je to střelba naslepo.

0 Citovat

Když to hodně zjednoduším, tak ti může stačit ČSOB Premium kreditka na nadstandartní pojištění, salonky a půjčení aut. Hello kreditka na super kurzy a 1% cashback. Podrobnosti si najdi.

0 Citovat

Nechci dělat reklamu, ale tento článek o kartách je dobrý

https://karty.mesec.cz/cs/

0 Citovat

Chase Saphire Reserve- Priority pass v cene Amex Platinum- Centurion Lounges a PP len asi tento tip velmi nepomoze.



neli13 napsal(a):



Ahoj, máte někdo tip, kterou kreditku si zřídit, aby tam byla alespoň nějaká výhoda? Byl by fajn třeba nějaký vstup do salonku po Evropě, Prahu a Vídeň netřeba. Chci ji hlavně na půjčování auta na cestách, hotely apod. Abych nejel na svůj hlavní účet. Díky za jakýkoliv fajn tip.


0 Citovat

Po konci Hello bank, která měla podle mě nejlepší kurzy, jsem objevil, že Partners banka má 0% přirážku k VISA kurzu u plateb v cizích měnách (mimo USD a EUR). Takže jakkoliv jsou mi Partners nesympatičtí, tak tady jim asi dám šanci.

0 Citovat

Debetka Creditas k EUR účtu má taky 0%.

0 Citovat

mBank u mKarta Svět si k Visa kurzu taky nic navíc nepřidává

0 Citovat

@Ala přidává si 0,5%, nicméně je to po konci HB moje hlavní platící karta.

0 Citovat

Taky pouzivam mkartu.

0 Citovat

@Ridder dík, to jsem nevěděla, nedávno jsem to hledala v jejich sazebníku a nic jsem nenašla, tak jsem tam ještě kvůli tomu volala a řekli mi, že si nic nepřirážejí, tak jsem tomu věřila :-) ale 0,5% je pro mě v pohodě, používám jí na všechny "třetí" měny (mimo EUR a USD, na ty mám účty s kartou v Monetě).

0 Citovat

Nedávno jsem do mBanky psal dotaz, jakým kursem účtují platby.

Odpověď: ...Kurzy uvedené na našich stránkách v kurzovním lístku platebních karet https://www.mbank.cz/kurzovni-li...transakce/, jsou již finální.
Částka blokovaná po provedení transakce (v případě jiné měny než CZK) obvykle není totožná s částkou, která je nakonec stržena z účtu, ale může dojít k drobným rozdílům. Je to především proto, že kurz ke dni blokace a kurz ke dni stržení částky z účtu se liší. Uvedené kurzy jsou pouze indikativní...

Srovnáním kursu na výše uvedeném linku a kursu karetní společnosti by se dalo vydedukovat, jestli / kolik si banka přiráží. Jinak mBanka nabízí kartu Svět jak MC, tak Visa.

0 Citovat

Já mám tu mKartu i MC i Visu (obě k jednomu účtu, sama banka mi nabídla obě karty a já jsem si je vzala, protože když je problém platit s jednou, tak můžu použít tu druhou). Když jsem byla s rodinou v Londýně, tak jsme je obě používali na placení MHD a tam jsem si všimla, že mi to vždycky za dvě úplně stejné platby strhává pokaždé trošku jinou částku, tím jsem zjistila, že kurzy na Visa kartě jsou pro nás výhodnější než na Mastercard. Od té doby platím jen tou Visou.

0 Citovat

Výhodnost MC/Visa se liší měnu od měny. Dá se to srovnat na https://www.mbank.cz/kurzovni-li...transakce/

A podle srovnání momentálně vychází kurs GBP líp u MC:

MC Svět 29,8339 CZK    Visa Svět 29,8498 CZK

0