Ahoj vážení znalci  .

Poraďte prosím Čína -> ČR v dubnu

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

8 reakcí

Ahoj vážení znalci smiley ,

v dubnu 2016 se budu vracet zpátky do Čech, plánoval bych to zhruba uprostřed měsíce. Hledám tedy letenku v tomhle období.
Momentálně jsem v Qingdao, a letěl bych do Prahy, ale nevadilo by mi letět i z jiných míst v Číně (Beijing, Shanghai), a nebo dorazit jinam v Evropě (sousedské státy).
Taktéž mi nevadí přestupy, nebo jiné výlety, jsem dobrodruh a snažím se najít spíše levnější.

Co jsem zatím vyzkoušel byl Skyscanner a Cestujlevně vyhledávač, nejlíp zatím vycházel Beijing - Praha (nebo Beijing - Frankfurt) kolem 11-12 tisíc.

Zná někdo levnější cestu, nebo tip na společnost, vyhledávač?
Uvítám jakoukoli radu, díky.

0

Obávám se, že tyhle jednosměrné lety ze zahraničí do Česka moc levnější nebudou. Když jsem byl v listopadu na Bali a hrozilo mi, že bych kvůli sopce nemusel stihnout let z Kuala Lumpur do Evropy, zkusmo jsem koukal na jednosměrné lety z KL a dostával jsem se na podobnou cenovou hladinu, jakou zmiňuješ.

Nicméně, zkusil jsem teď na kayak.com zadat let někam na duben z Pekingu do Kyjeva, jestli nemá UIA nějakou dobrou cenu, ale 508 USD není nic moc. Nicméně vyskočila mi tam Air Astana za 368 USD, což je cca 9200 Kč a to už není špatné. Z Kyjeva se dá už doletět celkem rozumně (např. s Wizzem za 800 Kč do Katovic, pokud bys byl třeba z Moravy/Slezska).

0 Citovat

V Kyjevu mám příbuzné, a odtud vím, že se dá i autobusem, super! smiley
Díky za radu.

Jaká je myslíte šance, že budou nějaké akce do té doby - aneb, má cenu třeba ještě čekat měsíc - dva a sledovat novinky, nebo spíše koupit teď?

0 Citovat

Nebylo by lepší koupit z Prahy zpáteční http://cestujlevne.com/prime-lety-mezi-prahou-a-sanghaji-jsou-v-prodeji-11-658-kc/, využít cestu zpět a být v Praze na to tata?

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že po nevyužití prvního segmentu propadají i všechny ostatní, by to moc moudré nebylo.

0 Citovat

Po prostudování fare rules & restrictions u tarifu PRG-SHA nevidím nikde cancel za no-show smiley Z toho usuzuji, že toto pravidlo neplatí implicitně! V každém případě ověřit přímo u aerolinky...

0 Citovat

Na http://en.ceair.com/flight2014/pvg-prg-160406-prg-pvg-160428_CNY.html jsou k dispozici letenky (zpáteční) PVG-PRG-PVG odlet 06.04.2016 "návrat" 28.06.2016 po 800 yuanech. Předpokládám, když doletíte do Prahy, že nikdo po Vás nebude chtít, abyste za 14 dní letěl nazpátek smiley

0 Citovat

800RMB je hodně velká pecka, já už jsem bohužel nakoupil skrz Air Astanu.

Měl jsem s nimi ale týden problém, poté, co mi zablokovali peníze na kartě, ale booking nedokončili. Pokud by někoho zajímalo, podělím se historkou.

Propříště teda budu čekovat i China Eastern.
Mohu se zeptat, jakou metodou jsi našel tenhle lístek? Pravděpodobně sem poletím znova tak bych rád měl know how. Děkuji!

0 Citovat

Asi nemusíš litovat, jak někdo píše jinde po registraci cena vyskočí na 4000. Moje know how: jen jsem u nich zkoušel různé kombinace příletů a odletů. Před časem jsem sháněl 4 letenky PRG-SHA-PRG, když jsem je ráno koupil u Hainan Airline po 402€, odpoledne China Eastern zlevnila přímé lety z 23 600Kč na 11 600Kč, ale takový je život. Tak občas kouknu na aktuální ceny. Dobře doleť.

0
8 reakcí