Ahoj, zamýšlím s přítelkyní cestu do US, konkrétně do Kalifornie na tři týdny. Vím, že nejvýhodnější ceny letenek se pohybují tak v rozmezí březen - polovina června. Bohužel ani jednomu z nás dané období nevyhovuje a chtěli bysme tento výlet letos absolvovat. Jako náhradní termín padl konec prázdnin, tak abysme se vyhnuli zabijáckým cenám v červenci a srpnu, které mohou být i trojnásobné oproti nejlevnějším možnostem, jak se do Ameriky dostat. Měl by někdo nějaký tip na cestu (letenky odkud/kam, kdy letět a kdy nejlépe koupit)? Díky za každou odpověď. .

USA srpen/září kdy koupit letenky?

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

12 reakcí

Ahoj, zamýšlím s přítelkyní cestu do US, konkrétně do Kalifornie na tři týdny. Vím, že nejvýhodnější ceny letenek se pohybují tak v rozmezí březen - polovina června. Bohužel ani jednomu z nás dané období nevyhovuje a chtěli bysme tento výlet letos absolvovat. Jako náhradní termín padl konec prázdnin, tak abysme se vyhnuli zabijáckým cenám v červenci a srpnu, které mohou být i trojnásobné oproti nejlevnějším možnostem, jak se do Ameriky dostat. Měl by někdo nějaký tip na cestu (letenky odkud/kam, kdy letět a kdy nejlépe koupit)?

Díky za každou odpověď.

0

Hlavně srpen a červenec na západě USA je sebevražda!!!! Taky se chystáme grupa lidí na září na západ a čekáme čekáme na chybný tarif nebo nějakou lepší cenu. Kupovat letenky takhle dlouho dopředu na místa, kam se vždycky objeví nějaká dobrá cena je blbost. Vyčkej smiley

0 Citovat

s Norwegianom z Prahy, ale bez batožiny za 424 eur pri odlete 31. augusta, alebo 450 eur pri odlete 24. augusta, navrat ktorukolvek nedelu v septembri

0 Citovat

Nebo si s tím hodně vyhrát a přiletět někam na východ, kde bude nejlevnější cena letenky a z východu pak můžete letět na západ místními aerolinkami (od 80 dolarů + zavazadla 25). Chce to hodně nakombinovat letiště - města jak příletové, tak odletové. Např: my měli open jaw letenku KRAKOW - NEW YORK - LOS ANGELES - PRAHA. Celkem za 16 K. s British Airways v cestovní období červen- září. Nebyla to akce, jen jsme kombinovali, až jsme došli k této ceně. Kupovali jsme to v dubnu, ale v březnu stejná cesta vycházela na 15 K. Odlétali jsme teda z Krakowa do NYC. Z NY byla letenka nejlevněšjí do LA za 135+25, ale z Washingtonu za 80+25 (tu jsme kupovali až na přelomu srpna). Tak jsme jeli za dolar Megabusem do WASH a odtamtud do LA. Takže pokud nejste pohodlní a nevadí vám nějaké přesuny busem (btw. my aspoň viděli Washington i když nebyl v plánu a super), jde to udělat i takto.

0 Citovat

Koukám že nás je víc co plánují na září 16 západ USA. My chceme taky 3 týdny. Už někdo hledáte nebo zatím vyčkáváte?

PRG-LAX 4.9.-25.9. Norwegian 14 014,- http://goo.gl/WUQZsI

0 Citovat

Ahoj, nenašiel som, ako založiť novú tému, tak sa pridávam sem (snáď mi bude odpustené:).

Plánujeme na jeseň (koniec augusta a 2-3 týždne v septembri) trip: východ + západ USA. Ideálne prílet na východ (NY, WSH, BOS, PHI), prejsť zo severu na juh alebo naopak, potom odlet na západ a podobne presun z juhu na sever alebo opačne, a odlet domov do Európy. Najlepšie by bolo, keby sme sa zbytočne nevracali, takže ak priletíme do BOS, tak prejdeme do WSH a na západ odletíme z WSH (nie už nazad do BOS), na západe podobne: ak priletíme do LA/SD, tak by sme prešli do SF a nevracali sa späť do LA/SD (alebo opačne). Keď už, tak ten návrat si prípadne viem viac predstaviť na západe, kde zrejme budeme mať auto kvôli národným parkom, na východe chceme asi len mestá a tam by to malo ísť aj bez auta, možno aj lepšie než s ním.

Dotaz - aké letenky vlastne hľadať?

a) Oplatí sa pozerať nejakú šialenú kombináciu jednosmerných/multi-city leteniek? (napr. EU-NY, WSH-LA, SF-EU)

b) Alebo mám väčšiu šancu na dobrú cenu, ak to budem hľadať "konzervatívne", teda 2 spiatočné letenky, aj za cenu toho, že sa budeme musieť v rámci USA vracať? (napr. EU-NY spiatočná + WSH-LA spiatočná)

c) Alebo ešte tretia možnosť: hlavnú letenku EU-USA hľadať spiatočnú (napr. EU-NY), ale do toho kúpiť v rámci USA jednosmerné/multi-city (napr. WSH-LA + SF-NY)?

Budem sa na to dívať hlavne z perspektívy ceny. Ale ak bude rozdiel medzi a) alebo c) vs b) 100-200€€/os, tak za úsporu času a energie kvôli presunom si to kľudne priplatím (niečo sa totiž určite zaplatí aj za tie spiatočné presuny).

Ak to už náhodou niekto riešil, budem rád za tipy. Možno ma nasmerujete, že s nejakou možnosťou nemám vôbec strácať čas... možno dáte iný pohľad ešte, budem vďačný. Ak to náhodou ešte zmapované nemá nik, tak sa do toho postupne ponorím sám a dám vedieť, k čomu som došiel:)

Díky!

0 Citovat

C je správně.

0 Citovat

Rozhodně C

0 Citovat

Urcite C

0 Citovat

Ja by som skusal hladat multi-city EU-NY a spat SF-EU, a k tomu by som dokupil jednu jednosmerku, idealne ak mas niekde mile tak v USA to moze byt skoro zadarmo.... Ale pozeral by som aj ine moznosti a rozhodol sa podla ceny...

0 Citovat

Nevím, jestli je to jestě A nebo už D, ale nevylučoval bych ani kombinaci OJ EU-US-EU + OW US východ-západ.

Třeba OJ MUC-NYC, LAX-MUC je teď jen o 100€ víc než RT MUC-NYC. Myslím, že za 100€ bys OW západ-východ nepořídil.

Jestli je ten žargón nesrozumitelný, tak OJ = multicity (open jaw), OW = jednosměrka, RT = zpátečka.

Já osobně bych východ a západ do jednoho tripu nemixoval, ale chápu, že každý to může vidět jinak.

1 Citovat

jo, je to to samé, co navrhuje kolega přede mnou. :)

0 Citovat

Na jiných kontinentech jsem měl open jaw letenky asi 4x, tak souhlasím s předchozími. A souhlasím i s tím, že do 3-4 týdnů bych necpal i východ (nebo když tak jen pár měst), pokud jsou v plánu národní parky JZ. Ještě že není v plánu i celý západ USA, jak to nejdřív vypadalo.

0
12 reakcí