Ahoj, přestupujeme v Amsterdamu (ne v rámci jedné letenky) na let do Londýna a pak do Cancúnu. Takže jedna letenka je PRG-AMS a druhá AMS-LGW-CUN. Na přestup máme všude cca 2 hoďky. Chtěl bych si nastudovat dopředu, kde kam pak jít a jak to bude s palubníma lístkama, ale nikde zatím nemám, na jakém terminálu v Amserdamu přistaneme a z jakého poletíme. V PRG jasný, terminál 2. V Londýně je to terminál N. Může někdo poradit, nebo se nemám vzrušovat a až vylezeme z letadla, vše bude jasné? Check-in si uděláme den předem na webu, letíme jen s baťohama. A ktomu check-inu bych měl taky otázku. Z AMS letíme s jednou společností (BA), ale dva různé lety (AMS-LGW a LGW-CUN). Stačí nám udělat asi jen jeden check-in, počítám, že nám budou vystaveny 2 palubní lístky na oba dva lety ... Nebo je to jinak? Předem díky za rady .

Přestup v Amsterdamu

Založil(a) ve fóru Letiště

v Amsterdamu se ztratit moc nedá.  sice velké, ale přehledné a nekomplikované letiste.

pokud ta ditka jsou klidna a nebudou furt utikat na jinou stranu, nez kam mate jit, tak 55 minut staci s prehledem

0 Citovat

Napoprvé a s dětma bych si já osobně 55 min asi netroufla, my tam měli dlouhý přestup, ale to letiště je velké. Zábava na 6h se tam najde, je tam plno různých koutků a sedaček, zevlítek. Obecně dost pohodlné letiště.

1 Citovat

Děkuju moc za reakci! 

ano, děti jsou hodné, asi se spíš bojím nového letiště. S větší holčičkou už jsem se něco nalítala, ale zatím tedy bez přestupů, možná proto mám z přestupu trošku obavy, jak to bude probíhat (navíc kočárek, ale přemýšlím, že ho nechám odbavit jako kufr, ať mám klid) vlastně nevím, že kdybych jej nechala u letadla, kde mi ho vysadí - tam kde přestupujeme, nebo až v US v cílovce? protože jsem četla že málokdy ho nechají u výstupu z letadla, na to bych raději nespoléhala.. (i u přímých letů to bylo vždy jinak). 

Tak zkusím najít delší mezičas. Děkuju! 

0 Citovat

Zvolte ten kratší přestup a vyžádejte si u KLM asistenci při přestupu s poukazem na omezení pohybu které máte v důsledku nemoci */ úrazu *. Vyřešíte tím i otázku orientace na letišti v AMS.

5 hodin bloumat na letišti je opravdu dlouhá doba, zejména pokud uvážíte, že za 5 hodin budete mít za sebou již 50%-80% letového času z AMS do Ameriky ( podle toho, kam v US letíte.

 

 

3 Citovat

Pozor na to, že z Prahy můžete skončit na nejvzdálenější bráně a k ní ještě pojedete autobusem. Letadlo pojede po dráze taky hezkých pár minut, zpoždění přistání kvůli provozu se také může stát. Já jsem opatrný, takže bych do tak krátkého přestupu nešel.

0 Citovat

55 minut je na amsterdam azaz. nebal bych se toho.

tvrdit, ze je to malo, je cca na urovni alarmistickych tvrzeni, ze na letisti musite byt 2 hodiny predem.

i s ditkem je to spousta casu na prestup.

0 Citovat

Souhlasim, urcite to risknete, pri nejhorsim se o vas KLM postara a dostanete alternativni lety :)

0 Citovat

A mě stresovalo 2 a půl hodiny, už jsem v klidu 😀

0 Citovat

@Peetee247 tak teď jsem se zasmála :-D děkuju :-D už se tolik nebojím :-D

 

Jinak tedy poletím z Vídně, tak snad nás nehodí tak daleko, jak píše pan @Leoš Literák

 

děkuju všem za příspěvky, už začínám být v klidu :-) 

 

0 Citovat

a ještě moc prosím 🙈🙏🏻 

tohle znamená, že odbavené zavazadlo kupuju jen na cestu zpět? 

když tam nabídka na opačný směr není, tak zavazadlo dokoupit nelze? 🙈

omlouvám se, blondýna, raději se ptám 😁


snimek-obrazovky-2023-01-12-v-0-09-23.png

0 Citovat

nik.dobesova napsal(a):

@Peetee247 tak teď jsem se zasmála :-D děkuju :-D už se tolik nebojím :-D

 

Jinak tedy poletím z Vídně, tak snad nás nehodí tak daleko, jak píše pan @Leoš Literák

 

děkuju všem za příspěvky, už začínám být v klidu :-) 

 

to, kde skoncite (nebo kde muzete akoncit), se od destinace prakticky neodviji. na konci letiste mizete skoncit kdyz poletite z prahy,  stejne jako kdyz poletite z vidne nebo treba z kodane :)

0